BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,60 Bitcoin $75.794 %0,11 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,09 Ethereum $2.234,24 %0,40 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel İZSU davasında ara karar: Yeni bilirkişi raporu hazırlana...

İZSU davasında ara karar: Yeni bilirkişi raporu hazırlanacak!

İzmir Alsancak'ta 12 Temmuz 2024'te yağmur suyu ızgaralarının bulunduğu noktada kaldırımda yürürken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'la ilgili davada, kamu görevlileri hakim karşısına çıktı. Duruşmada verilen ara kararda, yeni bilirkişi raporu hazırlanması kararlaştırıldı.

0Yorumlar
İZSU davasında ara karar: Yeni bilirkişi raporu hazırlanacak!

İzmir Alsancak'ta 12 Temmuz 2024'te yağmur suyu ızgaralarının bulunduğu noktada kaldırımda yürürken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'la ilgili davada, kamu görevlilerinin yargılanmasına başlandı.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen davada, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve eski müdür Ali Hıdır Köseoğlu, Gürkan Erdoğan, Barış Koç, Ömer Karabilgin, Serdar Sadi ve Ezgi Nazaroğlu’nun memur olmalarından dolayı dosyaları ayrılmıştı.

Soruşturma izninin verilmesinin ve iddianamenin hazırlanması sonrasında altı isim bugün hakim karşısındaydı.

“SORUMULULUK ALANIMA GİRMİYOR”

Duruşmada SEGBİS ile Adana’da bulunan eski İZSU Genel Müdürü Köseoğlu savunma yaptı.

Köseoğlu, "24 Nisan 2024 yılında fiziki olarak genel müdürlük görevimi devrettim. Bu nedenle dosyanın ayrılması sonrasında mahkemenin aldığı bilirkişi raporlarında, söz konusu olayın görev ve sorumluluk alanıma girmediği mevcuttur. Ayrıca mülkiye müfettişi marifetiyle alınan raporda da görev ve sorumluluk alanıma girmediği mevcuttur. Beraatımı talep ediyorum" şeklinde konuştu.

KOÇ BİLİRKİŞİ RAPORUNU HATIRLATTI

Duruşmada savunma yapan İZSU Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanı Barış Koç, olaya müdahil olmadığını ifade ederek, “Mahkemenin üç konuya dikkatini çekmek istiyorum. Birincisi 9 Aralık tarihindeki bilirkişi incelemesi. Heyetteki uzman, ‘bu ızgaralar olmasa da bu elektrik hattı ölüm getirecekti’ ifadesini kullanmıştı. Ayrıca biz davadan ayrıldıktan sonra iki bilirkişi raporu daha alındı. İnanç Öktemay’ın bizim yaptığımız ızgaraya basmadan güvenli bir şekilde karşıya geçtiği ve Ceren’in ızgara arasındaki yere bastığı bilgisi mevcuttur. Bizim müdahale durumumuz olmadığı mevcuttur. Gediz’in personeli onarım yaparken, kapsamlı onarım yapılması gerektiğini, geçici olduğunu söylemiştir. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

İZSU Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanlığında mühendis Ezgi Nazaroğlu ise daha önceki beyanlarını tekrar edip beraatını istedi.

“YARGILANMAMAM GEREKTİĞİ KAYDA GEÇMİŞTİR”

Duruşmada savunması alınan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, mülkiye müfettişi raporunu anımsatarak, "Daha önceki beyanlarıma katılıyorum. Bu süreçte mülkiye müfettişi incelemesinde geçtik. Rapora bakıldığında hukuken yargılanmamam gerektiği kayda geçmiştir. Beraatımı talep ediyorum" şeklinde konuştu.

"İŞİN HERHANGİ BİR AŞAMASINDA İMZAM YOKTUR"

İZSU Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanlığı Güney Bölge Şube Müdürü Ömer Karabilgin, savunmasında olayın İZSU mazgalından değil GDZ Elektrik A.Ş.’nin elektrik hattından kaynaklı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Yargılama sırasında olaya sebebiyet veren elektrik hatları 2015 yılında yapıldı. Ömrünün 30 yıl olduğu ortaya çıkmıştır. Bahsi geçen elektrik hatlarının yapımından sadece dört yıl sonra hatlar arıza vermiş ve bu kronik arızalar yerel gazetelere manşet olmuştur. Yapılan keşifte elektrik hatlarının koruyucu önlemlerinin bulunmadığı ortaya çıkmıştır. Daha sonra GDZ Elektrik teknikerlerince tekniğe uygun olmayan onarım çalışması yarım bırakılmıştır. Elektrik kaçağına sebep olan kablo yüzeye çıkarılmıştır. Ardından buna müdahale eden ekip tarafından uygun şekilde kapatılmamıştır. Zaten onarımı yapan personelin duruşmalarda onarımın tam olarak yapılmadığını şeflerine bildirdiği HTS kayıtlarından anlaşıldı. 3-4 Ocak 2024 tarihli yağmur suyu ızgaralarının yapımında, imalatı ya da herhangi bir şekilde sorumluluğum yoktur. Bu işin imalatının herhangi bir aşamasında imzam yoktur. Ayrıca olaydan 10-15 dakika sonra trafoya müdahale edilerek elektriğin kesildiği mevcuttur. Olay mahallinin 100 metre uzağında elektrikte kaçak olduğu 112 kayıtlarında ortaya çıktı. İZSU’nun herhangi bir noktada dahili yoktur. Ayrıca olay sonrasında GDZ’nin Alsancak’taki bütün hatları değiştirmiştir. Bilirkişi raporlarına göre; Özge Ceren Deniz’in de iki ızgara arasına basarak elektrik akımına kapılmıştır. Dahil olmadığım bir elektrik arızası nedeniyle yargılandığım davada beraatımı talep ediyorum.”

SADİ: “SORUMLULUĞUM YOKTUR”

İZSU Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, ise “Üst düzey idareci olarak ızgaraların planlanmasında, yapılmasında, sonrasına bakımı ve temizliğinde herhangi bir yetki ve sorumluluğum olmadığından bilgim ve dahilim yoktur. Mülkiye müfettişince yapılan iç denetimde görevim itibariyle herhangi bir sorumluluğum olmadığı dosyada da yer almıştır. Bu olayın yaşanmasında herhangi bir yetkim olmadığı raporlarla sabittir. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

“TÜM SANIKLARIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM”

Savunmaları sonrasında mahkeme başkanınca söz hakkı verilen Özge Ceren Deniz’in babası Ahmet Abi, “Bir babanın yaşayabileceği en ağır acıyla karşınızdayım. Bütün sanıklardan şikayetçiyim, tüm sanıkların cezalandırılmasını istiyorum. Adalete güveniyorum” diye konuştu.

YENİ RAPOR TALEBİ

Duruşmada ayrıca olay mahallinde dükkanı olan İnanç Öktemay adlı şahsa dokunmasının ardından elektrik akımından etkilenen ve duruşmaya sonradan müdahil olan Ersin Eren Çavga yeniden bilirkişi raporu alınması istendi.

ARA KARAR AÇIKLANDI

Savunma ve beyanları sonrasında ara karar açıklandı. Sanıkların mevcut adli kontrol durumlarının devamını kararlaştıran heyet, bilirkişi raporu hazırlanmasına hükmetti.

Bir sonraki duruşma 9 Ekim'e ertelendi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Başkan Yıldız 'peşkeş çekildi' demişti: Şirketten yanıt...

Çiğli Belediye Meclisi'nde 2021 yılında alınan ve bir şirkete 10 yıllık intifa hakkı...

3 saat önce

Bağımsız Maden İş açıkladı: Madencilerin direnişi zaferle...

Manisa'nın Soma ilçesinde ödenmeyen maaşları ve birikmiş işçilik alacakları için direnişe geçen...

6 saat önce

Manisa'da devrilen tanker alev aldı... 37 yaşındaki...

Manisa'nın Salihli ilçesinde karşı yöne geçen tanker devrilmesi sonucunda alev aldı. Kazada...

8 saat önce

Dorukhan Büyükışık davasında 12 tahliye!

İzmir'de, 8 yıl önce inşaat şantiyesinde cesedi bulunan Dorukhan Büyükışık'ın (26) ölümüyle...

9 saat önce

Fon soruşturmasında eski SPK Başkanvekili tutuklandı!

Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturması kapsamında 4...

10 saat önce

Kültürpark Platformu'ndan Büyükşehir'e 'protokolü açıkla'...

Kültürpark Platformu, Basmane Çukuru'nun geleceğine ilişkin açıklama yayımladı. Üç ayrı...

10 saat önce

Ela Rümeysa Cebeci sessizliğini bozdu, o iddiaları reddetti

Sadettin Saran ile yargılandığı davada beraat eden spiker Ela Rümeysa Cebeci, Mehmet Akif Ersoy...

12 saat önce

11 üniversiteye yeni rektör atandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 11 üniversiteye yeni rektör görevlendirildi.

12 saat önce

Karşıyaka Stadı ve Opera Binası'na 1 milyar 600 milyon TL...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesinde Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapımı...

1 gün önce

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2027’de arsa satışından 5,5...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2027 yılı bütçesinde arsa satışlarından 5 milyar 500 milyon TL...

1 gün önce

İzmir Büyükşehir'in 2027 bütçesi belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesi belli oldu. 2026’da 110 milyar olan gider...

1 gün önce

Cemil Tugay'ın Başkan Olduğu Birlikten Kırşehir Ayrıldı

Kırşehir Belediyesi, meclis tarafından alınan oy birliği kararıyla Cemil Tugay'ın başkanlığını...

1 gün önce