Okulda öğrencilere Kuran dinlettiler
İzmir’de lise ve ortaokulda kandil nedeniyle öğrencilere Kuran dinletildi. Veliler ve eğitimciler "Eğitim gericileşiyor, laiklik yok sayılıyor" diyerek tepki gösterdi.
BirGün Gazetesi'nden Berkay Sağol'un haberine göe; ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ nedeniyle İzmir’deki bir lisede dersten çıkarılan öğrencilere, Kuran dinletildi. Kentteki bir ortaokulda ise cami imamı tarafından öğrencilere Kuran dinletildi.
Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üç farklı liseye yazı gönderildi ve Mevlid Kandili sebebiyle konferans programının gerçekleştirilmesi istendi. Söz konusu yazıda, “Bilgileri sunulan ilçemiz okullarında, ilçe müftülüğü görevlilerince belirtilen saat ve tarihlerde ‘2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Konferans Programı’nın icra edilmesi talebi, Kaymakamlık Makamının onayı ile uygun görülmektedir” denildi.
KABUL ETMİYORUZ
Okullara gönderilen bu yazının sonrasında Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilere kandil gerekçesiyle Kuran dinletildi. Edinilen bilgiye göre, ders saatleri içerisinde öğrenciler, sınıflardan alınarak okulun konferans salonuna götürüldü. Yaşananlara tepki gösteren veliler, öğrencilerin ders saatlerinde bu tarz etkinliklerin yapılmasını kabul etmediklerini söyledi.
Menderes ilçesinde yaşananın bir benzeri Ödemiş’te de gerçekleşti. Ödemiş’teki 3 Eylül Yatılı Bölge Ortaokulu’nda Mevlid-i Nebi Haftası sebebiyle etkinlik düzenlendi. Ortaokulda imam tarafından öğrencilere Kuran dinletildi. Okulun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Programda yayınlanan Kuran-i Kerim Güzel Okuma Yarışması ikinci olan ve Ödemiş Büyük Cami İmam Hatibi İsmail Uygun Kuran-ı Kerim Tilaveti ve İlahi ve Din Kültürü Öğretmenimiz Talip Köse’nin duası yer aldı” denildi.
Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, okulların dini etkinlikler için kullanılmasında kamusal bir fayda olmadığına dikkat çekti. “Öğrencilerin kişisel gelişimleri açısından da doğru değil” Vardal, şu ifadeleri kullandı: “Öğrencilerin velilerinin onayı olmadan kamu otoritesinin kamu gücünü kullanarak öğrencileri böylesi etkinliklere katması özgürlükler bağlamında kabul edilebilecek bir durum değildir.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka Belediyesi’nden öğrencilere tercih desteği
Karşıyaka Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi sınavına giren öğrencilere uzman rehber öğretmenler...
Atanan CHP'li başkana, ilk tepki oğlundan geldi!
CHP'de Muğla İl Başkanlığına getirilen Halil Karahan'a ailesinden tepki geldi. Oğlu Taylan...
Bornova’da 2 bin 489 öğrenci ile sağlık seferberliği
Bornova Belediyesi 2026 yılında hayata geçirdiği geniş kapsamlı koruyucu sağlık seferberliği ile...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
