BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne siber saldırı: Kişisel...

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne siber saldırı: Kişisel veriler çalındı mı?

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi adına öğrencilere dün akşam gönderilen bir toplu mesajda, öğrenci ve çalışan bilgilerinin siber saldırı sonucu ele geçirildiği iddia edildi. Üniversite yönetimi mesajın sahte olduğu savundu.

0Yorumlar
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne siber saldırı: Kişisel veriler çalındı mı?

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi adına öğrencilere dün akşam gönderilen bir toplu mesajda, öğrenci ve çalışan bilgilerinin siber saldırı sonucu ele geçirildiği iddia edildi. Üniversite adına öğrencilere bu sabah gönderilen ikinci toplu mesajda ise ilk mesajın sahte olduğu, itibar edilmemesi gerektiği kaydedildi. Verilerin çalındığı iddiasını yalanlayan Üniversite kaynakları, ilk toplu mesajın nasıl gönderildiği ile ilgili incelemelerin sürdüğünü bildirdi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden öğrencilere gönderilen iki toplu mesaj kafa karışıklığına neden oldu. İlk mesajda; “Evyapan Bilgi Teknolojileri” adında bir toplu SMS gönderme firmasına ait olan B273 koduyla, “Değerli öğrencimiz; bilindiği üzere 17/10/2021 tarihinde uğradığımız siber saldırı sonucunda öğrenci ve personel bilgileri saldırganlar tarafından ele geçirildi. Yaşanan durumdan dolayı özür diler gerekli işlemlerin başlatıldığını bildiririz” denildi.

Öğrencilere bu sabah saatlerinde “İKCU” ismiyle bu sefer Turkcell’e ait B002 koduyla gönderilen ikinci toplu mesajda ise şunlar kaydedildi:

  • “Kurumumuz adına gönderilen sahte SMS mesajları olduğu tespit edilmiştir. Kurumumuz resmi SMS gönderici ismi IKCU ve kodu B002’dir. Diğer gönderilen mesajlara itibar etmeyiniz. Verilerin çalındığı bilgisi doğru değildir.”

“Veriler çalındı” iddiası

Ancak bir hacker forumunda 14 Ekim’de paylaşılan mesaj dikkat çekti. Forumda bir kullanıcı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde 3 bin 900’den fazla personelin, 40 binden fazla da öğrencinin bilgilerinin ele geçirildiğini ve bu bilgilerin satışa sunulduğunu yazdı.

Forum mesajında, ele geçirilen ve satışa sunulan bilgiler arasında adresler, telefon numaraları, TC kimlik numaraları, bulundukları program, öğrenci numaraları, edu uzantılı e-posta adreslerinin yer aldığı iddia edildi.

Üniversiteye göre sızıntı yok

Üniversite’den gönderilen ikinci mesajda veri ihlali iddiası yalanlanırken B273 kodlu ilk toplu mesaj için yetkiye nasıl erişildiği bilinmiyor. ANKA Haber Ajansı’na konuşan üniversitenin bilgi işlem yetkilileri de hiçbir veri sızıntısının yaşanmadığını, gerekli tüm kontrollerin yapıldığını bildirdi.

Veri ihlali iddialarını yalanlayan üniversite kaynakları, B273 koduyla atılan ilk toplu mesajın nasıl gönderildiği ile ilgili araştırmanın hem üniversite içinde hem de BTK ile koordinasyon halinde üniversite dışında sürdüğünü kaydetti. Yetkililer, hacker forumunda yayımlanan mesajın da gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. (ANKA)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Operasyon sonrasında Menderes Belediyesi'nden ilk açıklama!

Menderes Belediyesi’nden operasyonun ardından ilk açıklama geldi. Belediye tarafından yapılan...

10 dakika önce

Kayseri'de yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 22 yaralı!

Kayseri'nin İncesu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si...

2 saat önce

Bennu Gerede gözaltına alındı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalardan dolayı fotoğraf...

2 saat önce

Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak: Gündemde neler var?

TSK’deki atamaların şekilleneceği Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak. Komuta kademesinde bir...

4 saat önce

Menderes Belediyesi'ne gözaltı: İlkay Çiçek ve 12 kişiye...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Menderes Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturmada Belediye...

4 saat önce

Ödemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...

23 saat önce

İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...

İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...

1 gün önce

Etimesgut operasyonunda Erdal Beşikçioğlu ve 39 kişi...

Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye Başkanı Erdal...

1 gün önce

Yangına giden araçlar, gişe engeline takıldı!

Yurt çapında orman yangınları sürerken Muğla'da tepki toplayan bir haber gündeme geldi....

1 gün önce

İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...

İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...

3 gün önce

Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!

Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...

3 gün önce

Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...

3 gün önce