'Kent uzlaşısı' kapsamında tutuklanan Özer'in cezası belli oldu!
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, tutuklanmasına ve yerine kayyım atanma gerekçesi olan “kent uzlaşısı” davasında bugün Silivri’de son kez hâkim karşısındaydı. Mahkeme Heyeti, savcılığın “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsini talep ettiği Özer hakkında, 6 yıl 3 ay hapis cezası kararı verdi.
“Kent uzlaşısı” davasında 30 Ekim 2024’te gözaltına alınarak tutuklanan ve “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan Ahmet Özer, bugün dördüncü kez sanık kürsüsüne çıktı.
Cumhuriyet'in haberine göre, Esenyurt’un seçilmiş Belediye Başkanı Özer’in, 14 Temmuz 2025 tarihinde görülen ikinci duruşmasında tahliye kararı veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayı; Özer'in ailesi ve partili isimlerin yanı sıra CHP lideri Özgür Özel de takip etti.
TUTUKSUZ OLARAK YARGILANDIĞI İLK DURUŞMA
Ahmet Özer, kızı ve aynı zamanda avukatı Seraf Özer ile birlikte, duruşma için Silivri’deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu’na geldi. Özer’in her iki dosyadan da tutuksuz olarak yargılandığı ve cezaevi dışından katıldığı ilk duruşma oldu.
ÖZGÜR ÖZEL DE SİLİVRİ'DE
CHP Genel Başkanı Özgür Özel de duruşmayı takip etmek üzere Silivri Cezaevi’ne geldi. Özel’e; CHP Diyarbakır Milletvekili Sezin Tanrıkulu ve İBB Başkan Vekili Nuri Aslan da eşlik etti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de duruşmayı takip etmek için Silivri'ye geldi.
SAVCI VE BİR HÂKİM DEĞİŞTİ
Özer ve avukatların ardından mahkeme heyeti de 2 No’lu Duruşma Salonu’na geldi. Duruşma savcısının ve 3 kişilik heyetteki bir hâkimin değiştiği öğrenildi.
ÖZER: 'YARGI BİZİ UCUZ SİYASİ MANEVRALARA ALET ETMEMELİ'
Sanık kürsüsüne gelen Özer, savunmasında; bir büyük ilçenin belediye başkanı değil de “terör eylemi gerçekleştirecek bir kişi” gibi 30 Ekim 2024 tarihinde evinin onlarca polis tarafından “kuşatılarak” konut hakkının ihlal edildiğini söyledi.
Gözaltına alınmasının ardından henüz savcılık ifadesi devam ederken Esenyurt Belediyesi’ne kayyım atandığı yönünde haberler yapıldığını aktaran Özer, “Bu da bu soruşturmanın niyetini ortaya koyması açısından manidar bir durumdur” dedi.
Yargılama yapılmadan kamuoyuna “terör örgütü üyesi” gibi lanse edildiğini de vurgulayan Özer, bu durumun lekelenmeme hakkını ve masumiyet karinesini ihlal ettiğini savundu.
“Yargının bizi ucuz siyasi manevralara alet etmemesi gerekiyor” ifadelerini kullanan Özer, “Aksine, bizim gibi suçsuz insanları koruması gerekmektedir” dedi.
Mahkeme başkanına hitap eden Özer, “Derdimizi yürek gözüyle de değerlendirmenizi istirham ediyorum” sözleriyle savunmasına devam etti.
Hayatı boyunca hiçbir terör örgütüne üye olmadığının altını çizen Özer, barış içinde yaşamanın önemine vurgu yaptığını ve şiddete karşı çıktığını söyledi.
Kaleme aldığı yazılarında terörün sonlandırılması gereğinden ve yeni bir “çözüm sürecine” duyulan ihtiyaçtan söz ettiğini anlatan Özer, “Ahmet Özer’den terör örgütü üyesi çıkmaz, barış ve birliğin teminatı çıkar. Ahmet Özer’i cezalandırmak, ortak paydayı cezalandırmak ve yok etmektir. Ahmet Özer Kürttür, Türktür, aydındır, bilim insanıdır” şeklinde savunma yaptı.
HÂKİM İLE ÖZER ARASINDA İLGİNÇ 'CEKET' DİYALOĞU!
Özer savunmasına devam ederken hâkime “Ceketimi çıkarabilir miyim” diye sordu. Duruşma hakimi, “Polemiklere yer olmamak kaydıyla çıkarabilirsiniz” yanıtını verdi.
Özer’in sıcaklayıp terlediğini belirtmesi üzerine hakim, “Nasıl rahat edecekseniz o şekilde savunmanıza devam edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Bu diyalog; İmamoğlu’nun mitinglerde ceketini çıkarıp kollarını sıvaması hareketinin sembolleşmesini akıllara getirdi.
İmamoğlu tutuklanmadan önce düzenlediği mitinglerde sık sık “ceketi çıkar kolları sıva” sloganı ile karşılaşıyor ve bu talebi geri çevirmiyordu.
İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP lideri Özgür Özel de kendisine karşı aynı sloganın atılması üzerine “Benim işim ceketi çıkarıp kolları sıvamak değil, ceketi çıkarıp kolları sıvayanı içeriden çıkarmak” yanıtını veriyordu.
Özer ceketini çıkararak savunmasına devam etti.
“Ahmet Özer davası, ‘barış süreci’ için bir samimiyet testidir” diyen Özer, yaklaşık 1.5 saat süren savunmasının sonunda, üzerine atılı suçlamaları reddederek beraatını ve adli kontrol kararlarının kaldırılmasını talep etti.
Duruşma, avukatlarının savunmalarıyla devam etti.
HAPİS CEZASI KARARI!
Avukatı Hüseyin Ersöz ve İstanbul Baro Başkanı İbrahim Kaboğlu’nun savunmalarının ardından mahkeme saat 14.00’e kadar ara verdi. Verilen aradan sonra duruşma tekrar başladı.
Mahkeme heyeti, savcılığın “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsini istediği Özer hakkında, 6 yıl 3 ay hapis cezası kararı verdi.
HAPİS CEZASI KARARI VERİLDİ!
Mahkeme heyeti, savcılığın “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsini istediği Özer hakkında, 6 yıl 3 ay hapis cezası kararı verdi.
ÖZER, İBB DAVASINDA DA TUTUKSUZ YARGILANIYOR
Özer, 704 yıla kadar hapsi istenen ve kamuoyunda “Beşiktaş iddianamesi” olarak bilinen iddianamede adı “suç örgütü lideri” olarak geçen Aziz İhsan Aktaş’ın “etkin pişmanlıktan” yararlanabilmek için verdiği ifadeler kapsamında yürütülen soruşturma nedeniyle “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla 20 Ocak’ta ikinci kez tutuklanmıştı.
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etmesinin ardından 11 Kasım 2025’te tensip zaptı düzenleyerek, Ahmet Özer’in yurtdışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyesine karar vermişti.
Özer, ilk duruşması 27 Ocak’ta Silivri’de görülmeye başlanacak Aziz İhsan Aktaş davasında tutuksuz yargılanacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ahmet Özer üçüncü kez hakim karşısındaydı: 15 yıla kadar...
Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Kent Uzlaşısı” davasında bugün üçüncü kez hakim...
Sağlık sorunlarıyla gündeme gelmişti: Polat'ın ev hapsi...
Kent uzlaşısı davası kapsamında tutuklanan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İBB Genel...
Ahmet Özer'den Bahçeli'ye ziyaret: AYM ve AİHM kararları...
Yerine kayyum atanan CHP Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, MHP Genel Başkanı Devlet...
Güncel Haberleri
TümüKarşıyaka Stadı ve Opera Binası'na 1 milyar 600 milyon TL...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesinde Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapımı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2027’de arsa satışından 5,5...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2027 yılı bütçesinde arsa satışlarından 5 milyar 500 milyon TL...
İzmir Büyükşehir'in 2027 bütçesi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesi belli oldu. 2026’da 110 milyar olan gider...
Cemil Tugay'ın Başkan Olduğu Birlikten Kırşehir Ayrıldı
Kırşehir Belediyesi, meclis tarafından alınan oy birliği kararıyla Cemil Tugay'ın başkanlığını...
Narlıdere Belediyesi'nden 425 milyon TL'lik ödenek talebi!
Narlıdere Belediyesi’nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu Nar-Bel’in SGK borçları ve...
İzmir'de taksiciler Erdoğan'a seslendi: Cumhurbaşkanım...
İzmir’de korsan taşımacılığa karşı mücadelelerini sürdüren taksi esnafı, Cumhurbaşkanı Recep...
Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı!
Fon krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Fatma Betül Sayan Kaya tutuklama talebiyle sulh ceza...
Tüm Bel-Sen açıkladı: ESHOT'ta görev değişikliği...
ESHOT'ta şube müdürüyken rızası dışında uzman kadrosuna atanan sendika üyesinin açtığı davada,...
Emeklilerden iktidara bütçe tepkisi: Kaynak var, tercih yok!
2027 bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sürerken Halkevleri İzmir Emekli...
Başkan Tugay TCDD heyetiyle görüştü: Kente hızlı ulaşımı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)...
Basmane Çukuru satışı meclis gündemine taşındı
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın Basmane Çukuru satışını TBMM gündemine taşıdı.
Eski Göztepelilere vergi şoku: Milyonluk borç ortaya çıktı!
Göztepe'nin eski futbolcuları Romulo Cardoso, Isaac Solet ve David Tijanic, Urla Vergi...