Kabotaj Bayramı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gurur
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen resmi törende, Türkiye’yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden sporcular ödüllendirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu, Manş Denizi’ni solo yüzerek geçen dünyanın ilk otizmli erkek sporcusu Tuna Tunca, aldığı ödülle İzmir’e gurur yaşattı.
İzmir, Kabotaj Kanunu’nun kabulünün 100’üncü yıl dönümü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama programı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Törene kamu kurumlarının temsilcileri, bürokratlar, meslek odaları, sporcular, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizci öğrencilerin Türk Bayrağı’nı göndere çekmesinin ardından Bölge Liman Başkanlığı çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu. Program kapsamında, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil ederek başarı kazanmış isimlere, gençleri spora teşvik ettikleri için ödül verildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin sporcusu Tunca’ya büyük onur
Manş Denizi’ni solo yüzerek geçen dünyadaki ilk otizmli erkek sporcu olan ve kariyerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün çatısı altında sürdüren Tunca Tunca ödül aldı. Oceans Seven (Okyanus Yedilisi) parkurunu bitiren ilk Türk olan ultra maraton yüzücüsü İzmirli sporcu Bengisu Avcı, Capri Adası ile Napoli arasındaki 28 kilometrelik parkurda genel klasman şampiyonu olan ve parkur rekorunu kıran Eda Savcıgil de ödüle layık görüldü.
Ayrıca Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100’üncü yılı temalı şiirler okundu ve öğrencilere ödülleri takdim edildi. Körfez’de vapurlar sirenleriyle törene eşlik ederken yelken gösterileri de renkli görüntüler oluşturdu.
Başarıdan başarıya kulaç
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün sporcusu Tunca Tunca, genç yaşına rağmen çok sayıda başarıya imza attı. Birçok açık su yüzme yarışında engelli kategorisi olmaksızın kendi yaş grubunda madalya ve kupalar kazandı. İstanbul ve Çanakkale Boğazlarını defalarca yüzerek geçti. İlk açık su geçişini Sakız Adası ve Çeşme arasında yaptı. Dünyanın en eski ultra maratonu Capri-Napoli açık deniz yarışında 36 kilometrelik parkuru antrenörü Mert Onaran ile tamamlayarak en iyi ikili kupasını kazandı. Tunca, “Manş Denizi’ni Geçen İlk Türk Otizmli Sporcu”, “Dünyanın İlk Otizmli Erkek Kanal Yüzücüsü”, “Cebelitarık Boğazı’nı Solo Geçen İlk Otizmli Maraton Yüzücüsü” ünvanlarını elde etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Dikili'de 100. Yıl Coşkusu: Kabotaj Bayramı Büyük...
Dikili’de Türk denizciliğinin bağımsızlık simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100....
Kabotaj Bayramı’nda Körfez için ortak temizlik seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Kahramanlar Lions Kulübü, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj...
Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı coşkuyla kutlanacak
Muğla Datça’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı, çok sayıda etkinlikle...
Güncel Haberleri
TümüLevent Börek dahil 5 şirkete kayyum atandı!
Bu sabah Furkan Vakfı'na düzenlenen operasyon kapsamında 5 şirkete kayyum atandı.
Bergama’da yeni arkeolojik keşif: Gözetleme Kulesi 1'inci...
İzmir’in Bergama ilçesinde arkeolojik araştırmalar sırasında ortaya çıkan buluntuların tespit...
Eşrefpaşa Hastanesi'nin ek binası için hedef 2027!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yapımında son aşamaya gelinen Eşrefpaşa...
Başkan Tugay’dan Beydağlı kadınlara çağrı: Üretin, alım...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Beydağ’ın Erikli Mahallesi sakinlerine...
Madencilerin direnişi 9'uncu gününde sürüyor!
Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi Doruk Madencilik ve Eti Gümüş işçilerinin alacaklarının...
17 Ağustos’un yıl dönümünde Buca’da deprem gerçeği masaya...
Buca Belediyesi ve İZ-AFED iş birliğiyle düzenlenen 17 Ağustos anma etkinliğinde, uzman...
İZBETON’da toplu iş sözleşmesi imzalandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ ile TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş Sendikası İzmir...
Emekli Amiralin tutuklanmasına avukatından tepki!
Katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek hakkında...
Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Silivri’ye gönderildi
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Seferihisar Belediyesi’ne yönelik yürüttüğü rüşvet...
Konak Meclisi yeni komisyon üyelerini belirledi
Konak Belediye Meclisi, İhtisas Komisyonlarına üye seçimleri için olağanüstü toplandı. Meclis...
Seferihisar TOKİ projesinde yeni adım: Parselasyon planı...
Seferihisar’da yıllardır yargı süreciyle gündeme gelen TOKİ sosyal konut projesine ilişkin...
İzBB'de grev kapıda! Emekçilerden belediyeye 'sözünüzü...
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde modüler tuvalet hizmetinde çalışan taşeron işçiler,...