Kabotaj Bayramı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gurur
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen resmi törende, Türkiye’yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden sporcular ödüllendirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu, Manş Denizi’ni solo yüzerek geçen dünyanın ilk otizmli erkek sporcusu Tuna Tunca, aldığı ödülle İzmir’e gurur yaşattı.
İzmir, Kabotaj Kanunu’nun kabulünün 100’üncü yıl dönümü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama programı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Törene kamu kurumlarının temsilcileri, bürokratlar, meslek odaları, sporcular, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizci öğrencilerin Türk Bayrağı’nı göndere çekmesinin ardından Bölge Liman Başkanlığı çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu. Program kapsamında, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil ederek başarı kazanmış isimlere, gençleri spora teşvik ettikleri için ödül verildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin sporcusu Tunca’ya büyük onur
Manş Denizi’ni solo yüzerek geçen dünyadaki ilk otizmli erkek sporcu olan ve kariyerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün çatısı altında sürdüren Tunca Tunca ödül aldı. Oceans Seven (Okyanus Yedilisi) parkurunu bitiren ilk Türk olan ultra maraton yüzücüsü İzmirli sporcu Bengisu Avcı, Capri Adası ile Napoli arasındaki 28 kilometrelik parkurda genel klasman şampiyonu olan ve parkur rekorunu kıran Eda Savcıgil de ödüle layık görüldü.
Ayrıca Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100’üncü yılı temalı şiirler okundu ve öğrencilere ödülleri takdim edildi. Körfez’de vapurlar sirenleriyle törene eşlik ederken yelken gösterileri de renkli görüntüler oluşturdu.
Başarıdan başarıya kulaç
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün sporcusu Tunca Tunca, genç yaşına rağmen çok sayıda başarıya imza attı. Birçok açık su yüzme yarışında engelli kategorisi olmaksızın kendi yaş grubunda madalya ve kupalar kazandı. İstanbul ve Çanakkale Boğazlarını defalarca yüzerek geçti. İlk açık su geçişini Sakız Adası ve Çeşme arasında yaptı. Dünyanın en eski ultra maratonu Capri-Napoli açık deniz yarışında 36 kilometrelik parkuru antrenörü Mert Onaran ile tamamlayarak en iyi ikili kupasını kazandı. Tunca, “Manş Denizi’ni Geçen İlk Türk Otizmli Sporcu”, “Dünyanın İlk Otizmli Erkek Kanal Yüzücüsü”, “Cebelitarık Boğazı’nı Solo Geçen İlk Otizmli Maraton Yüzücüsü” ünvanlarını elde etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Dikili'de 100. Yıl Coşkusu: Kabotaj Bayramı Büyük...
Dikili’de Türk denizciliğinin bağımsızlık simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100....
Kabotaj Bayramı’nda Körfez için ortak temizlik seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Kahramanlar Lions Kulübü, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj...
Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı coşkuyla kutlanacak
Muğla Datça’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. yılı, çok sayıda etkinlikle...
Güncel Haberleri
TümüAkın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...
İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Konak Pier için 36 yıllık ihale!
İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...
İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...
İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...
Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...
“Ailem Güvende” operasyonunda Arif Saçlı İzmir'de...
İzmir’de yürütülen “Ailem Güvende” soruşturmasında, kamuoyunda “Zenne Arif” olarak tanınan Arif...
Sigarayla Mücadelede Yeni Dönem Hazırlığı! O Tarihte...
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme taslağıyla tütün ürünlerinin satışına...
Orta Doğu'da Dengeler Değişebilir, Çin'den Dikkat Çeken...
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping dikkat çekici bir çıkış yaptı. Cinping, "Orta Doğu ve Körfez...
Cinsel içerikli film skandalında hastaneden açıklama!
Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal...
Kaşif Kazinoğlu’nun fethi kabir işlemi tamamlandı
Silivri Cezaevi’nde yaşamını yitiren eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüyle ilgili...
Türk devletleri arasında seyahat kolaylaşacak!
Türk Devletleri Teşkilatı ülkeleri arasında seyahatleri kolaylaştıracak yeni bir uygulama için...
Başkan Duman'dan 'itibar suikasti' çıkışı: Olmadığım...
Tutuklu Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Buca Belediyesi soruşturmasında hazırlanan bilirkişi...