Kaynakların adresi değişmedi: Dev ihaleyi tarikat kazandı
AK Parti döneminde tarikat ve cemaatler her alanda etkisini artırdı. Son örnek İstanbul’da AK Partili Kâğıthane Belediyesi’nde görüldü. Kültür, bilim, uzay evi, gençlik merkezleri için açılan 29 milyon TL’lik ihaleyi tarikat bağlantılı Sadakataşı Derneği’nin yöneticisi kazanırken depremde alınacak önlemler de gerici vakfa bırakıldı. AKP’li Ümraniye Belediyesi ile İnsani Yardım Vakfı arasında “Afetlere ve acil durumlara müdahale edilmesi” için protokol imzalandı.
Cumhuriyet Gazetesi’nden Cengiz Karagöz’ün haberine göre, AK Partili belediyeler yandaş şirketlere verdiği kamu ihaleleriyle gündemden düşmüyor. Bunun son örneği İstanbul Kâğıthane Belediyesi’nde görüldü. AK Partili belediye, 11 Ocak’ta organizasyon hizmeti alımı için ihaleye çıktı. Belediyenin 2024 yılı kültür, bilim, uzay evi, gençlik merkezleri ile yaşam becerileri atölyelerinin organize edilmesi ihalesini 29 milyon 131 bin TL’ye Az Reklam Basım Organizasyon isimli şirket aldı.
Şirket sahibi Fatih Bolcan, uzun yıllardır AK Parti’de siyaset yapıyor. Bir dönem Eminönü Belediyesi’nde özel kalem müdürü olan Bolcan aynı zamanda eski AK Parti, İstanbul Milletvekili Mustafa Baş’ın ise damadı. Bolcan, Nakşibendi tarikatının Halidiyye koluna yakınlığı ile bilinen Sadakataşı Derneği’nde genel sekreter olarak da görev yapıyor.
123 KAMU İHALESİ
Söz konusu şirket bugüne dek 123 kamu ihalesi aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli 288 milyon 249 TL. Şirket bu ihalelerin birçoğunu AKP’li belediyelerden aldı. Şirket, Zeytinburnu Belediyesi’nden 100 milyon değerinde 29, Fatih Belediyesi’nden 43 milyon değerinde 20, Kâğıthane Belediyesi’nden ise 61 milyon TL değerinde 14 kamu ihalesi aldı.
‘KAMU YARARINA DERNEK’
Sadakataşı Derneği, 30 Temmuz 2021’de Cumhurbaşkanı Erdoğan onayıyla “kamu yararına çalışan dernek” statüsü aldı. Sadakataşı’nın internet sayfasında yer alan bilgiye göre dernek Afganistan, Yemen, Lübnan, Kenya başta olmak üzere 40’ın üzerinde ülkede faaliyet yürütüyor. Söz konusu faaliyetlerin kapsamında ise bu ülkelere gıda, barınma, acil yardım, eğitim, sağlık ve su kuyuları açmak gibi kalkınma projeleri yapıldığı ifade ediliyor.
İHH İLE ‘AFET’ PROTOKOLÜ
Olası İstanbul depremine ilişkin tartışmalar giderek artarken iktidar ise afetlere yönelik önlemleri gerici vakıflarla işbirliği yaparak almaya çalışıyor. AKP’li Ümraniye Belediyesi ve İslamcı faaliyetleriyle dikkat çeken İnsani Yardım Vakfı (İHH) arasında “Afetlere ve acil durumlara müdahale edilmesi” başlığı altında bir protokol imzalandı. Protokolle; afet bilincinin oluşturulması, afet gönüllülerinin eğitimi, profesyonel arama kurtarma ekiplerinin artırılması, ekiplerin eğitim, tatbikat ve sertifikasyon işlemlerinin yapılması amaçlandığı ifade edildi.
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım söz konusu protokol için, “Afetlere ve acil durumlara müdahale edilmesi noktasında, koordinasyon kapasitesini artırmayı hedefliyoruz” dedi. Söz konusu vakıf 6 Şubat sonrası deprem bölgesinde yürüttüğü faaliyetlerle de dikkat çekmişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Euroleague'de Final Four'un Adresi Belli Oldu: İki...
EuroLeague’de 2027 ve 2029 yıllarının Final Four organizasyonlarının adresi belli oldu. Her...
Kaçak tarikat yurdu TBMM gündeminde!
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Karabağlar Uzundere’de uzun süredir kullanılamadığı...
Tugay: Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak...
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 46’ncı Olağan Meclis Toplantısı, Türkiye Sağlıklı Kentler...
Güncel Haberleri
TümüSinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...
İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...
İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek
İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...
İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...
İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...
İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...
Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....
Bakan Kurum ile Başkan Yavaş görüşme gerçekleştirdi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...
RTÜK'ten Sözcü TV ve Koza TV'ye ceza!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine...
İzmir’de 29 Ekim'de trafik kısıtlaması ve park yasağı
İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Atatürk Caddesi’nin (1. Kordon)...
Torbalı’da 60’tan fazla parsel askıya çıktı
İzmir’in Torbalı ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde, tapu kayıtlarında büyük bölümü zeytinlik, tarla...