BIST 100 11.103,17 %1,04 Altın 6.399,71 ₺/gr %0,39 Bitcoin $81.683 %0,16 Dolar 49,74 ₺ %0,17 Euro 55,78 ₺ %0,06 Sterlin 66,65 ₺ %0,01 Gümüş 86,33 ₺/gr %1,00 Ethereum $2.407,26 %0,07 İsviçre Frangı 60,36 ₺ %0,23 Kanada Doları 35,58 ₺ %0,42 Avustralya Doları 34,98 ₺ %0,34 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,19 BAE Dirhemi 13,55 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,17 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,22
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Kadına yönelik şiddet ile mücadele için örnek çalışma

Kadına yönelik şiddet ile mücadele için örnek çalışma

Bergama’da bir grup kadın, kadına yönelik şiddet ile mücadele için çalışma başlattı.

0Yorumlar
Kadına yönelik şiddet ile mücadele için örnek çalışma

Avrupa ve OECD ülkeleri arasında erkeklerden fiziksel veya cinsel şiddet gören kadın oranının en yüksek olduğu ülke Türkiye. 
İYİ Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ Kemaller öncülüğünde artan şiddet ve kadın cinayetlerine karşı yola çıkan bir grup kadın, bu konuda farkındalık yaratmak için bir ekip kurdu.

Kemaller, Psikolog-Aile Danışmanı Benay Evren Koç ile Bergama'nın köylerini dolaşarak “Kadın Hakları Bilgilendirme” toplantıları düzenleyor, köy kadınlarını 'Kadına şiddet ve kadın hakları' konusunda bilgilendiriyor. Ayrıca hukuki ve psikolojik destek sağlıyor.

'İLK GÜNDEN BU YANA...'

Gittikleri köylerde kadınların büyük çoğunluğunun hakları konusunda habersiz olduklarını ifade eden Av.Olgu Altuğ Kemaller, “Meslek kariyerimde İlk günden bu yana hassasiyetim,  dezavantajlı bireyler oldu. Kadınlar, çocuklar ve engelli bireyler. Yapmış olduğumuz saha çalışmaları ve mahalle ziyaretlerinde mağdur bireylere olabildiğince yardımcı olmaya çalıştım. Ancak birebir yapılan bu görüşmelerin yetersiz kaldığını asıl ihtiyacın geniş çaplı bir eğitim ve bilinçlenme olduğunu, toplumun daha geniş kesimine ulaşma zorunluluğumuz olduğunu fark ettim. Çünkü kadınların büyük çoğunluğu psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, ısrarlı takip gibi terimlerden habersizdi. Uzaklaştırma kararının kimlere karşı talep edilebileceğini bilmiyorlardı”dedi.

'BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ'

“Geçtiğimiz yıl özel bir firmada yönetici olan bir arkadaşım ile sohbet ederken tesislerinde çoğu çalışanın kadın olduğunu ve bu kadınların hakları konusunda bilinçsiz olduklarından bahsetti" diyen Kemaller, "Hemen gönüllülük esaslı bir eğitim çalışması planladık. Hazırladığımız eğitim çalışması ile tesis çalışanı yüzlerce kadın ile daha az sayıdaki erkek çalışana kadın hakları, kadına şiddet ve şiddet türlerini anlattık. Yapmış olduğumuz çalışma ile şirket 2021 yılında Türkiye çapında Kadın Dostu Markalar kategorisinde 'Şiddet Farkındalık Eğitimi' ile pek çok markayı geride bırakarak birincilik ödülüne layık görüldü” açıklamasında bulundu.

'BİR KADIN DEĞİŞİRSE DÜNYA DEĞİŞİR'

Olgu Altuğ Kemaller, “Bu başarı, bu çalışmayı daha örgütlü bir şekilde Bergama'da önceliği kadın Muhtarlarımızın mahallelerine vererek yapmanın fitilini ateşledi. Bu kapsamda da pek çok kız kardeşimize ulaştık. Yaptığımız eğitimler,  şiddet, şiddet türleri, şiddete uğrayan bireylerin hakları, nerelere ve nasıl müracaat edebilecekleri, Kadın Destek Uygulaması (KADES), uzaklaştırma kararları gibi bilgiler içeriyor. Amacımız tüm mahallelerimizde bu çalışmayı bu yıl içerisinde tamamlayıp kadınlarımızı bilgilendirmek. Çünkü inanıyoruz ki 'Bir kadın değişirse Dünya değişir'. Bu motto ile yaptığımız çalışmalara bu yıl psikolojik danışman  Aile Terapisti arkadaşımız Benay Şahinkoç da dahil oldu. Kendisi,  kadın haklarını anlattığımız toplantı sonrasında kadınlarımıza psikolojik destek sağlıyor. Tamamen gönüllülük esaslı olarak yürüttüğümüz çalışma şu an mesleki olarak bir Avukat ve bir psikologdan oluşsa da her geçen gün artan bir gönüllü ekibimiz de mevcut” dedi.

'YOLU AÇILACAK'

Kemaller, “Bilgilendirme toplantılarımıza kadınlarımızın yoğun ilgisi bizleri daha örgütlü bir çalışma yapmaya teşvik etti. Bir kadın dayanışma derneğinin kuruluş aşamasındayız. Sanıyorum Ocak ayının ilk günlerinde de yasal prosedürü tamamlayarak derneğe tüzel kişiliğini kazandıracağız. Bu sayede sahada tespit ettiğimiz pek çok mağduriyet ve ihlal vakasına da dernek olarak müdahil olabilmemizin yolu açılacak. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde katledilen Özlem Gökce 'nin davasını da şu an bireysel olarak takip ediyoruz. Ama derneğimiz kuruluşunu tamamladığında bu davaları dernek olarak da takip edebileceğiz” dedi. (Ajans Bakırçay)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı

Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...

12 saat önce

Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi

Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.

12 saat önce

Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...

13 saat önce

Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!

Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...

13 saat önce

Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!

Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...

15 saat önce

Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...

16 saat önce

İzmir'de 29 Ekim'de toplu ulaşım ücretleri belli oldu

Cumhurbaşkanı imzasıyla yayınlanan kararla 29 Ekim’de İZBAN ücretsiz olacak.

17 saat önce

Seçimleri kazanan Şube Alpsoy: Önceliğimiz işçinin...

Sosyal projelerde liste başı olarak öne çıkan işyeri temsilcisi Şule Alpsoy seçimlerden zaferle...

18 saat önce

Transfer sonrası Başkan Tugay'dan iddialı çıkış: Yüz...

AK Parti'ye transferi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ilk resmi...

1 gün önce

Arabistan'da Bir Kez Daha Havalimanı Vuruldu

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Dammam kentindeki Kral Fahd Uluslararası Havalimanı'na...

1 gün önce

Balçova Belediyesi'nde iş bırakma kararı: 'Toplu sözleşme...

Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu iş sözleşmesinin...

1 gün önce

Ege Üniversitesi'nde sokak hayvanları krizi! Meclis...

Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu’nun bakımlarını üstlendiği köpekler kampüsten çevik...

1 gün önce