İddia: Hafize Gaye Erkan, yerel seçimlerden önce görevden alınabilir
TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında son günlerde basına yansıyan iddialar sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsız olduğu ve Erkan’ın görevden alınabileceği iddia edildi.
Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, CİMER’e yazdığı dilekçe ile Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia etmişti. Erkan’ın babasının Merkez Bankası’nda bir makam odasının bulunduğu ve kendisine makam aracı tahsis edildiği iddiaları da basına yansıdı.
Yaşananların gündeme gelmesinin ardından Gaye Erkan ve babası Erol Erkan açıklama yaparak iddiaları yalanladı.
Cumhuriyet'ten İrem Karataş'ın haberine göre, iddiaların CİMER’e yapılan başvurunun ardından kamuoyuna yansıdığını ve iktidar ile ekonomi yönetimi tarafında sessizliğin hakim olduğunu belirten Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu “Gaye Hanım’ın 20 gündür ABD’de olması da enteresan. Erkan ve Mehmet Şimşek’in göreve geldikten sonra tanıştığı ve aralarında bir soğukluk olduğu da konuşuluyor. Gaye hanım görevden alınacak gibi görünüyor. Seçim öncesi görevden alınabileceğini düşünüyorum” dedi.
"EKONOMİDE HERHANGİ BİR ETKİ YARATMAZ"
“Gaye Erkan’ın görevden alınması ekonomide veya piyasalarda herhangi bir etki yaratmaz. Önemli olan yerine atanacak isimdir” diyen Babuşcu şöyle devam etti:
“Bu konuya dair de söylentiler başladı. Başkan yardımcılarından Cevdet Akçay ve yandaş kanalların gündeme getirdiği Hatice Karahan konuşuluyor. Cevdet Akçay gerçekten bu göreve layık birisi ancak Hatice Karahan’ın atanacağını tahmin ediyorum. Çünkü siyaseten Akçay AKP’ye yakın bir isim değildir, Merkez Bankası’nı bilen dürüst bir isimdir. Karahan ise yıllarca cumhurbaşkanının danışmanlığını yapmış siyaseten AKP’ye gönül vermiş biri. Siyasi tercihler öne çıkacaktır.”
"TECRÜBESİZLİĞİNİN KURBANI OLACAK"
Gaye Erkan’ın CV’sinin ve iş tecrübelerinin oldukça etkileyici olduğunu belirten Babuşcu, "Kendisinin iki tane noksanı vardı, merkez bankacılığını bilmiyordu. Esas önemli olan ise Türkiye koşullarını bilmemesiydi. Bugün ortaya çıkan konular, kamuoyuna yaptığı açıklamlardan görüyoruz ki tecrübesizliği ortaya çıktı. Yoksa liyakatli, öğrenimi ve kariyeri son derece başırılı bir arkadaşımız. Ben de bürokraside uzun yıllar görev yaptım. Tecrübe çok önemlidir, tecrübesizliğinin kurbanı olacak” ifadelerini kullandı.
FAİZ ARTIŞI YAPILACAK MI?
Yeni yılın ilk Merkez Bankası Para politikası Kurulu Toplantısına dair konuşan Babuşcu, “Kamuoyu ve ekonomistler faiz artışı bekliyor ama ben faiz arttırılacağını düşünmüyorum. Yüzde 42,5’de faizin beklemeye geçeceğini ve nisan ayına kadar yeni bir artış gerçekleşmeyeceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
15 Temmuz'da Erdoğan'a suikast timinin son firarisi...
İçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...
CHP İzmir'de hareketlilik başladı: Gözler...
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün görevden alınabileceği iddialarına ilişkin partililer İl...
CHP İzmir İl'den 4 atama, 2 görevden alma!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu kritik kararlara imza attı. İl Başkanı Utku...
Güncel Haberleri
TümüÖdemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...
İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...
İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...
Etimesgut operasyonunda Erdal Beşikçioğlu ve 39 kişi...
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye Başkanı Erdal...
Yangına giden araçlar, gişe engeline takıldı!
Yurt çapında orman yangınları sürerken Muğla'da tepki toplayan bir haber gündeme geldi....
İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
