İNGEDER'den Başkan Yiğit'e İnciraltı yanıtı: "Aklıselime davet ediyoruz"
İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in İnciraltı’yla ilgili açıklamalarına cevap verdi. Karabulut, “Kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi babası Ali Yiğit’e sorabilir. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri, bu planların arkasındadır. Başkanımızın açıklaması talihsiz olmuştur, kınıyoruz. Bir an evvel aklıselime davet ediyoruz. İnciraltı planları, sermayeyi daha çok rahatsız edecek” dedi.
İzmir'in gündeminde yerini koruyan İnciraltı planlarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.
Son olarak Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, İnciraltı planlarına dair yazılı bir açıklama gerçekleştirerek, “Bir dernek Başkanı, bir siyasi partinin adını kullanarak hak sahipleri adına açıklamalar yapıyor. Biz soruyoruz: ‘Bu arkadaş kimdir, görevi nedir?’ Biz hiçbir zaman ‘İnciraltı planları yapılmasın, bölge plansız kalsın’ demedik. Tam aksine ‘İnciraltı tüm paydaşların görüşü alınarak imara açılmalıdır’ dedik. Çünkü bölge tarımsal niteliğini yitirmiş haldedir. Bu yanlış planlamaya karşı çıkacağız” dedi.
İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, Başkan Yiğit’in açıklamalarına karşılık verdi.
Karabulut, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“İnciraltı planlarını, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile halk birlikte, İzmir’in hassasiyetlerini gözeterek yaptı. 40 yıldır çözüm bekleyen 5 milyon metrekarelik İnciraltı için yapılan planı İzmir sahiplendi. İnciraltı Gelişim Derneği 1994 yılında kurulmuş, İnciraltı ve Bahçelerarası hak sahiplerinin tek kurumsal temsilcisidir. Başkan olarak yaptığım her açıklama bölgemiz için ve hak sahiplerimizin mevcut durumu üzerine olmuştur. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in bugün yaptığı açıklamayı hayretle okudum. Derneğimize gelerek bizleri ziyaret eden başkan bugün bizim kim olduğumuzu soruyor. Bizi babası, CHP İzmir eski Milletvekili Ali Yiğit’e sorabilir. Milletvekili olarak görev yaptığı süreçte İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun referansı ile görüşmeler yaparak o dönem yapılan plan çalışmaları ve dernek olarak yaptığımız görüşmeleri hakkında CHP’yi temsilen kendilerini hep bilgilendiriyorduk. Aynı zamanda, sonraki süreçte İnciraltı’nda yer almalarından dolayı, planlarda gelinen aşamalar hakkında beni arayıp sorduklarında her sorularını cevaplandırdım. Kim olduğumuz ve nereden gelip nereye gittiğimiz bellidir. Türk Mahkemelerinin durdurmadığı planları halk olarak sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri ve İzmir bu planın arkasındadır. Başkanımızın açıklaması talihsiz olmuştur, kınıyoruz. Bir an evvel aklıselime davet ediyoruz. İnciraltı planları, sermayeyi daha çok rahatsız edecek.”
[ilgili-haber=90193]
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Yiğit'in babası Ali Yiğit'ten gözaltı tepkisi:...
Gözaltına alınan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in babası eski CHP İzmir milletvekili Ali...
Görevden uzaklaştırma kararı sonrası Başkan Yiğit’ten ilk...
İçişleri Bakanlığı’nın gözaltına alınıp ev hapsi kararıyla serbest bırakılan Balçova Belediye...
Başkan Yiğit'in ev hapsi kaldırıldı!
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit hakkında uygulanan konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol...
Güncel Haberleri
TümüÖdemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...
İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...
İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...
Etimesgut operasyonunda Erdal Beşikçioğlu ve 39 kişi...
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye Başkanı Erdal...
Yangına giden araçlar, gişe engeline takıldı!
Yurt çapında orman yangınları sürerken Muğla'da tepki toplayan bir haber gündeme geldi....
İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
