MEB, 135 okulu TÜGVA’ya tahsis etti
Antep’te 135 okulun, "yaz eğitimleri" için TÜGVA’ya tahsis edildiği ortaya çıktı. İktidara yakın vakfın faaliyetleri için açık tutulan okulların elektrik, su ve yemek giderleri de Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılandı.
BirGün Gazetesi'nden Mustafa Bildircin'in haberine göre, İktidara yakınlığıyla bilinen ve “kamuda torpil listesi” iddiasıyla gündeme gelen TÜGVA’ya sağlanan ayrıcalıklara her gün bir yenisi ekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu vakfın düzenlediği yaz okulu için adeta seferber olduğu açığa çıktı. Vakfın, Antep’te düzenlediği yaz eğitimleri için 135 okul tahsis edildiği öğrenildi.
HARCAMA MEB’DEN
Yönetmelik değişiklikleri ve birbiri ardına imzalanan protokollerle öğrencilere ulaşmasına olanak sağlanan TÜGVA’ya tahsis edilen okulların 120’sinin Şahinbey ile Şehitkamil ilçelerinde olduğu bildirildi. Dokuzunun Nizip ilçesindeki okullardan, altısının ise Araban, Yavuzeli ve Oğuzeli ilçelerindeki okullardan oluştuğu kaydedildi. Edinilen bilgiye göre, TÜGVA’nın kursları için Halk Eğitim Merkezleri’nden 458 usta öğretici görevlendirildi. Kurslara toplam 19 bin 388 öğrenci katıldı. TÜGVA’nın okulları kullanarak düzenlediği yaz etkinlikleri, vakıf ile MEB arasında imzalanan, “Kültürel, Sportif Faaliyetler ile Bilim ve Sanat Faaliyetlerinin Yapılmasına İlişkin İşbirliği” protokolüne dayandırıldı. Vakfa sağlanan ayrıcalıklar bunlarla da sınırlı kalmadı. TÜGVA’nın etkinliği için açılan okullara ait, elektrik, su ve yemek gibi giderlerin MEB tarafından ödendiği belirtildi. Gaziantep Şahinbey Belediye Meclisi eski meclis üyesi Uğur Kalkan, okulların kapısının TÜGVA için açılmasına tepki gösterdi. Kalkan, “Daha önce birçok protokol iptal edilmesine rağmen TÜGVA ve MEB, bu protokollere devam etmekten geri durmuyor” dedi. Kalkan, şöyle devam etti: “TÜGVA ayrıcalığı Gaziantep’te de kendisini hissettiriyor. Yüzden fazla okul TÜGVA’nın emrine tahsis ediliyor. Elektrik, su, yemek gibi giderler de bakanlık tarafından ödeniyor. Başka bir derneğe, vakfa bu şekilde okullarda faaliyet yapması sağlanır mı? Kesinlikle hayır.”
Daha önce valilik onayı ile İstanbul’un farklı ilçelerinde toplam 238 okulun Bilal Erdoğan ile çok sayıdaki yandaşın yönetiminde yer aldığı TÜGVA’ya tahsis edildiği belirlenmişti. TÜGVA, bu tahsisle devlet okullarında yaz boyunca dini eğitimler düzenleyebilmişti.
Öte yandan geçen yıl da Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın TÜGVA’nın yaz okulu talebine olumlu yanıt vermişti. MEB’e bağlı 10 okul, yaz aylarında TÜGVA’ya tahsis edilmişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kınık’a 135 kilometrelik içme suyu şebekesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kınık’ta içme suyunun önemli bölümünün...
Bakan Gürlek açıkladı: '135 Alo Adalet Hattı' açıldı!
Adalet Bakanı Akın Gürlek yeni adli yılla hayata geçirilmesi planlanan 135 Alo Adalet Hattı'nın...
İAOSB’de dev alan için ihale tarihi belli oldu
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, 24 bin metrekare büyüklüğünde hizmet destek alanını açık...
Güncel Haberleri
TümüDonald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek
Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!
Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...
Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...
Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!
Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...
Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!
Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...
Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı
Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...
Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi
Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.
Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...
Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!
Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...
Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!
Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...
Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...