Instagram erişim engeli ne zaman kaldırılacak? AK Parti'den son açıklama
Sosyal medya platformu Instagram'ın Türkiye'de kapatılmasının üzerinden bir hafta geçti. Henüz Instagram'ın ne zaman açılacağı netlik kazanmadı. Sosyal medya platformu kullanıcıları "Instagram neden açılmıyor, Instagram ne zaman açılacak, Instagram açılacak mı" sorularının yanıtlarını araştırıyor. Instagram'a ilişkin son açıklama AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'dan geldi. Ala, kısa zamanda netice alınabileceğini düşündüğünü söyledi.
Kamuoyunun gündeminde günlerdir Instagram erişim yasağı yer alıyor. Bilgi ve Teknoloji Kurumu'nun 2 Ağustos'ta Instagram için aldığı erişim engeli kararı kısmen gelen olumlu açıklamalara rağmen kaldırılmış değil. "Instagram yasağı neden kaldırılmıyor, Instagram ne zaman açılacak, Instagram açılacak mı" sorularının yanıtları kullanıcılar tarafından araştırılıyor.
Instagram ne zaman açılacak?
NTV'nin aktardığına göre, Ulaştırma Bakanlığı’nda, META yetkilileri ile kısa süre içerisinde yeni bir görüşme yapılması bekleniyor. Instagram'ın ne zaman açılacağına yönelik henüz bir açıklama gelmedi. K Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, katıldığı bir televizyon programında Instagram'la ilgili açıklamalarda bulundu.
Ala, "Türkiye'nin hassasiyetleri var. Biz burada özgürlüklerin garantisi olarak yürüyoruz. Birisi özgürlükleri kısıtlıyor. İnsanların yaptığı paylaşımları kaldırıyor. Özgürlüklere müdahale ettikleri için Türkiye burada vaziyet aldı. Türkiye burada özgürlükleri kısıtlamak için değil, özgürlükleri genişletmek için bu görüşmeleri yapıyor. Vatandaşlarımızdan sabır rica ediyorum. Biz, muhataplarımızın Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate alan adımları atsın diye uğraşıyoruz. Ben kısa zamanda netice alacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Instagram neden açılmıyor?
Instagram'ın Türkiye'de kapatılmasının nedeni katalog suçlar olarak açıklandı. BTK, katalog suçlara giren Atatürk’e hakaret, çocuk istismarı ve cinsel suçlar; fuhuşa, kumara, uyuşturucuya özendirme, toplumsal hassasiyetlere aykırı görüntüler gibi bir dizi paylaşımı içeren listeyi Instagram’a sunarak, bunların eksiksiz kaldırılması halinde yeniden erişime açılacağını bildirdi. Paylaşımların kaldırılmaması durumunda erişim engelinin devam edeceği vurgulandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
TİP'in X hesabına erişim engeli!
Türkiye İşçi Partisi’nin resmi X hesabı, 5651 sayılı Kanun’un 8/A maddesi gerekçe gösterilerek...
'Ailem Güvende' soruşturması sürüyor: T24'e erişim engeli!
Sosyal medyada ve internette bir süredir devam eden "erişim engeli" kararları bugün bir yenisi...
Narin Güran davasında 99 hesaba erişim engeli
Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran davasında Yargıtay'ın kesinleşmiş yargı...
Güncel Haberleri
TümüCemil Tugay'ın Başkan Olduğu Birlikten Kırşehir Ayrıldı
Kırşehir Belediyesi, meclis tarafından alınan oy birliği kararıyla Cemil Tugay'ın başkanlığını...
Narlıdere Belediyesi'nden 425 milyon TL'lik ödenek talebi!
Narlıdere Belediyesi’nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu Nar-Bel’in SGK borçları ve...
İzmir'de taksiciler Erdoğan'a seslendi: Cumhurbaşkanım...
İzmir’de korsan taşımacılığa karşı mücadelelerini sürdüren taksi esnafı, Cumhurbaşkanı Recep...
Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı!
Fon krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Fatma Betül Sayan Kaya tutuklama talebiyle sulh ceza...
Tüm Bel-Sen açıkladı: ESHOT'ta görev değişikliği...
ESHOT'ta şube müdürüyken rızası dışında uzman kadrosuna atanan sendika üyesinin açtığı davada,...
Emeklilerden iktidara bütçe tepkisi: Kaynak var, tercih yok!
2027 bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sürerken Halkevleri İzmir Emekli...
Başkan Tugay TCDD heyetiyle görüştü: Kente hızlı ulaşımı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)...
Basmane Çukuru satışı meclis gündemine taşındı
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın Basmane Çukuru satışını TBMM gündemine taşıdı.
Eski Göztepelilere vergi şoku: Milyonluk borç ortaya çıktı!
Göztepe'nin eski futbolcuları Romulo Cardoso, Isaac Solet ve David Tijanic, Urla Vergi...
Erdoğan'dan 'fon krizi' çıkışı: Bu mikrobu temizleyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fon soruşturmasıyla ilgili yürütülen süreçte hiçbir şekilde...
Fon krizinde yeni gelişme: Fatma Betül Sayan Kaya...
Kamuoyunda “fon krizi” olarak bilinen soruşturmada eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma...
İzmir Büyükşehir'den 20 milyonluk kavun alımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş merkezli bir kooperatiften 20 milyon 300 bin TL’lik kavun...