Grev dalgası İZFAŞ’ı da vurdu: Kitap Fuarı öncesi TİS krizi!
Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek İzmir Kitap Fuarı öncesinde, fuarı organize eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş.’de toplu iş sözleşmesi krizi yaşandı. İşyerinde örgütlü olan Genel İş İzmir 3 Nolu Şube tarafından grev kararı asıldı. Anlaşmanın sağlanamaması durumunda işçiler, 11 Kasım’da greve çıkacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZFAŞ’ta toplu iş sözleşmesi krizi yaşanıyor.
İZFAŞ’ta örgütlü Genel İş İzmir 3 Nolu Şube ve Büyükşehir Belediyesi adına yetkili SODEMSEN arasında gerçekleştirilen yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine sendika grev kararı aldı.
Grev kararı işçilerin katılımıyla Fuar İzmir’deki İZFAŞ binasına asıldı.
11 KASIM’DA GREV
Anlaşma olmazsa 11 Kasım 2024 tarihinde greve çıkılacak.
Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Ülkemizin en sadık vergi mükellefleri olarak acımasız bir iktidarın hakkaniyetten uzak, emeği değersizleştiren, doğruyu cezalandıran ve adaletsizliği normalleştiren sisteminin dişlileri arasında ezilmekteyiz. Bir yanda zengini daha zengin yapan mantıksız ekonomik uygulamaların sonucunda ortaya çıkan krizle boğuşmak zorunda bırakılan emekçiler, bir yanda sokak ortasında cinayetlere kurban edilen kadınlar ve bir yanda da iktidar yandaşı olan zenginler üç kuruş daha fazla kazansın diye Azrail’e teslim edilen çocuklar… Ülkenin dört bir yanı yangın yeri. Sokakta yüzü gülen insan kalmamış, güzelim yurdumuz umut insanlar diyarı olmuş, kimsenin hayattan neredeyse beklentisi kalmamış. Bu kısır döngü içerisinde günden güne tükenen emekçiler olarak hiç olmazsa insanca yaşam taleplerimizin karşılanması için her güne yeni bir mücadeleyle atılıyoruz.
Emekçiler olarak doğan güneşi emeğimizle karşılıyor, batan güneşi emeğimizle uğurluyoruz. Kısacası günün her saati insanlığa hizmet veriyoruz. Bunun karşılığında da insanca yaşam koşullarının sağlanmasını talep ediyoruz. Bu talebimiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güzide iştiraklerinden birisi olan İZFAŞ adına SODEM-SEN’le altı aydır yürüttüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde de hareket noktamızı oluşturdu. Bugün geldiğimiz noktada görüşmeleri büyük ölçüde olumlu bir şekilde tamamlamış olsak da nihayetinde bizim için hassasiyet taşıyan bir noktada görüşmelerimiz kilitlenmiştir.
SODEM-SEN’le aramızdaki görüşmelerin tıkanmasına neden olan madde, esasında aynı SODEM-SEN’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin diğer iştiraklerinde kabul etmiş olduğu maddeden ibarettir. İşveren adına Toplu İş Sözleşmesi görüşmesini yürüten SODEM-SEN’inİzelman, İzenerji, İzulaş, İzdoğa, Ege Şehir Planlama başta olmak üzere birçok şirkette kabul etmiş olduğu kazanımı, İZFAŞ personeline reva görmemesi bizim nazarımızda ayrımcılık emaresidir. Her daim eşit işe eşit ücret politikasını savunmuş olan Genel-İş için bu durum kabul edilemez. Diğer şirketlerde kabul edilmiş olan kazanımın İZFAŞ personeli için uygulanmadığı müddetçe bizim nazarımızda iş barışından söz edilemez. İş barışının olmadığı yerde de Toplu İş Sözleşmesi bitmiş sayılamaz.
İşveren vekili konumundaki SODEM-SEN yetkililerine bir hususu hatırlatmak durumundayız. İZFAŞ’ın Toplu İş Sözleşmesinin tıkanmasına neden olan madde, Genel-İş için direniş noktasıdır. Bu noktadan bir adım geriye gitmemiz, taviz vermemiz mümkün değildir. Emeğimizden aldığımız gücü kullanarak, bu kazanımın İZFAŞ personeline uygulanması hususunda her türlü eylemi yapmaya hazır ve kararlıyız. Bugün astığımız GREV İLANI bu kararlılığın göstergesidir. Grev ilanımızı asmış olmamıza rağmen süreç boyunca sergilediğimiz yapıcı tutumumuzu koruduğumuzun bilinmesini istiyoruz.
Altı aylık görüşmeleri büyük ölçüde mutabakatla tamamlamış olduğumuz SODEM-SEN’i İZFAŞ personeline hakkı olan kazanımı vereceğine olan inancımızla, daha fazla vakit kaybetmeden iş barışını tesis edecek adımları atmaya davet ediyoruz.
Mücadelemiz emek ve ekmek mücadelesidir.
Mücadelemiz insanca yaşam mücadelesidir.
Bu mücadeleyi emekçiler olarak omuz omuza ve direne direne kazanacağız.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İZDOĞA'da TİS süreci başladı: Sendikanın talepleri ortaya...
İzBB iştiraki İZDOĞA’da yaklaşık 3 bin 300 işçiyi kapsayan TİS bugün başlarken sendikanın yeni...
İzmir'de yeni grev patlak verdi: Sendika 'çıplak ayak'...
İzBB'nin Aralık ayında İZENERJİ, İZELMAN ve İZFAŞ'ta çalışan 33 bin işçinin yan hakları ödememesi...
Başkan Tugay duyurdu: Grev öncesi, kriz masası kuruldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZELMAN, İZENERJİ ve Egeşehir'deki TİS görüşmelerinde yaşanan...
Güncel Haberleri
TümüMMO İzmir’de işten çıkarma krizine şubeden açıklama!
MMO İzmir Şubesi’nde işten çıkarma sürecine ilişkin gerilim devam ediyor.
Ömer Çelik’ten İsrailli Bakana Sert Yanıt: 'Hesap...
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...
Narin Güran davasında 99 hesaba erişim engeli
Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran davasında Yargıtay'ın kesinleşmiş yargı...
Sırbistan'da Kabus Bitti: Tarihin En Büyük Orman Yangını...
Sırbistan'ın kuzeydoğusundaki Deliblato Kumları bölgesinde 2 Ağustos'ta başlayan ve Sırbistan...
İzmir'de sahte vatandaşlık işlemi operasyonu!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Türk vatandaşlığına geçmek...
Memurlardan Başkan Mutlu'ya kırmızı kart!
Konak Belediyesi’nde TİS alacaklarının ödenmediğini ifade eden Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube,...
Eğitimci Şahin’den bakanlıklara okul güvenliği eleştirisi!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırının ardından eğitimci...
Manisa Valiliği açıkladı: Yaralanan öğrencilerin son...
Manisa'daki saldırıda hafif yaralanan öğrenciler taburcu edildi, 3 öğrencinin yoğun bakımdaki...
Başkan Ünsal’dan ‘AKP transferi’ çıkışı: Seçildiğim...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, AKP’ye geçmeyeceğini belirterek, “Seçildiğim yerdeyim”...
Karşıyaka’da billboard krizi büyüyor: Ünsal’dan 'hukuka...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında bu kez reklam panoları üzerinden...
Şanlıurfa'da şiddetli deprem! Tüm bölgede hissedildi
AFAD, saat 10.40'da merkez üssü Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem...
Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...
Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...