Gaziemir’in robotik kodlamacıları eğitimlerini tamamladı
Gaziemir Belediyesi’nin teknoloji üreten bir neslin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği STEM ve Robotik Kodlama Kursu’nda temel kodlama eğitimi alan, akıllı legolarla robotlar tasarlamayı öğrenen 110 çocuk kursiyer, eğitimin sonunda sertifikalarını aldı.
Çocuk ve gençlere yönelik projeleriyle bu bireylerin kişisel gelişimlerine katkı koyan Gaziemir Belediyesi, onların bilişim dünyasını daha yakından tanımaları ve teknoloji dünyasının geleceğinde söz sahibi olabilmeleri için STEM ve Robotik Kodlama Kursu düzenliyor. Belediyenin, öğrencilerin küçük yaşta bilişim dünyasına adım atıp temel teknoloji eğitimi almalarını sağlamak amacıyla düzenlediği kursa katılan 110 kursiyer eğitimlerini tamamladı. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere, sertifikalarını Belediye Başkanı Halil Arda verdi.
Konuşmasına yapay zekâya hazırlattığı metinle başlayan Başkan Halil Arda, “Okuduğum metni yapay zekâ bir saniyede hazırladı. Bu teknolojinin geldiği noktayı, çocuklarımızın nasıl bir dünyaya adım attıklarını gösteriyor. Bunun gerisinde kalırsak gelişmiş ülkelerin de gerisinde kalırız. Robotik Kodlama kursları çocuklarımızın bilişsel gelişimlerine katkı sağladığı gibi geleceğe daha güçlü hazırlanmalarını da sağlıyor. Ailelerimizi çocuklarını bu kurslara getirdikleri için tebrik ediyorum. Çocuklarımız için ne yapsak az. İmkânlarımız ölçüsünde çocuklarımız için yeni çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Kursta neler yapılıyor
Belediyenin düzenlediği kursun ilk etabında öğrencilere zeka kartlarıyla eğitim veriliyor. İkinci etapta ise code.org ve scratch kodlama programlarıyla çocuklara kodlama yaptırılıyor. Bu aşamaların ardından kursun üçüncü etabında çocuklar; sensörlü, motorlu ve kodlamalı akıllı legoların yer aldığı Lego Education Wedo 2.0 setini kullanarak robotlar tasarlıyor.
Sınıf mevcudunun 10 kişiyle sınırlı tutulduğu eğitimler kapsamında, 2022-2023 eğitim yılında 24 grupta 240 öğrenciye eğitim verildi. Belediyenin öğretmenleri Yıldız Yıldırım ile Deniz Çalışkan’ın verdiği kursta, her öğrenci haftada bir gün 2 saat eğitim aldı. Robotik Kodlama Eğitimi ile çocukların, analitik düşünme, problem çözme, olaylar ve durumlar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünme, makinelerin çalışma mantığını kavrama gibi beceriler kazanmalarını sağlandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Selçuk'ta çocuklar geleceği koruyor
Efes Selçuk Belediyesi Yaz Okulu kapsamında düzenlenen Robotik Kodlama Kursu, çocukları...
Hayat kurtaran merkez
İzmir Büyükşehir Belediyesi İlkyardım Eğitim Merkezi, yaşam kurtaran bilgilerle halkı...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
