Fransa'da protestolar sürüyor... Dört kentte sokağa çıkma yasağı!
Fransa'da, 17 yaşındaki sürücünün polis tarafından öldürülmesi sonrasında başlayan protestolar sebebiyle sokağa çıkma yasağı getirilen kent sayısı 4'e çıktı. Ayrıca çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Fransa'da Nael M. isimli genç sürücünün polis ateşiyle öldürülmesinin ardından çıkan olaylar nedeniyle gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı getirilen Clamart kentine ek olarak, Neuilly-sur-Marne, Savigny-le-Temple ve Compiegne kentlerinde de gece saatlerinde sokağa çıkmak yasaklandı.
Nael M. isimli genç sürücünün polisin açtığı ateş sonucu ölmesinin ardından Nanterre, Marsilya, Nosiy-le-Sec kentleri başta olmak üzere sokaklarda başlayan protestolar ülke genelinde sürüyor.
Genç sürücünün anısına düzenlenen eylemlerde protestocularla polisler karşı karşıya gelirken; emniyet güçlerinin protestoculara biber gazıyla müdahale ettiği görülüyor.
4 KENTTE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ
Fransız basınındaki haberlere göre, olaylar nedeniyle Neuilly-sur-Marne kentindeki 3 mahallede 3 Temmuz'a kadar 23.00-06.00 saatleri arasında, Savigny-le-Temple kentinde ise 2 Temmuz'a kadar 22.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirildi.
Öte yandan Compiegne kentinde de 3 Temmuz'a kadar saat 22.00-06.00 saatleri arasında, yanında bir ebeveyn olmayan 16 yaşının altındakilere sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
176 PROTESTOCU GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan devam eden protestolarda şimdiye dek 176 kişi gözaltına alındı.
Bordo ve Lille kentlerindeki olaylara müdahale etmek için özellikle “terör ve organize suçlara karşı” çalışma yürüten RAID ismi verilen özel polis timi görevlendirildi.
Ülke genelinde 29 Haziran'da çıkan olaylarda 176 kişi gözaltına alındı.
Nael'i öldüren polisin avukatı Laurent-Franck Lienard ise müvekkili hakkındaki tutuklama kararına itiraz edeceğini belirtti.
PROTESTOLAR BELÇİKA’YA SIÇRADI
Belçika'nın başkenti Brüksel'de de Fransa'daki genç sürücünün öldürülmesi nedeniyle düzenlenen protestolara destek vermek için eylem yapan gruptaki bazı kişileri gözaltına aldı.
Ulusal basına göre, genç yaşlardaki bir grup, Fransa'da 27 Haziran'da 17 yaşındaki Nael M'nin polisin açtığı ateş sonucu ölümünün ardından düzenlenen gösterilere destek vermek amacıyla sosyal medyadan çağrıda bulundu.
Bunun üzerine, Brüksel'in merkez semtlerinden Anneessens'de toplanan göstericiler ve polis arasında şehrin merkezindeki Lemonnier Bulvarı'nda arbede çıktı.
Anneessens metro istasyonu kapatıldı, bölgeye araç girişleri yasaklandı.
Polisin yaklaşık 10 göstericiyi gözaltına aldığı öğrenildi.
NE OLMUŞTU?
Fransa’da bir polis, 27 Haziran'da Nanterre kentinde içinde 3 kişinin bulunduğu ve "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açmış ve 17 yaşındaki Nael M. isimli 17 yaşındaki sürücüyü öldürmüştü.
Nael M. isimli gencin ölümünün ardından farklı kentlerde olaylar çıkmış, Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar 21.00 ile 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.
17 yaşındaki genci öldüren tutuklu polisin "kasten öldürme" suçlamasıyla yargılanacağı belirtiliyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca Tınaztepe'de yangın: Havadan ve karadan müdahale...
İzmir’in Buca ilçesinde başlayan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam...
Manisa'da operasyon: CHP'li grup başkanvekili gözaltına...
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ahmet Anıl Ceylan, gözaltına alındı....
Ankara'da NATO eylemleri sürüyor: Polisten sert müdahale!
Ankara'daki NATO Zirvesi'ni protesto etmek amacıyla Kurtuluş Parkı'na giden çok sayıda yurttaşa...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
