Konak’a yeni dayanışma noktası geliyor: Beştepeler Taziye Evi’nin temeli atıldı
Konak’ta sosyal dayanışmayı güçlendirecek Beştepeler Taziye Evi’nin temel atma töreninde konuşan Başkan Mutlu, “Bir Taziye Evi bu bölge için çok istenen, mutlaka yapılması gereken bir yapıydı ve bunu hayata geçirmek bizim için çok önemliydi. Bundan sonra da sık sık açılışlarda, temel atmalarda bir arada olarak her zaman moralimizi yüksek tutmaya, her ne olursa olsun belediyeciliğimizi yapmaya, merkez ilçe olmanın sorumluluğuyla işimizin başında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Konak Belediyesi’nin dayanışma kültürünün en güçlü halkalarından birini oluşturacak Beştepeler Taziye Evi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Konak İlçe Yöneticileri, muhtarlar ve bölge sakinleri katıldı. 1. Kadriye Mahallesi’nde yer alan Beştepeler Sosyal Tesisleri’nin yanındaki arazide inşa edilecek Taziye Evi’nin, bölge halkı başta olmak üzere Konaklıların dayanışma duygusunu güçlendireceğini, zor günlerin omuz omuza atlatıldığı bir buluşma noktası oluşturacağını ifade eden Başkan Mutlu, bölgenin çok önemli bir ihtiyacının yerine getirildiğini belirtti. Başkan Mutlu, törende yaptığı konuşmada, “Bugün bizim için önemli bir temel atmadayız. Bölgenin çok önemli bir ihtiyacına yanıt verecek bir yapı yapıyoruz. Seçildiğimizden beri meclis üyelerimiz de her fırsatta mahallenin taleplerini gündeme getirdiler. Bir Taziye Evi bu bölge için çok istenen, mutlaka yapılması gereken bir yapıydı. Biz de Beştepeler Sosyal Tesislerimizin yanındaki bu alanda, içinde kadın ve erkekler için iki ayrı bölümün olduğu, yaklaşık yüz otuz beş metrekarelik bir Taziye Evi’ni hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
Başkan Mutlu: Açılış ve temel atmalarımız hızlandı
Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, açılış ve temel atmaların hızlandığı bir sürece girdiklerini ve merkez ilçe olarak sosyal belediyeciliğe devam edeceklerini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yaklaşık dört ay sonra da açılış için tekrar bir araya geleceğiz. Bu bölgenin, mahallenin, mahallelinin önemli bir eksiğiydi ve bunu hayata geçirmek bizim için çok önemliydi. Bundan sonra artık açılışlarımız ve temel atmalarımız hızlandı. Geçen hafta Hamdi Dalan Sabun Müzesi restorasyonunu başlattık. Bu hafta buradayız. Bu ay sonunda büyük bir parkımızın açılışı var. Bundan sonra sık sık açılışlarda, temel atmalarda bir arada olarak her zaman moralimizi yüksek tutmaya, her ne olursa olsun belediyeciliğimizi yapmaya, merkez ilçe olmanın sorumluluğuyla işimizin başında olmaya devam edeceğiz.”
Muhtar Alpboğa: Her zaman beraberiz
1. Kadriye Mahallesi Muhtarı Hamdin Alpboğa da temel atma töreninde bir konuşma yaparak Başkan Mutlu’ya mahalle adına teşekkürlerini iletti ve şunları söyledi:
“Sayın Belediye Başkanımıza, katılan tüm meclis üyelerimize, mahallelilerimize, çalışan arkadaşlarımıza geldikleri için mahallem adına çok teşekkür ediyorum. Başkanımız seçildikten sonra çok zorlu bir sürecin onu beklediğini hepimiz biliyorduk. Çok dikenli yollarda yürüyorsunuz Başkanım, bunun farkındayız. Kalbinizin ve güzel şeyler yapmaya çalıştığınızın farkındayız. Bu yolda yalnız olmadığınızı, sizinle beraber olduğumuzu bilmenizi isteriz. Hep beraberiz başkanım. Çok teşekkür ediyoruz.”
Muhtar Acar: Mahallem adına çok teşekkür ediyorum
2. Kadriye Mahallesi Muhtarı Adnan Acar ise, “Bu Taziye Evi’ni bize kazandırdığı için mahallem adına Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Hamdi Muhtarımın dediği gibi yükünüz çok ağır ve elinizden geleni yaptığınızı da çok çok iyi biliyorum. Meclis üyelerim de aynı şekilde çırpınıyor. Sizden Allah razı olsun” dedi.
Bölgenin çok önemli bir eksiği tamamlanıyor
Tören açılış konuşmalarının ardından Taziye Evi’nin temeli hep birlikte atıldı. 1. Kadriye Mahallesi 628 Sokak’ta Beştepeler Sosyal Tesisleri’nin yanındaki arazide inşa edilecek Beştepeler Taziye Evi, yaklaşık 130,56 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak. Taziye Evi, mahalle sakinlerinin cenaze ve taziye süreçlerinde bir araya gelebileceği, dayanışma kültürünü yaşatacak önemli bir sosyal tesis olarak hizmet verecek. Bölgenin geleneksel kullanım alışkanlıkları ve toplumsal ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanan yapı, vatandaşların taziye ziyaretlerini daha düzenli, konforlu ve uygun koşullarda gerçekleştirebilmelerine olanak sağlayacak. Projede kadın ve erkek kullanıcılar için ayrı salonlar planlanırken, ortak kullanıma hizmet edecek mutfak alanı ile kadın ve erkek WC birimleri de yer alıyor. Böylece taziye süreçlerinde oluşabilecek yoğunluğun daha sağlıklı yönetilmesi ve vatandaşların ihtiyaçlarının eksiksiz karşılanması hedefleniyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ta dayanışma güçleniyor: Beştepeler Taziye Evi’nin...
Konak’ta dayanışma kültürünü güçlendirecek Beştepeler Taziye Evi’nin temel atma törenine tüm...
Buca'nın iki yeni taziye evinde sona yaklaşıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca'da yapımı sürdürdüğü iki yeni taziye evinde yüzde 75...
Gaziemir Belediyesi’nden bin 239 aileye taziye hizmeti
Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet veren Gaziemir Belediyesi, taziye hizmetleriyle yakınını...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...