Başkan Yiğit'in babası Ali Yiğit'ten gözaltı tepkisi: Gönderilen para erzak desteği!
Gözaltına alınan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in babası eski CHP İzmir milletvekili Ali Yiğit’ten açıklama geldi. Ali Yiğit, Veli Ağbaba’nın danışmanına gönderilen 500 bin TL’nin “rüşvet” kapsamında değerlendirilmesine tepki gösterdi. Paranın Malatya’daki seçim kampanyasına destek amacıyla bilgisi dahilinde gönderildiğini belirten Yiğit “Bu para seçim döneminde gönderilen bir erzak, gıda desteğiydi” şeklinde konuştu.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen örgüt kurma, örgüte üye olma, rüşvet, irtikap, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık soruşturmasında Balçova Belediyesi’ne yönelik operasyon gerçekleştirildi.
Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre, Operasyon kapsamında Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit ile annesi Meryem Yiğit gözaltına alındı.
Soruşturmada, Meryem Yiğit üzerinden Veli Ağbaba’nın danışmanı Özlem Akyıldız’a “belediye başkan adayı yapılması karşılığında” 500 bin TL gönderildiği ve bu paranın rüşvet kapsamına alındığı bildirildi.
Gözaltına alınan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in babası CHP İzmir eski Milletvekili Ali Yiğit açıklamalarda bulundu. Yiğit, havale edilen paranın Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba'nın seçim kampanyasına destek için gönderildiğini belirtti.
PARANIN GÖNDERİLMESİNİ BEN SÖYLEDİM
Egedesonsöz’e konuşan Ali Yiğit, oğlunun bu süreçten bilgisinin olmadığını ifade ederken, “Ben CHP’de uzun yıllar görev yaptım. İzmir milletvekili olarak hizmet ettim. Partimin tüm illerini, örgütlerini yakından bilirim. Yerel seçim öncesinde birçok yere destek olduk. Malatya’da Veli Ağbaba’nın olduğu gibi birçok ilde, ilçede seçim yarışı oldu. Parlamentoda birlikte görev yaptığım, bildiğim bir isimdir. Seçime çok kısa bir zaman kala mali anlamda destekte bulunduk. Eşim Meryem Hanım’a parayı göndermesini ben söyledim. Beni, ailemi, şirketlerimi bilen insanların 500 bin TL gibi bir rakamın bizim için ne anlama geldiğini bildiğini düşünüyorum. Bu para seçim döneminde gönderilen bir erzak, gıda desteğiydi. Meryem Hanım parayı gönderdiği kişiyi tanımaz, bilmez. Onun görevine, Veli Ağbaba ile ilişkisine de bakamaz. Kendi yönetim kurulu üyesi olduğu, aile şirketimiz olan hastanenin parasından gönderdik. Paranın gelişi, çıkışı ve gidişi de belli. Bu bir şahsi harcamadır. Ben ya da eşim kendi parasını istediği yere gönderebilir. Bu her vatandaşın doğal hakkıdır. Eşim, parayı gönderirken gıda ve erzak yardımı olduğu için orada seçimde yapılan restoran, büfe, işletme sahibi bir hanımefendi olduğunu bile düşünmüş olabilir. Süreç tamamen benim bilgim, önerim ve söylemem nedeniyle gerçekleşti. Ayrıca konunun Belediye Başkanı Onur Yiğit ile alakası yok. Oğlumuzun ne hesabından çıkan bir para ne de bu miktarın dışında bir işlem asla bulunmamaktadır” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Yiğit'ten CHP ve YENİ Parti'ye birlik mesajı!
Görevine iade edilen Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, CHP Balçova İlçe Başkanı Ferit Aslan...
Başkan Yiğit'e belediye önünde coşkulu karşılama!
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, belediye binasında düzenlenen törenle görevine geri döndü.
Başkan Yiğit'in annesi Meryem Yiğit serbest bırakıldı!
İzmir’de, banka hesabı üzerinden gerçekleştirildiği iddia edilen para transferlerinden dolayı...
Siyaset Haberleri
TümüAtila Sertel’den CHP’deki istifalara dikkat çeken mesaj!
Eski CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, partide yaşanan istifalar ve CHP’den koparak kurulan...
Ankara'da Mansur Yavaş depremi sürüyor: 30 meclis...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın istifası sonrasında, 41 olan ABB Belediye...
CHP İzmir'de Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu belli oldu
CHP İzmir'de gençlik kolları yönetimi belirlendi.
Deniz Gezmiş’in Ağabeyi Bora Gezmiş YENİ Parti’ye...
Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş, YENİ Parti’ye katıldı. Gezmiş’e parti rozetini YENİ...
CHP'de Önceki Dönem İl Başkanlarından Ortak Mesaj
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'nin örgüt çalışmalarının...
Beydağ Yeni Parti İlçe Başkanlığı açıldı: "CHP’nin oyları...
Beydağ’da teşkilat yapılanmasını tamamlayan YENİ Parti, ilçe başkanlığının açılışını...
YENİ Parti'den başkan adaylarına 19 maddelik taahhütname:...
YENİ Parti, başkan adaylarının imzalaması 19 maddelik bir taahhütname hazırladı. Söz konusu...
Özgür Özel'in İzmir programı belli oldu
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel hafta sonu İzmir'e geliyor. 26-27 Eylül tarihlerinde...
Ankara CHP’de Mansur Yavaş Depremi: İlçe Belediye...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa ettiğini açıklamasının...
Özgür Özel'den 'Mansur Yavaş' açıklaması: 'Alacağı...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın...
Mansur Yavaş'ın İstifasına CHP Genel Merkezi'nden İlk Yanıt
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, Mansur Yavaş’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, "İstifa tek...
Çiğli Meclis Üyeleri'nden ortak açıklama: AK Parti'ye...
Çiğli Belediye Meclisi’nde AK Parti’ye geçiş iddialarına ortak yanıt geldi. CHP, YENİ Parti ve...