Halk TV'nin patronundan Kılıçdaroğlu'na çağrı
Halk TV imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, kanalına CHP’nin ‘sansür’ uygulandığını öne sürerek, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bundan geri adım atmaya çağırdı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Halk TV’yle aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini cumartesi günü duyurmuştu. Böylece iki taraf arasındaki ilişkiyi düzenleyen resmi bir belge olduğu ortaya çıkmıştı.
Dün sabahsa Halk TV’nin imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, Görkemli Hatıralar adlı programın Antalya Döşemealtı’ndaki çekiminin CHP’li belediye tarafından iptal edildiğini açıklamıştı. Halk TV cehpesi bunu sözleşme iptali sonrası ‘sansür ve ambargo’ uygulaması olarak yorumlamıştı.
Programın sunucusu Serhan Asker, Erdem’i suçlarken, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, CHP Genel Merkezi’den gelen genelgeye göre hareket ettiğini söylemişti.
Erdem’se başka bir açıklamayla, partisinin ‘medya tutum’ genelgesini anımsatmış, ‘kararın (Halk TV’de) çalışanları hedef almadığını’ belirtmişti. Halk TV yönetiminin ‘sansür’ suçlamalarını da reddetmişti.
MAHİROĞLU'NDAN YENİ ÇAĞRI
Mahiroğlu, bugün yayımladığı mesajda da Erdem’i hedef alarak Kılıçdaroğlu’na seslendi. Kılıçdaroğlu’ndan ‘bu adımdan geri dönmesini’ isteyen Mahiroğlu, Twitter’dan şunları yazdı:
*Sayın Genel Başkan, kime hizmet ettiği belli olmayan bir karanlık genel başkan yardımcınızın aldığı Halk TV’ye sansür ve ambargo kararı, Görkemli Hatıralar yayınından sadece birkaç saat önce ‘tebliğ edildi.’
*Bu ani ve zorlayıcı karar nedeniyle, 3 saatlik program 45 derecelik Antalya sıcağında, güneş altında yapıldı.
*Kararının altında sizin imzanız olduğu haberlerini bazı basın kuruluşlarının yayınlarında okuyoruz. Bugün 24 Temmuz, sansürün kaldırılışının 115’inci yıldönümü. Özgür basın açısından bu simge günde soruyorum, bu haberler doğru mu?
*Cumhuriyet’le yaşıt CHP’nin 100 yıllık kurumsal hafızası, kurucu felsefesi ve kurucu başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ile uyuşmayan bu yasakçı ve sansürcü karara imza atmayacağınızı bilecek kadar sizi tanıdığımı zannediyorum. Sadece siz değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunda oturan hiçbir genel başkanın böyle bir karara imza atmayacağını da bilirim. Çünkü ben de o okulda yetişmiş biriyim.
*CHP kültürü, yasakçı, sansürcü zihniyete geçit vermez, bu zihniyet CHP bünyesinde barınamaz. Yetişkinlik evresine ulaşamamış bir ergen aklının CHP’ye ihanet etmesine, kurumsal kimliği aşındırmasına lütfen izin vermeyin.
*Size Halk TV adına değil, CHP’nin 100 yıllık hafızası adına çağrı yapıyorum. CHP’yi böyle bir kara lekeyle başbaşa bırakmayın. Halk TV’nin geçmişi, ideali, hedefi bellidir. Yeri Gezi Direnişi’nden bu yana halkın, haklının, hak mücadelesinin, özgürlüklerin, demokrasinin yanıdır.
*Biz hiçbir sansürü kabul etmedik; etmeyiz de. Ödediğimiz ağır bedellere rağmen geri adım atmadığımız bu mücadelemiz salt kendimiz için de değildir. Bu, milyonlarla birlikte ortak Türkiye hayalimizdir.
*Siz ‘Adalet’ çağrısıyla 420 kilometre yol yürüdünüz, yanınızda tıpkı sizin gibi özgür, adil bir Türkiye isteyen milyonlar vardı. Bu birlikteliğe gölge düşürmeyin.
*Çağrımızı lütfen dikkate alın ve Halk TV’ye uygulanan bu sansürden vazgeçilmesini sağlayın. Ne ülkeye, ne de CHP kimliğine bu kara lekenin sürülmesine izin vermeyin.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mahkemeden Kılıçdaroğlu’na Yakalama ve Zorla Getirilme...
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "zincirleme şekilde suçu ve...
İzmir Limanı'nın yeni patronu, topu Varlık Fonu'na attı!
İzmir Limanı’nın yük bölümünün işletmesinin Varlık Fonu tarafından Albayrak Grubu'na ait Alport...
ZP Lideri Özdağ'dan 'Kılıçdaroğlu' açıklaması: Bu rejimi...
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına gittiği kritik geceye...
Güncel Haberleri
TümüSinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...
İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...
İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek
İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...
İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...
İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...
İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...
Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....
Bakan Kurum ile Başkan Yavaş görüşme gerçekleştirdi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...
RTÜK'ten Sözcü TV ve Koza TV'ye ceza!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine...
İzmir’de 29 Ekim'de trafik kısıtlaması ve park yasağı
İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Atatürk Caddesi’nin (1. Kordon)...
Torbalı’da 60’tan fazla parsel askıya çıktı
İzmir’in Torbalı ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde, tapu kayıtlarında büyük bölümü zeytinlik, tarla...