BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.703 %0,67 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.352,21 %1,58 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel FETÖ övgüleri gündem olmuştu: Albay ve öğretim üyesinin b...

FETÖ övgüleri gündem olmuştu: Albay ve öğretim üyesinin başka makaleleri de ortaya çıktı

Makalesinde terör örgütü lideri Fetullah Gülen güzellemesi yaptığı ortaya çıkan İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyesi Filiz Başkan’ın soyadına daha sonra Canyaş eklendiği belirlendi.

0Yorumlar
FETÖ övgüleri gündem olmuştu: Albay ve öğretim üyesinin başka makaleleri de ortaya çıktı

Cumhuriyet Gazetesi’nden Taylan Gülkanat’ın haberine göre, YAŞ kararı ile albaylıktan generalliğe terfi eden Fevzi Orkunt Canyaş’ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce FETÖ’yü övdüğü makale çok konuşuldu. Fevzi Orkunt Canyaş’ın İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Filiz Başkan birlikte kaleme aldığı makalenin ismi “Türkiye’deki resmi ve gayri resmi kurumlar arasındaki etkileşim: Fethullah Gülen cemaati örneği” idi. Makalede FETÖ hakkında yapılan övgüler dikkat çekiyordu.

 

2016 YILINDA YAZILDI

İkilinin 2016 yılında “Türkiye’nin 2015 parlamento seçimleri”, 2021 yılında “Rekabetçi Otoriter Ortamlarda Seçim Öncesi Koalisyonların Oluşturulması: Türkiye’de 2018 Parlamento Seçimleri Örneği” isimli iki makale daha kaleme aldığı ortaya çıktı. Dahası Aralık 2015’te yayımlanan “Türkiye’deki resmi ve gayri resmi kurumlar arasındaki etkileşim: Fethullah Gülen cemaati örneği” ve 2016 yılında yayımlanan “Türkiye’nin 2015 parlamento seçimleri” makalelerinde iki ismin de aynı soyismine sahip olması dikkat çekti. (Filiz Başkan Canyaş-Fevzi Orkunt Canyaş) 2021 yılında yayımlanan “Rekabetçi Otoriter Ortamlarda Seçim Öncesi Koalisyonların Oluşturulması: Türkiye’de 2018 Parlamento Seçimleri Örneği” isimli makalede ise soyisimlerin farklı olduğu görüldü. Filiz Başkan’ın 2005 yılında yayımlanan “Fethullah Gülen Cemaati: Türkiye’de Demokrasinin Yerleşmesine Katkı mı, Engel mi?” isimli makalesinde ise yine FETÖ’ye yönelik övgü içeren ifadeler olduğu ortaya çıktı.

 

DEMOKRASİYE KATKI!

Makalede dikkat çeken FETÖ güzellemelerinden bazıları şu şekilde:

İslamcı bir siyasi parti olan Refah Partisi’nin yükselişini onaylamayan laikler, Fethullah Gülen’i takdir etmektedir. Onlar, onun kişiliğinde, siyasi İslam’ın radikalliginden uzak, ölçülü bir kişilik görmekte ve bu nedenle ona değer vermektedirler.

Gülen, halkımız arasında diyalog geliştirilebilmesi için, tüm Türk vatandaşlarına ortak olan değerlerin sürekli vurgulanması gerektiğini savunur.

Gülen, demokrasi sürecinin Darwin’in evrim teorisine benzediğini savunmaktadır. Türk halkı, demokrasi ve cumhuriyetçilik adına bazı değerlerini kaybetmiş olabilir; ancak Gülen için bu iki kavram, Türkiye’nin geleceği için hayati öneme sahiptir. Ayrıca, Fethullah Gülen, demokratik sistemlerin despotik rejimlerden daha güçlü olduğunu vurgulamaktadır. Bu nedenle, Fethullah Gülen’in güçlü bir devletin varlığını desteklediğini ve ona karşı çıkmadığını önerebiliriz.”

Bu anlamda, Gülen Cemaati, Türk demokrasisinin pekişmesine katkıda bulunan sivil toplum örgütü olarak değerlendirilebilir. Gülen’e göre demokrasi, tüm alanlarda özgürlüklerden oluşan bir sistemdir.

Gülen şunları belirtir: (Sözüne atıf) Eğer Türkiye’de devlet olmazsa farklı dini mezhepler birbirine saldıracaktır. Bugünlerde, provokasyon yaratan insanlara tanık oluyoruz. Bu bağlamda, devletin varlığı ya da yokluğu arasında bir ikilem ile karşı karşıyayız. Temel bir değer olan devletin varlığını seçiyoruz.”

 

RÖPORTAJ YAPILDI

FETÖ güzellemesi yapan makalede şu ifadeler yer aldı: “Önde gelen gazeteciler Gülen ile röportajlar yapmış ve bu röportajlar onun hem güncel meseleler hakkındaki fikirlerinin hem de özel yaşamı hakkında çok şey bilinmesini sağlamıştır. Röportajlar, milletine ve devletine saygı duyan, Picasso’nun eserlerini ve sosyalist Türk şairi Nazım Hikmet’in şiirlerini takdir eden ölçülü bir figürü tanıtmıştır.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Donald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...

12 saat önce

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...

Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek

13 saat önce

Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!

Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...

13 saat önce

Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...

1 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!

Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...

1 gün önce

Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!

Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...

1 gün önce

Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı

Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...

2 gün önce

Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi

Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.

2 gün önce

Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...

2 gün önce

Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!

Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...

2 gün önce

Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!

Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...

2 gün önce

Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...

2 gün önce