BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.737,19 ₺/gr %0,68 Bitcoin $62.954 %0,02 Dolar 47,91 ₺ %0,10 Euro 55,51 ₺ %0,31 Sterlin 64,90 ₺ %0,26 Gümüş 99,62 ₺/gr %0,49 Ethereum $1.879,07 %0,01 İsviçre Frangı 58,94 ₺ %0,22 Kanada Doları 34,55 ₺ %0,52 Avustralya Doları 33,95 ₺ %0,45 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,75 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,86 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,11
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Kaya'dan bilirkişi raporuna isyan: Bu rapor size saygısız...

Kaya'dan bilirkişi raporuna isyan: Bu rapor size saygısızlık!

Kooperatif davasında bilirkişi raporuna karşı savunma yapan İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya "Bilirkişi görevini kötüye kullandı. 4 duruşmaya rağmen aynı durumdaysa cezasını verin gitsin. Ne yapacağız bu durum karşısında? Bu rapor size saygısızlık. Belediye zarar yok diyor. Kooperatif sözleşmesi sürüyor. Zarar doğarsa karşılarız demiş. Yok sayılmış. Teminatlar duruyor. Bu kadar da zulmedilmez ki insana" ifadelerini kullandı.

0Yorumlar
Kaya'dan bilirkişi raporuna isyan: Bu rapor size saygısızlık!

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON’a yönelik yolsuzluk soruşturmasında "ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklanan ve aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ve eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da bulunduğu sanıklar bugün dördüncü kez Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki mahkeme salonunda hakim karşısına çıktı.

"BİLİRKİŞİ GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI"

Bilirkişi raporuna karşı savunma yapan eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, “Dosyaya dayanak olarak hazırlanan bilirkişi raporu dosyasının, bizim kurum yazılarının kıymeti olmadığını gördük. Almasaydık raporu, yazık bu kağıt masrafına. Bilirkişi görevini kötüye kullandı. 4 duruşmaya rağmen aynı durumdaysa cezasını verin gitsin. Ne yapacağız bu durum karşısında? Bu rapor size saygısızlık.

Belediye zarar yok diyor. Kooperatif sözleşmesi sürüyor. Zarar doğarsa karşılarız demiş. Yok sayılmış. Teminatlar duruyor. Bu kadar da zulmedilmez ki insana. Bu kadar tapu duruyor İBB’de. Satılan tapu yok. Bununla ilgili kelime yok. Gecikmeden bahsediyor. Müteahhitten kaynaklı sorunlar inşaat sürecine eklenir diyor. Ruhsat gecikmesini kaç duruşmadır konuşuyorum. Mühürleme bir kumpastı ve gecikmeye neden oldu. İzin yazısı sunduk. Yazı alınmış ancak yorum yapılmamış, 2 cümle yok. İddianamede ne yazıldıysa kopyala yapıştır yapılmış.

Bilirkişi delilleri ve beyanları karşılaştırır ancak yapılmamıştır. İlk duruşmada 1,5 saat savuma yaptım, sadece tahliye talebimi ele almışlar. Umurlarında değil. Operasyon şefi Arzu Hanım anlattı. Delilleri sunduğumuzda da şaşırdı. Hepsi bizim lehimize ama kadının ifadesine değinilmemiş. Sayıştay zarar yok diyor. Muhtemel zarardan suç mu olur?Bir insani öldürme ihtimali suçu gibi bir şey.

Temsil ağırlama açısından yazılanlar iddianame ile aynı. Yazarken düşünememişler, hatalar bile aynı. Yönetim kurulu başkanımız harcamalardan haberdar olduğunu söylüyor insan bununla ilglili bir şey yazar. Bilirkişi iddianaede olan ne varsa yok saymıştır. Bilirkişilerin Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çalışanları olduğu belirtiliyor. Bakanlık müdafi olmak istiyor. Bu durum mahkemece doğru değerlendirilmelidir. Mahkemeden İZBETOIN ile ilgili 2 talebim var. Kooperatiflerden alınan teminatlar ne durumda? Eğer zarar varsa kooperatifler bu zararı tahsil etti mi? İZBETON’a bu soruların yanıtını vermeli” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

İstanbul’da İtalyan profesör evinde ölü bulundu

Beyoğlu’nda kendisinden haber alınamayan 55 yaşındaki İtalyan profesör Ruggero D’Angerio, evinde...

8 dakika önce

Eren Kaşıkçı’nın ölüm nedeni belli oldu

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu Eren Kaşıkçı’nın 29 Temmuz’da İstanbul Kilyos’taki evinde...

1 saat önce

İran'dan Trump'ı Çıldırtacak Sözler: Yemek Kamyonunda...

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, "Hürmüz...

2 saat önce

İzmirli doktorun ölümünde şüphe: Otopsi yapılacak

1 gün önce

Giresun’da sel felaketi: 2 kişi kayıp!

Giresun’da etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen sel ve taşkınlar hayatı olumsuz...

2 gün önce

Televizyon yayınlarında frekans değişikliği: Kanallar...

Can Medya Grubu bünyesindeki radyo ve televizyon kanalları, Türksat 3A’nın teknik ve operasyonel...

2 gün önce

PKK’lı teröristlerin teslim ve tahliye sürecinde üçlü...

Çerçeve yasanın kabul edilmesinin ardından kamplarda bulunan yaklaşık 3 bin 800 PKK’lının...

2 gün önce

Alihan Kuriş Operasyonunda Çarpıcı Detay: Gizli Bölmede...

Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturmasında gözaltına alınanların sayısı 33’e yükseldi. MASAK...

2 gün önce

Bakan Gürlek: “Hukuk önünde kimse dokunulmaz değil”

Adalet Bakanı Akın Gürlek, “Terörsüz Türkiye” süreci ve Meclis’te kabul edilen çerçeve yasaya...

3 gün önce

'Terörsüz Türkiye'de Yol Haritası Belli Oldu! MİT Sahaya...

'Terörsüz Türkiye' sürecinin önemli ayaklarından biri olan 'çerçeve yasa'nın TBMM'den...

3 gün önce

Yalova’da askeri eğitim uçağı düştü!

Yalova’da eğitim uçuşu gerçekleştiren F-16 tipi savaş uçağı kaza kırıma uğradı. Milli Savunma...

3 gün önce

1 Milyon Dolar Değerindeki Altın Buhar Oldu: Altınların...

Ahbap Derneği'ne yönelik başlatılan soruşturmada yeni bir skandal daha gün yüzüne çıkarıldı....

3 gün önce