Hatay'ın 'Arap yurdu' olduğunu savunmuştu: Halil Konakçı hakkında suç duyurusu
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Hatay’ın ‘Arap yurdu’ olduğunu savunan ve “Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” ifadelerini kullanan imam Halil Konakçı hakkında suç duyurusunda bulundu.
Cumhuriyeti ve laikliği açıkça hedef alan açıklamalarıyla bilinen imam Halil Konakçı bir konuşmasında, “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” ifadelerini kullandı.
3 İSME 4 SUÇLAMA
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve İmam Halil Konakçı hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “görev sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma”, “kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” ve“Anayasa’yı ihlal” suçlarını işlediklerini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
“HADİ ORADAN”
Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan HKP MYK üyesi Adnan Okur, Konakçı'nın zıvanadan çıktığını belirtti. Okur, “Halil Konakcı, vatantoprağı olan Hatay; ülkemizi işgal eden, içinde ibadet eden insanlarımızla birlikte camileri yakan, kadınlarımızın ırzına geçen, topraklarımızı yakan yıkan emperyalist Fransa’da kalsaydı diye höykürmüş. Konakcı, Kuvayimilliyeci atalarımızı Fransız işgalcilerle aynı kefeye bile koymayıp, atalarımızın o işgalci çakallardan daha fazla zulüm yaptıklarını söylüyor. İşgalci Fransız masum oluyor, ülkemize dirlik, esenlik, güzelleştirmek için geliyor ama Hatay’ı vatan toprağı yapan, ülkemizi emperyalist yedi düvelin işgalinden kurtaran, Sevr’i yırtıp parçalayan, Mustafa Kemal Atatürk ve Birinci Kuvayimilliyeciler cani ve zulümkar oluyor öyle mi? Hadi oradan!” dedi.
“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”
“Laikliğin gerçek savunucusu HKP olarak Atatürk ve Kuvayimilliyeci atalarımıza yönelik olarak söylenen bu yalana, atılan iftiraya ve yapılan saygısızlığa karşı sessiz kalamazdık” diyen Okur şunları kaydetti:
“Halil Konakcı’nın laik cumhuriyete, ‘Hatay davası benim şahsi davamdır’ diyen Atatürk’e karşı kustuğu kin ve nefret cezasız kalmamalıdır. Diyanet’in kadrolu imamı Halil Konakcı, onun amiri pozisyonunda bulunan, şu ana kadar hiçbir işlem yapmayan Ali Erbaş, Diyanet’in bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı makamında oturan ve laiklik karşıtı söylemleriyle bu gerici ortamı hazırlayan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunduk.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka Belediyesi’nin kız öğrenci yurdu yeni döneme hazır
Özel Karşıyaka Belediyesi Mustafa Kemal Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, gerçekleştirilen...
CHP Lideri Özel ve İzBB Başkanı Tugay Hatay'da
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr....
Yeşim Salkım'dan Halil Konakcı'ya sert tepki: 'Hadi...
İmam Halil Konakcı'nın “Bir kişi, şeriata sövüyor ve şeriatı istemiyorsa o kişi kafirdir. Bu...
Güncel Haberleri
TümüKaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Yeni Gelişme! Ambulans...
Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin...
Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, geçirdiği ani kalp...
İZAH’tan avukatlar için ‘kooperatif’ projesi: Ekonomik...
İzmir Barosu Başkan Adayı Volkan Gültekin, avukatların artan ekonomik yüklerini hafifleyebilmek...
Konak Belediyesi'nden ihale: Gültepe'deki cami yıkılacak
Konak Belediyesi ilçede risk teşkil eden yapıların yıkımı için ihaleye çıkıyor.
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) verilerine göre İzmir’de yeni haftada hava sıcaklıklarında...
Eski Başkan Burhan Özfatura yoğun bakıma kaldırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, gece saatlerinde geçirdiği...
TOKİ'den Tarihi Kampanya! Yüz Binlerin Yararlanacağı...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ),...
Billboard krizine ilişkin Başkan Ünsal'dan açıklama:...
Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında billboard krizi patlak verdi; Büyükşehir...
İzmirli taksiciler için kritik uyarı: Airbaglere dikkat!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, taksiler başta olmak üzere tüm...
Meral Akşener Vakfı'nın kuruluşu tamamlandı!
Meral Akşener'in adını taşıyan vakfın kuruluşu tamamlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara...
Girne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...
Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...
Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...