Menemen'de ünvan tartışması! Vekil mi, Başkan mı?
CHP'li Karakurt'tan tepki..
Tartışmalı seçim sürecinin ardından kura çekimi ile göreve gelen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın Belediye görselleri ve videolarına unvanının ‘Menemen Belediye Başkanı’ şeklinde yazılmasına CHP’li Karakurt’tan tepki geldi. Karakurt, “Aydın Pehlivan’ın şuanda başkan sıfatı yok, bu sıfatı kullanamaz. Serdar Bey’in istifası söz konusu olsa bile tekrar seçim yapılması gerekiyor. Algı yaratmak için yapıldığını düşünüyorum” dedi.

“BAŞKAN SIFATINI KULLANAMAZ”
Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçimlerinde CHP’den aday olan ve yapılan ilk kura seçiminin de kazanını olan ancak Ak Parti’nin itirazları sonucunda Vekilliği iptal edilen Deniz Karakurt yapılan uygulamanı yasal dayanağının olmadığını aktardı. Karakurt, “Aydın Pehlivan’ın şuanda başkan sıfatı yok, bu sıfatı kullanamaz. Kendisi bunu bir kaçtır yapıyor ancak yasal bir dayanağı yok. Daha önce de bir afişte ‘başkan’ yazılmış. Başkanlık sıfatı alabilmesi için Serdar Bey’in istifası söz konusu olsa bile tekrar seçim yapılması gerekiyor. Direkt başkanlık gibi bir şey zaten olmuyor. Bu yapılanın algı yaratmak için yapıldığını düşünüyorum. Ben pek önemsemiyorum ve kimsenin de buna dikkat ettiğini düşünmüyorum” diye konuştu.
NE OLMUŞTU?
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "zimmet ve irtikap" suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Meclisi'ndeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine Deniz Karakurt getirilmişti.
AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan'ın seçimde cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle yaptığı başvuru üzerine İzmir 2. İdare Mahkemesi, usule aykırı olduğu gerekçesiyle kura çekiminin yürütmesini durdurmuştu.
CHP'lilerin yürütmenin durdurulması kararına karşı yaptığı itirazı İzmir Bölge İdare Mahkemesi reddetmişti.
Belediye Meclisinin 4 Ocak'ta planlanan toplantısı, CHP ve İYİ Partili üyeler katılmayınca yapılmamış, 7 Ocak'taki meclis toplantısında da CHP ve İYİ Partili üyelerin oylarıyla kura çekimi gündemden çıkarılmıştı.
Kura çekiminin ikinci kez yapılamamasının ardından İzmir Valiliği tarafından sürecin tamamlanması için Başkan Vekili olarak İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan görevlendirilmişti. Görevlendirilen İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, olağanüstü toplantının 13 Ocak'ta yapılacağını ve üye sayısının 4'te 1 oranında katılım halinde kura çekiminin gerçekleşeceğini bildirdi. 13 Ocak 2021'deki meclis toplantısında Cumhur İttifakı tam kadro yerini alırken, Millet İttifakı'ndan sadece Deniz Karakurt, Ali Yılmaz ve Mehmet Karabiniş katıldı. Kura çekiminde bu defa siyah renkli torba kullanıldı. Adayların isimleri A4 kağıdına yazılarak torbanın içine atıldı. Vali Yardımcısı Hulusi Doğan gömleğinin kollarını sıvayarak torbadan bir kağıt seçti. Kuradan Aydın Pehlivan'ın adı çıktı ve böylece Menemen Belediyesi yönetimi CHP'den AK Parti'ye geçti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen'de on binler, Sefo ile coştu
Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Şenliği, muhteşem bir konserle son buldu....
Menemen Belediyesi araç filosu yeni araçlarla güçlendi
Menemen Belediyesi, hizmet ağını genişletmek adına araç filosunu büyütmeye devam ediyor. Menemen...
Dünya yeniden Menemen'de buluşuyor
Menemen’de 5. Uluslararası Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Dünya çapında prestije sahip...
Güncel Haberleri
TümüOy birliği verilen önerge tartışma yarattı: İstanbul'a...
ESHOT ve İZULAŞ'taki sermaye artışına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin...
İzmir Otogarı'nın fiyat tarifesi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Otogarı’nda, işletmeci İZOTAŞ’ın açtığı davanın...
İzmir'de öğrenci servis ücretlerinin zam tarifesi belli...
İzmir’de 2026-2027 eğitim dönemi öncesi öğrenci servis ücretleri yeniden hesaplandı. Resmi...
JMO 'tasfiyeci yaklaşım' demişti: İzBB Meclisi'nde AKOM...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde afet ve risk yönetimiyle ilgili teşkilat düzenlemesi...
Yürütmeyi durdurma kararına ret: İzmir otogarı İzBB...
Yakın zamanda hukuki aşamalardan geçerek İzmir Otogar’ın işletmesini İzmir Büyükşehir Belediyesi...
İzBB Meclisi'nden Çiğli'deki imar planı değişikliğine ret!
Çiğli Balatçık Mahallesi’nde yer alan bir parsel için hazırlanan imar planı değişikliği...
İsveç'te Sol Blok Zaferi: Başbakan Ulf Kristersson İstifa...
İsveç'te hafta sonu yapılan parlamento seçimlerini merkez sol muhalefetin kazanmasının...
İzBB'nin 4 işritakinde sermaye artırımına oy birliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZULAŞ, İZELMAN, ESHOT ve Grand Plaza’daki sermaye önergeleri...
Geçen ay zam gelmişti: İzmir’de servis ücretleri yeniden...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde öğrenci...
Maydonoz Döner'in FETÖ Davasında Karar Çıkmadı
FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla yönetimine kayyım atanan ünlü restoran zinciri...
Yaşar Üniversitesi'nin iki fakültesi kapatıldı!
Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde...
Bornova'ya 30 kapasitelik kadın konukevi yapılacak!
Bornova Naldöken’de 30 kişi kapasiteli kadın konukevi yapılması planlanıyor. 5 bin 206...