Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “uyuşturucu” soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un emniyet ve savcılık ifadeleri ortaya çıktı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “uyuşturucu” soruşturmasında gazeteci Mehmet Akif Ersoy'unda aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.
Adli Tıp Kurumu sonrasında şüpheliler ifade vermek için adliyeye gitti. Mehmet Akif Ersoy, Mustafa Manaz, Ufuk Tetik ve Ebru Gülan tutuklandı.
Başsavcılığın Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderdiği sevk yazısında, "Uyuşturucu madde kullandıktan sonra da ikiden fazla kişilerin birlikte cinsel ilişkiye girdikleri ayrıca şüphelinin çevresinde bulunan kişiler ile bu şekilde kadınları ilişkiye sokarak bu kişileri ilerleyen süreçte kendisine ve çevresine sektörel ve maddi anlamda menfaat sağladığı..." ifadeleri kullanıldı.
Serbestiyet'in haberine göre, gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un emniyet ve savcılık ifadeleri ortaya çıktı.
Ersoy’un savcılık ifadesinin tam metni şöyle:
“Hakkımdaki söz konusu ifadeleri ve iddiaları kesinlikle reddediyorum. Hayatımda hiç uyuşturucu madde kullanmadım. Bu iddialar çok çirkindir.
E.A. ile bir dönem flört ettiğimiz bir dönem oldu ancak devam ettiremedik bitirdik. Arkadaşlarım ile E.A. arasında diyaloğa ilişkin iddialar çok çirkindir. Böyle bir şey olmadı.
Seba isimli rezidanstan 2022 yılında taşındım. M.A. Ulus’ta bulunan eve hiç gelmedi.
E.A’nın kız kardeşi E.A.’yı tanımam ancak E.A.’dan dolayı bilirim. Kendisini herhangi bir şekilde korumam söz konusu değildir. Hatta ben tam tersi E. ve annesini emniyete gönderdim. Gidin devlet ile iş birliği yapın dedim ve onlar da yaptılar.
B.K. İ… adlı şirketin sahibidir. Kendisi ile 2017-2018 yıllarında tanıştım. Normal bir arkadaşımdır.
M.D. TRT Word’de çalışıyor. Sektörden dolayı tanırım. Herhangi bir ilişkim yoktur.
Ben yönetici olduktan sonra Ufuk Tetik ve diğer arkadaşlarımı televizyona dahi çıkarmadım. Hatta arkadaşlarım bana bundan dolayı sitem etmişti. Bu iddialar da yalandır.
S.D. ile 2011 yılında sektörden dolayı tanıştım. 2024 yılında hasmım oldu sebebi de eşi B.D.’yi işten çıkarmamdır. S.D. ve Ufuk ile asla herhangi bir ticaretim olmadı. Aramızda bir para muhabbeti de geçmedi.
K.U.’yu Cumhurbaşkanlığı’nın uçağına ben bindirmedim. Zaten Cumhurbaşkanlığının uçağına binecek gazetecileri İletişim Bakanlığı seçmektedir. K. ile E.’nin tanıştığına dair bilgim yoktur. İhtimal dahi vermiyorum.
S.T.’nin çakarlı araçla gezdiği iddiası yalandır.
Grup seks iddialarının hepsi yalandır.
Köprüde yaptığım kazada uyuşturucu etkisinde değildim. Buna dair polis tutanağı vardır.
Barcelona’ya A.G.’nin bir arkadaşı da orada olduğu için tatile gittiğimiz doğrudur. Rezan Epözdemir ile orada tesadüfen karşılaşmıştık. Başkonsolos arkadaşım da vardı.
Mustafa Manaz ile %5 -%10 civarında, resmiyette olmasa da bir ortaklığım vardır.
G.A. ile beni A.G. tanıştırdı. Bir kere evine gitmişimdir.
E.D., oyuncu bir arkadaşımdır.
Arkadaşlarımın telefonundan uyuşturucu madde siparişi verdiğim iddiaları yalandır.
Şubat ayında bahsettiğiniz iddialar ile benzer şekilde bir twitter hesabı açılmıştı. Bu iddiaların bir kısmı tweet hesabında yazılmıştı. Biz bu tweetler hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. O zaman kimin kullandığını tespit edemedik. Diyeceklerim bunlardan ibarettir.”
Diğer 4 isim adli kontrol talep edildi
Savcılık, soruşturma kapsamında gözaltın alınan diğer isimler olan Habertürk TV dış haberler editörü Elif Kılınç, Dilara Yıldız, Gizem Aybaktı ve Buse Öztay için ise adli kontrol talep etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...
Banka çalışanlarını rehin almıştı... Emniyetteki ifadesi...
İzmir’in Karabağlar ilçesinde güvenlik görevlisinin silahını alıp 5 banka çalışanını rehin tutan...
Alihan Kuriş’in ifadesi ortaya çıktı: Dedemin varisi ve...
“Suç örgütü kurma”, “dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlamalarından dolayı tutuklanan...
Güncel Haberleri
TümüMeral Akşener Vakfı'nın kuruluşu tamamlandı!
Meral Akşener'in adını taşıyan vakfın kuruluşu tamamlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara...
Girne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...
Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...
Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...
TPD'nin X hesabına erişim engeli talep edildi!
Türkiye Psikiyatri Derneği, “Ailem Güvende” soruşturması kapsamında derneğin X hesabına erişim...
Emek ve Demokrasi Güçleri’nden OVP ve özelleştirme çıkışı
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile 8 otoyolun...
Filipinler'de Okul Katliamı: 6 Öğrenci Öldürüldü,...
Filipinler'in güneyindeki bir lisede öğle saatlerinde düzenlenen kanlı silahlı saldırıda ilk...
Tugay ile Ünsal arasında 'bilboard' krizi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında “bilboard savaşı” patlak verdi....
Çanakkale Açıklarında 4.4 Büyüklüğünde Deprem
AFAD'ın verilerine göre, Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası açıklarında saat...
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü değişti....
İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş oldu!
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 69 yeni atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi...
Oy birliği verilen önerge tartışma yarattı: İstanbul'a...
ESHOT ve İZULAŞ'taki sermaye artışına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin...
İzmir Otogarı'nın fiyat tarifesi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Otogarı’nda, işletmeci İZOTAŞ’ın açtığı davanın...