Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!
Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı kazanarak görevine dönen Albay Alper Topsakal’ın emekliliğe sevk edildiği ortaya çıktı.

Teğmenlerin komutanı olarak bilinen Alper Topsakal, ihraç kararı sonrasında çtığı davayı kazanarak yeniden TSK’ye dönmüştü.
Gazeteci Ersin Eroğlu'nun haberine göre Kara Harp Okulu yemin töreninin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen ve daha sonra yargı kararıyla görevine dönen Albay Alper Topsakal’ın emekliliğe sevk edildiği öğrenildi.
İHRAÇ EDİLMİŞ, MAHKEME KARARIYLA DÖNMÜŞTÜ
Topsakal, kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilmişti. Karara karşı yargıya başvuran Topsakal’ın açtığı dava lehine sonuçlanmış ve yeniden görevine dönmesinin önü açılmıştı.
Topsakal, ihraç edildiği dönem ile göreve dönüşü arasındaki süreçte Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmıştı.
“ASKERLİĞE DÖNMEK İSTİYORUM”
TSK’ye dönüş talebiyle açtığı davanın duruşmasında konuşan Topsakal, meslek yaşamına ve ihraç kararına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.
Topsakal, mahkemede şunları söylemişti:
“Askerliğe dönmek istiyorum. Bana yapılan haksızlığın giderilmesi için. Ömrünü vatana adamış, sonunda üniforması çıkarılmış olarak buradayım. O yoğun görevlerim sırasında ailemi ihmal ettim, babamın cenazesine dahi katılamadım. Bir insanın kendisini anlatması çiğliktir. 10 yıla yakın ailemden ayrı kaldım. İnsanlara ölme emri verdim… Çalışıp çalışmadığımı sordunuz. Aileme bakmak zorundayım. Hiçbir birikimim yok.”
“BEN ATILAYIM, ÇOCUKLAR DÖNSÜN”
Topsakal, duruşmadaki savunmasını şu sözlerle tamamlamıştı:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine ve Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılık eğer itibarı sarsıyorsa; ben atılayım, çocuklar dönsün.”
Özel Kuvvetler kökenli subay olan Alper Topsakal, meslek yaşamı boyunca yurtiçinde ve sınır ötesinde çok sayıda görevde bulundu.
Topsakal; Özel Kuvvetler Komutanlığı, Kıbrıs Komando Alayı, 7’nci Kolordu Komutanlığı, 16’ncı Mekanize Piyade Tugayı, Eğirdir Dağ ve Komando Okulu, Tunceli Komando Tugayı, Kayseri Komando Tugayı, Denizli Komando Tugayı ve Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nda çeşitli görevler üstlendi.
Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekât bölgeleri ile Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde de görev yapan Topsakal, 2024 yılında Kara Harp Okulu Öğrenci Alay Komutan Yardımcılığı görevinde bulunuyordu.
Benzer Haberler
Teğmenlerin yemin töreninden müjdeli haber: Bir kişinin...
Ankara 19. İdare Mahkemesi, 30 Ağustos 2024'teki Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından...
Başkan Eşki, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi....
CHP'de koruma ve araç tartışması büyüyor:...
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ömer Topsakal'dan CHP Grup Başkanvekili...
Güncel Haberleri
TümüBuca’da okul kantinlerine sıkı denetim
Buca Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte ilçe genelindeki okul kantinlerinde...
Soyer'in avukatlarından yeni açıklama: Yedeğin yedeği...
Kooperatif davasından tutuklu yargılanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in...
Murat Bakan'dan hastane önünde açıklama: Önceliğimiz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...
İzBB'den 'iş makinesi' ihalesi: Detaylar belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası kredisinde ekskavatör, lowbed ve dozer alımı için...
Sayıştay'dan 9 Eylül raporu: Döner sermayede kritik bulgular
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2025 yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda, üniversitenin...
Sayıştay'ın Ege Üniversitesi raporu dikkat çekti: Sosyal...
Sayıştay’ın Ege Üniversitesi’ne ilişkin 2025 yılı denetim raporunda dikkat çeken bulgular yer...
Manisa'da okula saldırı: Yeni Parti İzmir milletvekilini...
YENİ Parti lideri Özgür Özel, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lise önünde meydana gelen...
Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Yeni Gelişme! Ambulans...
Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin...
Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, geçirdiği ani kalp...
İZAH’tan avukatlar için ‘kooperatif’ projesi: Ekonomik...
İzmir Barosu Başkan Adayı Volkan Gültekin, avukatların artan ekonomik yüklerini hafifleyebilmek...
Konak Belediyesi'nden ihale: Gültepe'deki cami yıkılacak
Konak Belediyesi ilçede risk teşkil eden yapıların yıkımı için ihaleye çıkıyor.
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) verilerine göre İzmir’de yeni haftada hava sıcaklıklarında...