BIST 100 11.223,33 %0,97 Altın 6.541,06 ₺/gr %0,83 Bitcoin $75.629 %5,98 Dolar 50,05 ₺ %0,00 Euro 56,25 ₺ %0,00 Sterlin 67,54 ₺ %0,00 Gümüş 83,39 ₺/gr %0,42 Ethereum $2.225,48 %7,94 İsviçre Frangı 61,35 ₺ %0,14 Kanada Doları 35,68 ₺ %0,13 Avustralya Doları 34,50 ₺ %0,59 Suudi Riyali 13,37 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,23 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,05 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,18
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel İmamoğlu'ndan Cemal Canpolat açıklaması

İmamoğlu'ndan Cemal Canpolat açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Kongresi'nde kendisini hedef alan Cemal Canpolat hakkında, "Partimizin disiplin işlemlerinin yürütebileceğini düşünüyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da yanıt veren İmamoğlu, "İstanbul sevgisi veya aşkı, İstanbul kongresinin bir kısım görüntülerini grup toplantısında yayınlamakla gösterilmez" dedi.

0Yorumlar
İmamoğlu'ndan Cemal Canpolat açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'e ziyarette bulundu.

Çelik ve İmamoğlu, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul İl Kongresi'nde Cemal Canpolat'ın kendisini hedef alan sözleri sorulan İmamoğlu, "Üslup açısından yaşanmaması gereken bir taz veya içerik yaşandı pazar günü. Bunlar yaşanıyor. Bizim partimizin demokrasisi yüksek seviyede gözetilen ve ortamların yaşandığı kongreleri oluyor. Burada da tabii kimsenin dilini kontrol etmek gibi bir şansımız yok. Bunlar olabiliyor. Varsa içerik olarak usulüne uygunsuz ya da kaldırılamayan meseleler muhtemeldir ki partimizin disiplin işlemlerinin yürütebileceğini düşünüyorum" cevabını verdi.

"BOŞ İŞLERLE UĞRAŞIP MUHALEFET YAPMAYA ÇABALIYORLAR"

Canpolat'ın sözlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Grup Toplantısı'nda yayınlanmasına da değinen İmamoğlu, "Rakibimiz zaten Ekrem İmamoğlu'na dönük, icraatlarına dönük, İstanbul'a kattıklarına dönük hiçbir eleştiri sayfası yok. Boş işlerle uğraşıp 4,5 yıldır Ekrem İmamoğlu'na muhalefet yapmaya bir çaba gösteriyorlar" diye konuştu.

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Buna sayın Cumhurbaşkanı'nın grup toplantısında eşlik etmesini üzüntüyle karşıladım. O da sayın Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu rejimin, sistemin bir karşılığı olsa gerek... Sayın Cumhurbaşkanı'nın o videoları izlemesinin yerine İstanbul'un meseleleri üzerine birçok konuyu benimle konuşmasını ve tartışmasını dilerdim. İstanbul sevgisi veya aşkı, İstanbul kongresinini bir kısım görüntülerini grup toplantısında yayınlamakla gösterilmez. Ben buradayım. Gelsinler ya da davet etsinler."

ÖZGÜR ÇELİK: DİSİPLİN KURULU DEĞERLENDİRECEKTİR

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise Cemal Canpolat'ın disiplin işlemleri ile ilgili nasıl bir karar vereceğinin sorulması üzerine "Sayın Canpolat kongreden bir gün sonra beni aradı ve tebrik etti. Görevi dün devraldık. Partimizin bu yönüyle bir dilekçe gelmesi durumunda Disiplin Kurulu da seçildi. Dolayısıyla Disiplin Kurulu dilekçeyi kendi içerisinde değerlendirecektir" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Pazar günü yapılan CHP İstanbul İl Kongresi’nde adaylardan biri olan Cemal Canpolat, konuşması sırasında bazı delegelerin ve delege yakınlarının kongrede Özgür Çelik’ten yana tutum sergilemeleri için Ekrem İmamoğlu tarafından İBB’ye işe alındığını iddia etmişti.

Kongrede konuşan Cemal Canpolat, "Belediye başkanı olduktan sonra CHP örgütünü dışarıda bırakmayı kabul edemiyorum. CHP'lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum. CHP'den istifa edip İYİ Parti üzerinden işe girme dönemi pazar gününden itibaren bitecektir. Sağ siyasetle belediyecilik olmaz. AK Parti'nin devşirme kadrolarıyla belediyecilik yapamazsınız. İYİ Parti kadrolarıyla solcu belediyecilik yapamazsınız" demişti.

Canpolat'ın konuşmasının ardından salondan ayrılan Ekrem İmamoğlu ise, "Çok çirkinleştirdiler, çok yalan konuştular. O yalanlarında boğulsunlar ama biz tertemiz yürüyeceğiz" tepkisini göstermişti.

(BİRGÜN)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Cemil Tugay'ın Başkan Olduğu Birlikten Kırşehir Ayrıldı

Kırşehir Belediyesi, meclis tarafından alınan oy birliği kararıyla Cemil Tugay'ın başkanlığını...

1 saat önce

Narlıdere Belediyesi'nden 425 milyon TL'lik ödenek talebi!

Narlıdere Belediyesi’nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu Nar-Bel’in SGK borçları ve...

3 saat önce

İzmir'de taksiciler Erdoğan'a seslendi: Cumhurbaşkanım...

İzmir’de korsan taşımacılığa karşı mücadelelerini sürdüren taksi esnafı, Cumhurbaşkanı Recep...

4 saat önce

Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı!

Fon krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Fatma Betül Sayan Kaya tutuklama talebiyle sulh ceza...

5 saat önce

Tüm Bel-Sen açıkladı: ESHOT'ta görev değişikliği...

ESHOT'ta şube müdürüyken rızası dışında uzman kadrosuna atanan sendika üyesinin açtığı davada,...

16 saat önce

Emeklilerden iktidara bütçe tepkisi: Kaynak var, tercih yok!

2027 bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sürerken Halkevleri İzmir Emekli...

19 saat önce

Başkan Tugay TCDD heyetiyle görüştü: Kente hızlı ulaşımı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)...

22 saat önce

Basmane Çukuru satışı meclis gündemine taşındı

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın Basmane Çukuru satışını TBMM gündemine taşıdı.  

23 saat önce

Eski Göztepelilere vergi şoku: Milyonluk borç ortaya çıktı!

Göztepe'nin eski futbolcuları Romulo Cardoso, Isaac Solet ve David Tijanic, Urla Vergi...

1 gün önce

Erdoğan'dan 'fon krizi' çıkışı: Bu mikrobu temizleyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fon soruşturmasıyla ilgili yürütülen süreçte hiçbir şekilde...

1 gün önce

Fon krizinde yeni gelişme: Fatma Betül Sayan Kaya...

Kamuoyunda “fon krizi” olarak bilinen soruşturmada eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma...

1 gün önce

İzmir Büyükşehir'den 20 milyonluk kavun alımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş merkezli bir kooperatiften 20 milyon 300 bin TL’lik kavun...

1 gün önce