BIST 100 13.251,85 %0,40 Altın 6.734,25 ₺/gr %0,06 Bitcoin $84.434 %2,04 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,79 ₺ %0,18 Sterlin 64,91 ₺ %0,27 Gümüş 101,27 ₺/gr %0,05 Ethereum $2.677,46 %2,56 İsviçre Frangı 59,26 ₺ %0,07 Kanada Doları 34,65 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,39 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,02 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,00 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel MHP'li ismin oğlu için hapis talebi

MHP'li ismin oğlu için hapis talebi

Çanakkale'de süper yatla getirilen 12 kilo uyuşturucu davasında, MHP'li eski İstanbul İl Yöneticisi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel'in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava, 21 Kasım'da Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.

0Yorumlar
MHP'li ismin oğlu için hapis talebi

Yunanistan'dan süper yatla bavul içinde getirilen 12 kilo uyuşturucuya ilişkin olarak eski MHP İstanbul il yöneticisi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel'in de aralarında olduğu 6 kişiye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

Savcılık, 2'si Yunanistan vatandaşı olan tutuklu 6 sanığa "uyuşturucu ticareti" suçundan 30'ar yıla kadar hapis istemi ile dava açtı.

halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmaya konu olay, geçen 30 Mayıs akşamı yaşandı. Dosyada yer alan ifadelere göre, Yunanistan'da bulunan "Azad" isimli kişi, bir süredir temasta olduğu MHP'li Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel ile temasa geçti.

İkili, "iş insanı" olarak ifade edilen 4 kişilik bir insan grubunun Çanakkale Ayvacık'taki bir noktadan alınması konusunda anlaştı. İkili, Kumbağlar Limanı'na bırakılacak kişilere ilişkin olarak anlaştıktan sonra Adıgüzel ve beraberindeki arkadaşları, 2 araçla harekete geçti.

Belirlenen konumdan alınan kişiler, Kumbağlar Limanı'nın yakına gelen süper yata konulduktan sonra, bu yattan bir de bavul indirildi. İndirilen bavulda uyuşturucu olduğu ise Jandarma'nın yürüttüğü soruşturmadan sonra ortaya çıktı.

 

'ÇANTADA 2,5 MİLYONLUK MAL VAR'

Tunahan Adıgüzel'in, gözcülük yapması için beraberinde getirdiği Şenol Engin, iddianameye giren ifadesinde, bu kişinin kendisine 1000 Euro vermeyi vaat ettiğini söyledi. Şenol Engin (62) ifadesinin devamında, Tunahan Adıgüzel (32), Atakan Görevin (21) ve Alihan Ketenci'nin (26) kendi aralarında "Çantanın içinde yaklaşık 2.5. milyonluk mal var" diye konuştuklarını duyduğunu söyledi.

 

'BÜTÜN HER ŞEYİ TUNAHAN ADIGÜZEL ORGANİZE EDİYORDU'

Alihan Ketenci ise ifadesinde, yattan aldıkları bavulun içinde uyuşturucu olduğunu düşündüğünü ifade ederek, bu durumu sorduğu Tunahan Adıgüzel'in ise "Merak etme bir şey yok" yanıtını verdiğini kaydetti.

Atakan Görevin ise, iddianameye giren ifadesinde, aracına koyduğu çantayı, durumdan şüphelendiği için olay bölgesine yakın bir yere attığını söyledi. Görevin ifadesinin devamında "Bütün her şeyi Tunahan Adıgüzel organize ediyordu" dedi.

 

'BALIKESİR'E GÖTÜRÜN, 10 BİN EURO ALIN'

Tunahan Adıgüzel ise, temasta olduğu Azat'ın kendisine "Teknede bir çanta var, o çantayı Balıkesir'e gitmesi lazım, oraya götürürseniz size 10.000 euro verecek' dedi. Ben çantayı almam deyince yanımdaki Atakan 'ben valizi alırım, bir şey olmaz' dedi. Biz de kendisine 'günahı ile sevabı ile senin olur' dedik" diye konuştu. İddianamede, Yunanistan ile temasta olan kişinin Adıgüzel olduğu kaydedildi.

 

UYUŞTURUCU BAVUL İÇİNDE GETİRİLDİ

Süper yatın Yunan kaptanı Stamatios Skourlis ise içinde uyuşturucu olan bavulu, tanımadığı bir kişinin getirdiğini söyledi. Skourlis "Ben valizleri tekneden indirip limanda buluştuğumuz kişilere bu valizleri kim alacak diye sorduğumda karanlıktan birisi hem İngilizce hem de Türkçe karışık şekilde ve el hareketi ile 'merak etme ben alacağım' dedi" ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...

Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...

19 saat önce

Çeşme Otoylu ihalesine yeni talip: Oyak Grubu yakın ilgi...

Türkiye’deki iki köprü ile devlet otoyollarının 30 yıllığına özelleştirme ihalesine Fransız...

20 saat önce

Buca’da okul kantinlerine sıkı denetim

Buca Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte ilçe genelindeki okul kantinlerinde...

22 saat önce

Soyer'in avukatlarından yeni açıklama: Yedeğin yedeği...

Kooperatif davasından tutuklu yargılanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in...

23 saat önce

Murat Bakan'dan hastane önünde açıklama: Önceliğimiz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

1 gün önce

İzBB'den 'iş makinesi' ihalesi: Detaylar belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası kredisinde ekskavatör, lowbed ve dozer alımı için...

1 gün önce

Sayıştay'dan 9 Eylül raporu: Döner sermayede kritik bulgular

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2025 yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda, üniversitenin...

1 gün önce

Sayıştay'ın Ege Üniversitesi raporu dikkat çekti: Sosyal...

Sayıştay’ın Ege Üniversitesi’ne ilişkin 2025 yılı denetim raporunda dikkat çeken bulgular yer...

1 gün önce

Manisa'da okula saldırı: Yeni Parti İzmir milletvekilini...

YENİ Parti lideri Özgür Özel, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lise önünde meydana gelen...

1 gün önce

Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Yeni Gelişme! Ambulans...

Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin...

2 gün önce

Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, geçirdiği ani kalp...

2 gün önce

İZAH’tan avukatlar için ‘kooperatif’ projesi: Ekonomik...

İzmir Barosu Başkan Adayı Volkan Gültekin, avukatların artan ekonomik yüklerini hafifleyebilmek...

2 gün önce