BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Motokuryeler tek ses oldu: “Artık ölmek istemiyoruz”

Motokuryeler tek ses oldu: “Artık ölmek istemiyoruz”

İstanbul’daki motokuryeler, trafikte motokurye ölümlerindeki artışı ve cezasızlığı adliye önünde protesto etti. Cumhurbaşkanına seslenen motokuryeler, taksirle ölüme neden olma suçunun cezai yaptırımının ağırlaştırılmasını ve bu cezanın da adli para cezasına çevrilmemesini istediler.

0Yorumlar
Motokuryeler tek ses oldu: “Artık ölmek istemiyoruz”

Cumhuriyet Gazetesi’nden Fahrettin Öztürk’ün haberine göre, İstanbul'daki motokurye dernek ve feserasyon başkanları, dernek avukatlarıyla birlikte İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Türkiye'nin birçok ilinden 24 dernek ve federasyon, ortak bildiriyle "Artık ölmek istemiyoruz" dedi.

Motokuryeler adına basın açıklaması yapan dernek avukatlarından Alperen Karatepe, motokurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden olan Somali cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'a verilen 2.5 yıl hapis cezasının, 27 bin 300 liralık adli para cezasına çevrildiğini hatırlatarak, bu cezanın vicdanları yaraladığını ifade etti.

 

"SADECE PARA CEZASI VERİLİYOR' ALGISI

Kurye Hakları Derneği'nin hazırladığı rapora göre 2022 yılında en az 58, 2023 yılında ise 68 motokuryenin hayatını kaybettiğini belirten Karatepe, motokuryelerin sosyal ve özlük hakları için mücadele ettiklerini söyledi.

Mevzuattaki düzenlemeden dolayı trafik kazalarının 'bilinçsiz taksir' ile değerlendirildiğini kaydeden Karatepe, yargılama sonucunda ise verilen cezaların adli para cezasına çevrildiğini, bu durumun da 'Türkiye'de bir insanın trafik kazasında öldürülmesine sadece para cezası veriliyor' algısının oluşmasına neden olduğunu vurguladı.

 

CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI

Motokuryeler adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM'ye seslenen Avukat Alperen Karatepe, 'taksirle ölüme neden olma' suçunun cezai yaptırımının ağırlaştırılmasını ve bu cezanın da adli para cezasına çevrilmemesini istediklerini söyledi.

Avukat Karatepe, mahkemelerden çıkacak kararların vicdanları rahatlatmasını istediklerini ve sürücülerin daha dikkatli olmasını sağlayacak cezai müeyyidelerin getirilmesini talep ettiler.

 

"BİR KURYENİN CANI 27 BİN 300 LİRA MI?"

İstanbul Kuryeler Federasyonu avukatı Tahsin Akbay ise üniversite yıllarında motokuryelik yaptığını ve motokuryelerin yaşadıkları sıkıntıları bildiğini ifade ederek, suç işleyen kişiye ceza verilmesindeki amacın, suçlunun ıslah olması ve kamuoyunun vicdanın rahatlaması olduğunu kaydetti.

Avukat Akbay, gereken cezaların verilmediğini ve belirterek, "Bir kuryenin canı 27 bin 300 lira mı?" diye sordu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...

11 saat önce

Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'a ruhsat şoku!

Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'ın Alsancak şubesinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı...

11 saat önce

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı!

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) 2026 yılı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

12 saat önce

İzmir Otogarı'nın işletme hakkı İzBB'ye geçti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZOTAŞ arasında uzun yıllardır süren İzmir Otogarı'nın işletme...

12 saat önce

Erdal Beşikçioğlu'nun uyuşturucu testi pozitif çıktı

Etimesgut Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Erdal...

12 saat önce

Operasyon sonrasında Menderes Belediyesi'nden ilk açıklama!

Menderes Belediyesi’nden operasyonun ardından ilk açıklama geldi. Belediye tarafından yapılan...

13 saat önce

Kayseri'de yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 22 yaralı!

Kayseri'nin İncesu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si...

15 saat önce

Bennu Gerede gözaltına alındı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalardan dolayı fotoğraf...

15 saat önce

Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak: Gündemde neler var?

TSK’deki atamaların şekilleneceği Yüksek Askeri Şura bugün toplanacak. Komuta kademesinde bir...

17 saat önce

Menderes Belediyesi'ne gözaltı: İlkay Çiçek ve 12 kişiye...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Menderes Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturmada Belediye...

18 saat önce

Ödemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...

1 gün önce

İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...

İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...

1 gün önce