İzmir, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi'nde ilk beşe girdi!
İzmir rotaları tanıtıldı
Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) 2019’a “Yarımada İzmir” destinasyonu ile katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk 5 finalist arasına girdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret ederek kültür turizmine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi “Sağlık ve Esenlik” temasıyla yapılan Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) 2019’da “Yarımada İzmir” destinasyonu ile ilk beş finalist arasına girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürütücülüğünü üstlendiği ve Türkiye’den 33 şehrin katıldığı yarışmada İzmir, pek çok alternatif turizm türünü bir arada bulunduran Yarımada İzmir projesiyle öne çıktı. Pandemi nedeniyle ödül töreni yapılamadığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katılımcı şehirlere verdiği plaketi İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta Başkan Tunç Soyer’e sundu. Karaçanta Soyer’e kültür turizmine verdiği destek için teşekkür ederek “Bu projede Büyükşehir’in ilgili birimleriyle koordinasyon iç inde çok başarılı bir çalışma yürüttük” dedi. Karaçanta ve Soyer, İzmir’in termal turizm olanakları çerçevesinde işbirliği vurgusu yaptı.

Yarımada İzmir rotaları tanıtıldı
Avrupa Komisyonu tarafından geliştirilen Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN-European Destinations of Excellence) ile Avrupa turist destinasyonlarının ortak/farklı özelliklerine ve değerlerine dikkat çekmek, turizmin sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilirliğini sağlamak amaçlanıyor. 2007 yılından bu yana Avrupa Komisyonu tarafından her yıl farklı bir temayla “Avrupalı Seçkin Destinasyonlar” yarışması düzenleniyor. Bu kapsamda sürdürülebilir turizm anlayışını benimseyen ve gelişim gösterme potansiyeli yüksek destinasyonlar belirlenerek ortak bilgi ve iletişim ağına dahil ediliyor. EDEN ağına dahil olan destinasyonlar için tanıtım filmleri hazırlanıyor, basın, internet ve sosyal medya araçları ile tanıtım faaliyetleri yürütülüyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi EDEN 2019’a “Yarımada İzmir” destinasyonu ile katıldı. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bir heyet gözlem ve inceleme için 2-3 Mart 2020 tarihlerinde İzmir’e geldi. Gezide Karaburun, Çeşme, Seferihisar ve Urla destinasyonlarındaki rotalar tanıtıldı. Başvurular arasında yapılan değerlendirme sonucu İzmir; Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir ve Kayseri ile birlikte ilk beş finalist arasına girerken, Balıkesir–Kaz Dağları Destinasyonu 2019 Eden Ödülü’nü kazandı.
“Yarımada İzmir”
Yarımada’nın zenginliklerini koruyarak yaşatmak, bölgeyi kendi kaynaklarıyla kalkındırmak ve gelecek kuşaklara miras bırakmak amacıyla hayata geçirilen Yarımada İzmir; “Gezi Rotaları Projesi”, “Yerel Üretim Projeleri” ve “Meslek Edindirme Projesi” olmak üzere üç ana başlık altında toplanıyor. Yarımada’nın planlı gelişmesi ve kalkınması hedefiyle hazırlanan projeyle bölgenin doğal, kültürel, tarihi dokusunun korunarak yaşatılması, geçimini tarım ve turizmden sağlayan Yarımada halkının bu işleri daha nitelikli ve donanımlı yapar hale gelmesi ve İzmir’in Yarımada ile birlikte kalkındırılması amaçlanıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor
Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...
Çevreci platformdan 'Çeşme Projesi' çıkışı: Yağmanın...
Danıştay tarafından iptal edilerek rafa kaldırılan Çeşme Turizm Projesi’nin İzmir'de yeniden...
İZSU’dan Yarımada derelerine güvenlik seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yarımada’daki derelerin güvenliğini artırmak ve...
Güncel Haberleri
TümüAK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...
Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'a ruhsat şoku!
Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'ın Alsancak şubesinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı...
Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı!
Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) 2026 yılı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...
İzmir Otogarı'nın işletme hakkı İzBB'ye geçti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZOTAŞ arasında uzun yıllardır süren İzmir Otogarı'nın işletme...
Erdal Beşikçioğlu'nun uyuşturucu testi pozitif çıktı
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Erdal...
Operasyon sonrasında Menderes Belediyesi'nden ilk açıklama!
Menderes Belediyesi’nden operasyonun ardından ilk açıklama geldi. Belediye tarafından yapılan...
Kayseri'de yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 22 yaralı!
Kayseri'nin İncesu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si...
Bennu Gerede gözaltına alındı!
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalardan dolayı fotoğraf...
Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak: Gündemde neler var?
TSK’deki atamaların şekilleneceği Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak. Komuta kademesinde bir...
Menderes Belediyesi'ne gözaltı: İlkay Çiçek ve 12 kişiye...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Menderes Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturmada Belediye...
Ödemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...
İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...
İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...
