BIST 100 13.168,35 %0,63 Altın 6.721,64 ₺/gr %0,13 Bitcoin $84.503 %1,89 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,80 ₺ %0,30 Sterlin 64,88 ₺ %0,34 Gümüş 100,67 ₺/gr %0,55 Ethereum $2.694,75 %1,76 İsviçre Frangı 59,04 ₺ %0,25 Kanada Doları 34,64 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,01 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,31 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,37 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Güzelbahçe Kültür Festivali büyük bir coşkuyla sona erdi

Güzelbahçe Kültür Festivali büyük bir coşkuyla sona erdi

Güzelbahçe Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Festivali sona erdi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, "Bu festival, sadece sanatı ve kültürü bir araya getiren bir etkinlik değil, aynı zamanda dayanışmamızı, birlikteliğimizi ve ortak değerlerimizi vurgulayan bir buluşmadır." dedi.

0Yorumlar
Güzelbahçe Kültür Festivali büyük bir coşkuyla sona erdi

Güzelbahçe Belediyesi'nin, 12-13 Ekim tarihlerinde Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği Kültür Festivali ile bilim, sanat ve felsefe dolu iki günlük festival sona erdi.

İlk gün, bilim ve felsefeye odaklanan çeşitli akademik söyleşiler ve atölyeler yapıldı.  Festival, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın stantları gezmesiyle başladı.  Bütün stantları tek tek gezen Başkan Günay, statlarda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Akşam, "Köy Enstitülerinin İzinde" temasıyla düzenlenen panelde birbirinden değerli akademik söyleşiler, atölyeler ve sanat etkinlikleri yapıldı. Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Prof. Dr. Adil Türkoğlu Köy Enstitülerinin dünden bugüne eğitimde yapılan devrimi, önemini anlatan bir panel düzenlendi. YKKD Mandolin Orkestrası Gösterisi büyük alkış aldı.

 

 

‘İkinci gün de etkinliklerle devam etti’

13 Ekim Pazar günü ise çocuklar ve gençlere yönelik eğlenceli ve eğitici atölyelerle devam etti. Saat 12:00’de "Molekül Macerası: Biyolojinin Sırları" adlı atölyede biyoloji dünyasının derinliklerine inilirken, öğleden sonra "İklim Krizi Üzerine Düşünmek" başlıklı oturumda çevre sorunlarına dair çözümler tartışıldı. Festival boyunca alanda sergi ve atölye çalışmaları devam etti. Ziyaretçiler, bilimsel ve kültürel stantlar, deniz kirliliği farkındalık standı, satranç turnuvası, basmakalıp çalışmaları gibi birçok farklı etkinliğe katılarak güzel bir gün yaşadılar. Ayrıca, Kent Koleji'nin bilgi yarışması karavanı da festivalde ziyaretçileri için farklı bir deneyim oldu. Akşam Yaka Gençlik Tiyatrosu, saat 20:00’de "Yaşamak da Var Hayatta!" tiyatro oyununu sahneledi.

 

 

‘Kültür festivalleri devam edecek’

Güzelbahçe'mizin zengin kültürel mirasını yaşatmak ve hep birlikte kutlamak için bu festivali düzenlediklerini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “ Bu festival, sadece sanatı ve kültürü bir araya getiren bir etkinlik değil, aynı zamanda dayanışmamızı, birlikteliğimizi ve ortak değerlerimizi vurgulayan bir buluşmadır. Güzelbahçe, doğasıyla, tarihiyle ve insanıyla her zaman İzmir’in gözde ilçelerinden biridir. Bu topraklarda kök salmış geleneklerimizi, müziğimizi, dansımızı, mutfağımızı ve el sanatlarımızı bu festivalde paylaşmak, geleceğe taşıyacağımız önemli bir mirastır. Bugün burada, geçmişimizden aldığımız ilhamla geleceğe umutla bakıyoruz. Bu festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışanlarımıza, katkı sunan sanatçılarımıza, hocalarımıza, okullarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha güçlü bir Güzelbahçe, daha renkli bir kültür ortamı yaratacağız. Kültür, bir toplumun ruhunu ve kimliğini yansıtan en güçlü araçlardan biridir. Bizler, bu topraklarda barışı, kardeşliği ve hoşgörüyü yaşatmaya devam edeceğiz. Birlikte daha güzel yarınlar inşa edeceğimize olan inancım tamdır. Kültürümüzün renklerini yaşatmak ve yaymak için bir kez daha bir araya gelmiş olmaktan büyük mutluluk. Yeni festivallerde buluşmak umuduyla” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

MMO İzmir’de işten çıkarma krizine şubeden açıklama!

MMO İzmir Şubesi’nde işten çıkarma sürecine ilişkin gerilim devam ediyor.

6 saat önce

Ömer Çelik’ten İsrailli Bakana Sert Yanıt: 'Hesap...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

6 saat önce

Narin Güran davasında 99 hesaba erişim engeli

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran davasında Yargıtay'ın kesinleşmiş yargı...

7 saat önce

Sırbistan'da Kabus Bitti: Tarihin En Büyük Orman Yangını...

Sırbistan'ın kuzeydoğusundaki Deliblato Kumları bölgesinde 2 Ağustos'ta başlayan ve Sırbistan...

7 saat önce

İzmir'de sahte vatandaşlık işlemi operasyonu!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Türk vatandaşlığına geçmek...

8 saat önce

Memurlardan Başkan Mutlu'ya kırmızı kart!

Konak Belediyesi’nde TİS alacaklarının ödenmediğini ifade eden Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube,...

8 saat önce

Eğitimci Şahin’den bakanlıklara okul güvenliği eleştirisi!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırının ardından eğitimci...

9 saat önce

Manisa Valiliği açıkladı: Yaralanan öğrencilerin son...

Manisa'daki saldırıda hafif yaralanan öğrenciler taburcu edildi, 3 öğrencinin yoğun bakımdaki...

10 saat önce

Başkan Ünsal’dan ‘AKP transferi’ çıkışı: Seçildiğim...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, AKP’ye geçmeyeceğini belirterek, “Seçildiğim yerdeyim”...

11 saat önce

Karşıyaka’da billboard krizi büyüyor: Ünsal’dan 'hukuka...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında bu kez reklam panoları üzerinden...

12 saat önce

Şanlıurfa'da şiddetli deprem! Tüm bölgede hissedildi

AFAD, saat 10.40'da merkez üssü Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem...

12 saat önce

Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...

Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...

1 gün önce