İsrail Şam'ı Bombaladı! Cumhurbaşkanlığı Yakınında Saldırı
Dürzi gruplar ile Suriye hükümetinin güvenlik güçleri arasındaki çatışmaları işaret eden İsrail ordusu, Suriye'nin başkenti Şam'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarında bir hedefi vurdu. Saldırıyla ilgili yapılan açıklamada İsrail hükümeti, "Dürzilere yönelik hiçbir tehdide izin vermeyiz. Bu, Suriye rejimine açık bir mesajdır" dedi.
Gazze Şeridi'ne saldırıları 7 Ekim 2023'ten beri devam eden İsrail'in Suriye ile yaşadığı gerilim de devam ediyor. İsrail ordusu bu kez, Suriye'nin başkenti Şam'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarında bir noktayı hedef aldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yisrael Katz, söz konusu saldırıyla ilgili ortak açıklamada bulundu.
Açıklamada, Dürzi gruplar ile Suriye hükümetine bağlı güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar hatırlatılarak "Şam'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarında bir hedefe saldırı düzenledik. Dürzilere yönelik hiçbir tehdide izin vermeyiz" denildi.
Şam'ın güneyine hiçbir gücün konuşlandırılmasına müsaade edilmeyeceği belirtilen açıklamada, "Bu, Suriye rejimine açık bir mesajdır. Dürzi toplumuna yönelik herhangi bir tehdide de izin vermeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.
NE OLMUŞTU?
İsrail Savunma Bakanı Katz, dün, Dürzi grupların Suriye hükümetine bağlı güvenlik güçleriyle yaşadıkları çatışmalar sonrası Şam yönetimine saldırı tehdidinde bulunmuştu. Katz açıklamasında, "Suriye'de Dürzilere yönelik saldırılar devam ederse sert karşılık vereceğiz" demişti.
İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar da dün bir resepsiyonda yaptığı konuşmada, uluslararası toplumu Suriye'ye müdahale etmeye çağırmıştı.
İsrail, 30 Nisan'da Dürzileri koruma bahanesiyle Suriye'ye saldırılar düzenlemişti. Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde silahlı Dürzi grupların Suriye hükümetine bağlı güvenlik güçleriyle yaşadıkları çatışmalarda yaralanan 5 Dürzi'nin, tedavi için İsrail'e götürüldüğü belirtilmişti.
Suriye yönetimi, Şam'ın güneyinde yer alan Ceramane Mahallesi'nde bazı Dürzi silahlı grupların başlattığı ve Sahnaya semtine yayıldığını bildirdikleri çatışma sonrası bölgede dün kontrolü sağladığını açıklamıştı.
GERÇEK GÜNDEM
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İsrail’den Tahran’a yeni saldırı
İsrail ordusu, Tahran’a yönelik yeni bir saldırı düzenlediklerini açıkladı.
Tahran'da patlama sesleri... İsrail İran'a saldırı başlattı!
İran'ın başkenti Tahran'da patlamalar yaşandı. İsrail, İran'a "önleyici saldırı" başlattığını...
İsrail, Şam'ı vurdu!
İsrail ordusu Suriye'nin başkenti Şam'a saldırı düzenledi, iddiaya göre saldırıda Filistinli bir...
Güncel Haberleri
TümüErdoğan'dan Mekke Ortak Savunma Anlaşması mesajı: Hiçbir...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan...
Kuşadası Belediyesi soruşturmasında 15 gözaltı
Kuşadası Belediyesi'ne yönelik yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" soruşturması kapsamında hakkında...
Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...
Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı
Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...
Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...
İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...
Başkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!
Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...
İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...
Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...
Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...
Folkart Terra'da yaşam başladı!
Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...
Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
