Mahkemeden Kılıçdaroğlu’na Yakalama ve Zorla Getirilme İhtarı
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övmek" suçlamasıyla yargılandığı davada, ara kararını açıkladı. 5 celsedir "siyasi program yoğunluğu" gerekçesiyle duruşmalara katılmayan Kılıçdaroğlu'nun mazeretini bu kez son kez kabul eden mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki duruşmaya katılmaması halinde hakkında zorla getirilme ya da ifade almaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 2016-2019 yıllarındaki bazı sosyal medya paylaşımları ve konuşmalarında "FETÖ ve PKK terör örgütleri mensuplarını övdüğü" iddiasıyla "zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övmek" suçundan yargılandığı dava, Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesindeki bazı dosyaların farklı mahkemelere devredilmesi nedeniyle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Kılıçdaroğlu'nun avukatı katıldı.
BİRLEŞTİRME VE BERAAT TALEPLERİNE RET
Kılıçdaroğlu’nun avukatı Uğur Çelik, müvekkili siyasi programının yoğunluğu nedeniyle hazır edemediklerini ifade etti ve "Suçun unsurları oluşmamıştır, siyasi açıdan yapılan eleştirel şekilde nitelendirmelerdir. Derhal beraat talep ediyoruz aksi takdirde Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dosyaların birleştiği bir dava var ve bununda o dosyalarla birleştirilmesini istiyoruz" dedi.
Mahkeme Başkanı ise "5 duruşmadır erteliyoruz. Kendisi de uymak zorundadır ve diğer tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi gelmek zorundadır duruşmaya. Bir sonraki celse hazır edilmeli" dedi ve birleştirme talebini reddetti.
GELMEZSE YAKALAMA KARARI ÇIKACAK
Beyanların ardından Savcılık eksik hususların giderilmesini talep etti. Mahkeme de bir sonraki celse Kılıçdaroğlu’nun huzurda hazır edilmesine hükmetti ve aksi takdirde zorla getirilme ya da ifade almaya yönelik hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.
Sonraki duruşma 19 Kasım’a ertelendi.
NE OLMUŞTU?
İddianamede, MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu'nun şikayet dilekçesi verdiği, dilekçede Kılıçdaroğlu'nun "PKK terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hüküm giyen Selahattin Demirtaş'ı işlediği sabit suçlardan dolayı övdüğünün savunulduğuna yer verildi.
Şikayet dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun 2016-2019 yıllarındaki sosyal medya paylaşımları ve konuşmalarında FETÖ ve PKK terör örgütleri mensuplarını övdüğünün ileri sürüldüğü de aktarılan iddianamede, yapılan soruşturma sonucunda Kılıçdaroğlu'nun "atılı zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme" suçunu işlediğinin anlaşıldığı öne sürüldü.
GERÇEK GÜNDEM
Benzer Haberler
Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı
Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...
İmamoğlu'ndan 'yeni parti' sinyali: Siyaseten, ruhen ve...
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'deki Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin 'kurultay'...
ZP Lideri Özdağ'dan 'Kılıçdaroğlu' açıklaması: Bu rejimi...
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasına gittiği kritik geceye...
Siyaset Haberleri
TümüMeclisteki transfer tepkisi sonrası CHP’li Yeter’den...
CHP Grup Başkanvekili Candaş Yeter, Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçişini protesto etmek amacıyla...
YENİ Parti ve CHP'nin ortak eylemine AK Parti'den...
YENİ Parti ve CHP'nin ortak kararı ile Büyükşehir Meclis oturumuna katılmamasına yönelik...
Başkan Tugay'ın transferine CHP ve YENİ Parti'den ortak...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi YENİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi grubu, İzmir Büyükşehir...
Başkan Tugay'dan Özgür Özel'in 'sütü bozuk' ifadelerine...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçişinin ardından Şato’da AK...
Başkan Tugay, AK Partili isimleri makamında ağırladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK...
Karabağlar'da çoğunluk Cumhur İttifakı'na geçti
Karabağlar Belediyesi'nde YENİ Parti’den meclis üyeleri İnan Karakoyun ve Murat Özmen...
Gümrükçü: İzmir'in iradesini yok sayanlarla hesaplaşacağız
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, kentte siyasi iklimi yumuşatan, diyalog...
Karabağlar'da masa yumruklamalı bütçe görüşmesi!
Karabağlar Belediyesi’nin 7 milyar TL gider, 6,5 milyar TL gelir ve 500 milyon TL borçlanma...
Yeni Parti İzmir'de gözler il kongresine çevrildi: Parti...
Yeni Parti'de kongre takviminin açıklanmasının ardından İzmir'deki ilçelerde kongre süreci...
Başkan Tugay'dan kordondaki eğlence mekanlarına yönelik...
AK Parti'ye geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemi Tugay gündeme ilişkin Yeni Asır...
DSP İzmir’de kongre heyecanı: Önder Aksakal’dan açıklamalar
Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Kongresi Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.
Bayraklı Belediyesi operasyonunda yeni gelişme: Can Özlü...
İzmir'in Bayraklı Belediyesi ve iştiraki BAYBEL AŞ'ye yönelik 'suç işlemek amacıyla örgüt...