İzmir kaynıyor demişti.. Cübbeli Ahmet: Silahların görüntülerini savcılığa verdim
'Selefi dernekler silahlanıyor' iddiasında yeni gelişme..
“Silahlanan selefi dernekler” iddiasında bulunduktan sonra emniyetten ifadeye çağrılan ‘Cübbeli Ahmet Hoca’, “Ben silahları görüntüleriyle kitap evinin görüntülerini (savcılığa) verdim” dedi.
Ahmet Hakan’ın moderatörlüğündeki Tarafsız Bölge’de ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ‘silahlanan selefi dernekler’ iddiası ile ilgili savcılığa verdiği bilgilerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de son dönemlerde sayıları git gide artan tarikatlar ve tarikatlar içinde yaşanan çarpık ve sapkın ilişkiler üzerine konuşan Cübbeli Ahmet, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde Arabistan destekli selefi hareketlerle İran’a yakın Şia kökenli tarikatların birbirlerine karşı silahlandıklarını açıklamıştı. Bu kontrolsüz ve tehlikeli yapılanmanın İzmir'de de mevcut olduğunu iddia eden Cübbeli Ahmet, “Ne olur bu silahlanmayı durdurun, yarın bu işin önüne varamayız. Birisi şeyhim diye cihat ilan edecek, öbürü mehdiyim, “Çıkın!” diyecek. Birbirimizi kırarız, bu müslüman millet birbirini öldürmek durumunda kalır" diye konuşmuştu.
Ünlü, “Ben silahları görüntüleriyle kitap evinin görüntülerini verdim” dedi. Ünlü’nün açıklaması şöyle:
-
81 mescit bir dernekte olunca ‘2 bini bulur’ dedim fakat dernek lafından dolayı kamuoyundan özür dilerim. Ben bunu naklettim. Burada yapılanma var. ‘Ben adres veremem’ dedim ama biliyorum da veremem demedim. Bilmediğim için veremem dedim. Ben Adıyaman’daki adresi aklımda tutmadım. Bu lafımdan dolayı ‘hiçbir bilgi veremedi, bomboş çıktıya’ çevirdiler. Halbuki ben silahları görüntüleriyle kitap evinin görüntülerini verdim. Sadece benim dediğimi yazdılar. Bana bir şey demediler.
-
Arkadaşlar bana dediler ki; Sen bu ifadeye gideceksin herkes peşine düştü bu işin. Sen bu ifadeyi verirken 5-10 tane klasör yapmıştın kendine göre toparladıklarını ver, sonra bizim ismimizi ver. Benim birlikte çalıştığım arkadaşlar. Derneklerinde sohbet yaptığım 30 senelik hukukum olan yapı. Her yerde selefilere karşı faaliyetleri var bu arkadaşların.
-
Emniyet çağırdığında ‘mecbur gideceğim’ dedim. Kendi toparlamamı yaptım.
-
Ben ifademde dedim ki “Falan soyadlı kişiye ben güveniyorum bu arkadaşlar çok detaylı araştırma yapacaklar. Benim dosyama ilişik olarak atfediyorum” dedim.
-
25 Eylül’de ben gittim 2 haftada onlar gitti. Bizim arkadaşlara sürekli telefon ettim. ‘Gittiniz mi?’ gitmediniz mi diye. 15 günde tamamen dokümanlar hazırlandı. 13 Ekim günü bu arkadaşlar gitti. 757 sayfaya imza atıp verdiler. 13 bin 99 sayfa da döküman verdiler.
[ilgili-haber=48759]
[ilgili-haber=48896]
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da kazanlar kadın emeğiyle kaynıyor
Bornova Belediyesi, Türkiye’nin lezzet mirasını korumak ve yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla...
AYM’den ‘alkolmetre’ davasında ihlal kararı
Çeşme’de yan koltukta oturan Akif Murat Sezgen’in, şoför koltuğunda olmamasına rağmen alkol ölçüm...
Cübbeli Ahmet'in İsmailağa iddiası: "Bu bir suç ihbarıdır"
Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati'nde küçük kızlara büyü yaptırıldığını iddia etti. Cübbeli...
Güncel Haberleri
TümüMurat Bakan'dan hastane önünde açıklama: Önceliğimiz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...
İzBB'den 'iş makinesi' ihalesi: Detaylar belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası kredisinde ekskavatör, lowbed ve dozer alımı için...
Sayıştay'dan 9 Eylül raporu: Döner sermayede kritik bulgular
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2025 yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda, üniversitenin...
Sayıştay'ın Ege Üniversitesi raporu dikkat çekti: Sosyal...
Sayıştay’ın Ege Üniversitesi’ne ilişkin 2025 yılı denetim raporunda dikkat çeken bulgular yer...
Manisa'da okula saldırı: Yeni Parti İzmir milletvekilini...
YENİ Parti lideri Özgür Özel, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lise önünde meydana gelen...
Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Yeni Gelişme! Ambulans...
Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin...
Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, geçirdiği ani kalp...
İZAH’tan avukatlar için ‘kooperatif’ projesi: Ekonomik...
İzmir Barosu Başkan Adayı Volkan Gültekin, avukatların artan ekonomik yüklerini hafifleyebilmek...
Konak Belediyesi'nden ihale: Gültepe'deki cami yıkılacak
Konak Belediyesi ilçede risk teşkil eden yapıların yıkımı için ihaleye çıkıyor.
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) verilerine göre İzmir’de yeni haftada hava sıcaklıklarında...
Eski Başkan Burhan Özfatura yoğun bakıma kaldırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, gece saatlerinde geçirdiği...
TOKİ'den Tarihi Kampanya! Yüz Binlerin Yararlanacağı...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ),...