Folkart Narlıdere yenileniyor
Folkart Narlıdere’de 27 Nisan’da yaşanan yangında zarar gören bloktaki kat malikleri, bloğun yenilenmesi için Folkart ile anlaştı. Folkart yenilemeyi, gerekli tüm yasal izinlerin alınmasından itibaren, bir yıl içinde bitirmeyi hedefliyor.
Yenilenecek bloktaki kat maliklerinin isteğiyle, Folkart ile anlaşma imzalandı. Folkart, maliyetin önemli bir bölümünü kat maliklerine yansıtmayacak şekilde inşaatın yapımını üstlendi. Kat malikleri ise paylarına düşen bedeli, planlanan şekilde Folkart’a ödeyecek.
ÖRNEK ÖZVERİ
Folkart, uluslararası çok sayıda ödüle layık görülen Narlıdere Projesi’ni eksiksiz olarak 15 yıl önce teslim etmişti. Meydana gelen yangında hiçbir sorumluluğu olmamasına rağmen, Folkart kat maliklerine destek amacıyla harekete geçti.
‘DAYANIŞMA KÜLTÜRÜ’
Geçtiğimiz Nisan ayında Folkart Narlıdere Sitesi’nin bir bloğunda yaşanan üzücü olayın ardından kat malikleri, evlerinin geleceği konusunda birlikte adım atma yönünde karar almıştı. Dairesinin sadece içiyle ilgili bağımsız hareket etmek isteyen birkaç kişi dışında; Kat malikleri, süreci Folkart ile sonuçlandırma kararı aldı. Kat maliklerinin isteği ve Folkart’ın “dayanışma kültürü” anlayışı ile olayda zarar gören bloğun yenilenmesi için anlaşıldı.
Folkart’tan 27 Nisan 2023 günü yaşanan olaydan sonra yapılan ilk açıklamada, “Can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz. Ev sahiplerimize ve bölge halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu süreçte Folkart Narlıdere sakinlerimizin yanında durup dayanışma kültürümüzü sürdüreceğiz” denmişti.
SÜRECİN ÖZENLİ TAKİPÇİSİ
Yapılan bu ilk açıklamanın ardından Folkart, sürecin takipçisi oldu.
Kat malikleri ile şirket yöneticileri düzenli aralıklarla bir araya geldi.
Çözümün en hızlı, en makul şartlarda üretilmesi için ilgili tarafların katılımıyla toplantılar gerçekleştirildi. Bu görüşmelerin sonunda da kazanan dayanışma kültürü ve geleneği oldu. Sözleşme metnini imzalamak üzere Folkart Towers’ta bir araya gelen Folkart yönetimi ile Folkart Narlıdere sakinleri, evlerinin tamamen yenilenmiş olarak teslimi için el sıkıştı.
FOLKART’A İÇTEN TEŞEKKÜR
Toplantıda zarar gören bloktaki kat malikleri adına konuşan Avukat Hale Gengör, “Yaşanan talihsiz olaydan sonraki en mutlu günümüz” dedi.
Hale Gengör, konuyla ilgili şöyle konuştu :
“Yaşanan yangın büyük bir talihsizlik. Folkart yetkilileri de bizlerle birlikte üzüldüler ve ilk günden beri yanımızda oldular. Yaşanan acının üzüntüsüyle, zaman zaman duygusal tepkiler gösterilmiş olsa da Folkart Ailesi hep çözüm odaklı ilerlediler. Her talebimize olumlu yanıt verdiler. Sonuçta bizleri mutlu eden ve evlerimize kavuşmamızı sağlayacak güzel bir sonuç ortaya çıktı. Folkart Ailesine üye olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Folkart Ailesine içtenlikle teşekkür ediyoruz.”
SAKİNLERDEN NEDİM SABA: “BİZİM KADAR ÜZÜLDÜNÜZ”
Kat maliklerinden Nedim Saba ise duygularını şöyle dile getirdi:
“Yaşanan çok üzücü olay sonrasında site sakinleri olarak, Folkart yönetiminin en az bizler kadar üzüldüğünü gördük ve kimi zaman beraber dertleştik. Folkart’ın çözüm için gösterdiği çabayı biliyoruz. Sayın Mesut Sancak ve Metin Sancak başta olmak üzere tüm Folkart Ailesi’ne gösterdikleri dayanışma kültürü nedeniyle teşekkür ediyoruz.”
“ULUSLARARASI ÖDÜLLÜ”
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da ilk günden itibaren dayanışma kültürünü esas aldıklarını vurgulayarak, “Kat maliklerimizin mutluluğunu temel alarak konuya yaklaştık.” dedi.
Mesut Sancak konuşmasına şöyle devam etti:
“Projeyi 15 yıl önce eksiksiz teslim edip, yönetimi yıllar önce devrettik. Olayda bir sorumluluğumuz olmamasına rağmen yine de biz çözümün parçası olmayı amaçladık. Folkart Narlıdere İzmir açısından da çok önemli ve sembol bir proje.
Ünlü mimar Emre Arolat’ın imza attığı uluslararası ödüller alan bir proje. Folkart Narlıdere’de alanında dünyanın en iyileri ile çalışmış, en iyi malzemeleri kullanmıştık. Şimdi de Folkart’ın dayanışma geleneği ile her firmaya örnek olacak bir özveriye imza atıyoruz”
MESUT SANCAK: “HERKES İMRENECEK”
Yasal izinlerin alınması sonrasında inşaatı 12 ay gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedeflediklerini anlatan Mesut Sancak, “Folkart Narlıdere projemizin 2007 yılında Çeşme’de lansmanını yaptığımız gece gibi, iş bitiminde güzel bir etkinlik düzenlemek istiyoruz. Site sakinlerinin katılacağı çok özel bir kutlama gecesiyle, projeyi teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.
Sancak, şunları söyledi:
“Herkesin imrenerek bakacağı bir sonuç ortaya çıkaracağız. Yenilemeyi güncel teknolojilerden de faydalanarak gerçekleştireceğiz. Herkesi olumlu anlamda şaşırtacağız. Bu yenilenme sonrasında, eser yeniden büyük değer kazanacaktır. Biz iyi niyet olduğu sürece çözülemeyecek bir sorun bulunmadığına inanıyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de kat maliklerimizin yanında olacağız. Değerli müşterimizin ve aynı zamanda dostlarımızın Folkart markasına olan güveni bize güç ve cesaret veriyor. Bu sürecin herkes için hayırlı olmasını diliyorum.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Folkart Terra'da yaşam başladı!
Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...
Avrupa’nın En İyi Yüksek Katlı Konut Projesi ödülüne...
Yüksek yaşam standartlarına sahip konut, ofis ve karma yapılar geliştiren, Türkiye’nin öncü...
Folkart Arsa Dikili'de müstakil villa imarlı tapu...
İzmir’in önde gelen gayrimenkul geliştiricilerinden Folkart’ın Dikili’nin Çandarlı bölgesinde...
Güncel Haberleri
TümüOy birliği verilen önerge tartışma yarattı: İstanbul'a...
ESHOT ve İZULAŞ'taki sermaye artışına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin...
İzmir Otogarı'nın fiyat tarifesi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Otogarı’nda, işletmeci İZOTAŞ’ın açtığı davanın...
İzmir'de öğrenci servis ücretlerinin zam tarifesi belli...
İzmir’de 2026-2027 eğitim dönemi öncesi öğrenci servis ücretleri yeniden hesaplandı. Resmi...
JMO 'tasfiyeci yaklaşım' demişti: İzBB Meclisi'nde AKOM...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde afet ve risk yönetimiyle ilgili teşkilat düzenlemesi...
Yürütmeyi durdurma kararına ret: İzmir otogarı İzBB...
Yakın zamanda hukuki aşamalardan geçerek İzmir Otogar’ın işletmesini İzmir Büyükşehir Belediyesi...
İzBB Meclisi'nden Çiğli'deki imar planı değişikliğine ret!
Çiğli Balatçık Mahallesi’nde yer alan bir parsel için hazırlanan imar planı değişikliği...
İsveç'te Sol Blok Zaferi: Başbakan Ulf Kristersson İstifa...
İsveç'te hafta sonu yapılan parlamento seçimlerini merkez sol muhalefetin kazanmasının...
İzBB'nin 4 işritakinde sermaye artırımına oy birliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZULAŞ, İZELMAN, ESHOT ve Grand Plaza’daki sermaye önergeleri...
Geçen ay zam gelmişti: İzmir’de servis ücretleri yeniden...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde öğrenci...
Maydonoz Döner'in FETÖ Davasında Karar Çıkmadı
FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla yönetimine kayyım atanan ünlü restoran zinciri...
Yaşar Üniversitesi'nin iki fakültesi kapatıldı!
Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde...
Bornova'ya 30 kapasitelik kadın konukevi yapılacak!
Bornova Naldöken’de 30 kişi kapasiteli kadın konukevi yapılması planlanıyor. 5 bin 206...