İZQ ve Bilişim Vadisi İş Birliği Protokolü imzalandı: "İzmir'de açılışını yaptığımız bilişim vadimizin ilk adımı..."
İzQ ve Bilişim Vadisi İş Birliği Protokolü'nün imza törenine katılan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Protokolümüz ülkemizin girişimcilik odaklı dönüşümüne katkı sağlamak amacını taşıyor” dedi.
İzQ ve Bilişim Vadisi arasında, girişimcilere yeni iş sahaları yaratmak, toplumun girişimcilik altyapısını güçlendirmek ve bölgesel ekonomiyi çeşitlendirmek amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı. İzQ İnovasyon Merkezi’nin etkinlik salonunda gerçekleşen imza törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Ak Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu katılım gösterdi. İmza töreninin açılış konuşmasını yapan İbrahimcioğlu, imzalanan işbirliği protokolünün, İzmir Bilişimi Vadisi’nin ilk adımı olması açısından önem taşıdığını dile getirdi.
“İLK ADIMINI ATIYORUZ”
İmzalanan protokolün Bilişim Vadisi bakımından önemine değinen Ahmet Serdar İbrahimcioğlu,
“Bu dijital ağın ilk adımını atıyoruz. Sadece Bilişim Vadisi'nde kurulan bir lokasyondan değil etrafta bu alanda çalışan ekosistemi geliştirme, teknoloji gelişimini artıracak ve bu konuda ekonomik refaha katkı sunacak her türlü eylem ve çalışmada bu dijital ağa bağlantı kuracağımızı ifade etmiştik. Bu iş birliği protokolü de İzmir'de açılışını yaptığımız bilişim vadimizin ilk adımı olması açısından önem taşıyor” dedi.
“TÜM GÜCÜMÜZLE DESTEKLİYORUZ”
Ortaya koyulan tüm projelerde gençlerin desteklenmesine önem verdiklerini dile getiren İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener şunları ifade etti;
"Hepinizin artık çok iyi bildiği gibi İzmir'in uluslararası inovasyon ve girişimcilik kentine dönüşümü vizyonu, ilk günden itibaren ortaya koyduğumuz bir vizyon. Bu vizyona giden yolda her türlü proje ve çalışmayı da tüm gücümüzle destekliyoruz. Ortaya koyduğumuz tüm projelerde, hayata geçirdiğimiz tüm iş birliklerinde girişimcilerin, gençlerin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Bize düşen asli görevlerin başında, gençlerimize, parlak fikirlerinin yeşereceği uygun çalışma ortamları sağlamak yer alıyor. Protokolümüz; girişimcilik alt yapısını güçlendirmek, firmaların araştırma ve geliştirme, yazılım ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerini desteklemek, ülkemizin girişimcilik odaklı dönüşümüne katkı sağlamak amacını taşıyor. Bilişim Vadisi ve İzQ projelerimizin gücüne güç katacak bir iş birliği olduğuna inancımız tam.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Partili Kaya'dan 'Portakal Vadisi' çıkışı: Kaderine...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç...
Kurtlar Vadisi Pusu hakkında inceleme başlatıldı!
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisi hakkında "FETÖ propagandası"...
MHP’li Altınkeser'den Portakal Vadisi çıkışı: 3 ay önce...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Bahar Altınkeser, Buca Evka 1’de...
Güncel Haberleri
TümüBalçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı
Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...
Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi
Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.
Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...
Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!
Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...
Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!
Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...
Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...
İzmir'de 29 Ekim'de toplu ulaşım ücretleri belli oldu
Cumhurbaşkanı imzasıyla yayınlanan kararla 29 Ekim’de İZBAN ücretsiz olacak.
Seçimleri kazanan Şube Alpsoy: Önceliğimiz işçinin...
Sosyal projelerde liste başı olarak öne çıkan işyeri temsilcisi Şule Alpsoy seçimlerden zaferle...
Transfer sonrası Başkan Tugay'dan iddialı çıkış: Yüz...
AK Parti'ye transferi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ilk resmi...
Arabistan'da Bir Kez Daha Havalimanı Vuruldu
Suudi Arabistan'ın doğusundaki Dammam kentindeki Kral Fahd Uluslararası Havalimanı'na...
Balçova Belediyesi'nde iş bırakma kararı: 'Toplu sözleşme...
Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu iş sözleşmesinin...
Ege Üniversitesi'nde sokak hayvanları krizi! Meclis...
Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu’nun bakımlarını üstlendiği köpekler kampüsten çevik...