BIST 100 13.251,85 %0,40 Altın 6.734,25 ₺/gr %0,06 Bitcoin $84.434 %2,04 Dolar 48,86 ₺ %0,05 Euro 55,79 ₺ %0,18 Sterlin 64,91 ₺ %0,27 Gümüş 101,27 ₺/gr %0,05 Ethereum $2.677,46 %2,56 İsviçre Frangı 59,26 ₺ %0,07 Kanada Doları 34,65 ₺ %0,04 Avustralya Doları 34,39 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,02 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,00 Çin Yuanı 7,28 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Muhtarların ilçe değişim talebi Karabağlar Meclisi'nde: H...

Muhtarların ilçe değişim talebi Karabağlar Meclisi'nde: Hepimiz Karabağlarlıyız

Karabağlar Belediyesi Kasım Ayı Meclis Oturumu Belediye Başkanı Helil Kınay başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda atık yönetimi ve bazı mahalle muhtarlarının diğer ilçelere geçmek istemesi toplantı gündemini oluşturdu.

0Yorumlar
Muhtarların ilçe değişim talebi Karabağlar Meclisi'nde: Hepimiz Karabağlarlıyız

Karabağlar Belediyesi Kasım Ayı Meclisi’nin birinci oturumu, Belediye Başkanı Helil Kınay başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda atık yönetimi, yurt dışı seyahati ve bazı mahalle muhtarlarının diğer ilçelere geçmek istemesi ile ilgili gündeme gelen konular hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Kınay, “Tüm mahallelerimize eşit mesafede hizmet etmeye devam ediyoruz. Karabağlar ’da laftan çok işe ihtiyaç var” dedi.

“Hizmetlerimizi eşit biçimde sürdürüyoruz”

AK Parti Grup Başkanvekili Fırat Eroğlu’nun çöp toplama konusundaki eleştirilerine dilek temenniler bölümünde yanıt veren Başkan Kınay, temizlik çalışmalarının tüm mahallelerde eşit şekilde sürdüğünü vurguladı.

Karabağlar Belediyesi’nin temizlik işleri şantiyesi Uzundere sınırları içinde yer almaktadır. 2009 yılında kurulan bu alan, belediye hizmet alanı olarak planlarda yer almaktadır. Çalışmalarımızı ilgili yönetmeliklere ve bakanlık izinlerine uygun şekilde sürdürüyoruz” diyen Kınay, “Atık yönetimi süreçlerinde geçici depolama alanlarımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onaylıdır, tüm çalışmalar mevzuat ve stok yönetimi ilkelerine uygun yürütülmektedir. İzmir genelinde Harmandalı düzenli depolama tesisinin 31 Ekim itibariyle kapatılması, tüm kentte yeni düzenlemeleri gerektirdi.  Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı görüşmeleri devam ediyor. Bu süreçte hem vatandaşlarımızın mağdur olmaması hem de çevre ve halk sağlığı sorunlarının oluşmaması için ara çözümler üretiyoruz. Gösterilen fotoğraflarda yer alan alan, düzensiz ya da vahşi depolama sahası değildir. Bu kapsamda atıkların geçici olarak burada bekletilmesi, transfer sürecinin bir parçasıdır” dedi.

Kınay, Karabağlar’ın 58 mahallesinde çöp toplama hizmetinin aynı titizlikle sürdüğünü belirterek, “Bizim için her mahalle eşit. Çöp kamyonlarımız 24 saat sahada. Çalışma arkadaşlarımız, vatandaşlarımızın günlük yaşamını aksatmamak için büyük bir özveriyle görev yapıyor” diye konuştu.

Kınay, ayrıca temizlik çalışmalarında özveriyle görev yapan belediye personeline de teşekkür ederek, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 24 saat çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“Yeni konteynerler mahallelere dağıtılıyor”

Başkan Kınay, çöp konteynerlerinin yenilenmesi çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. “350 civarında konteyneri yeniledik. Yeni konteynerlerin alımı parça parça sürüyor. Mahallelerimizdeki eski ve bozulan konteynerleri eşit biçimde değiştiriyoruz” dedi.

“Fahrettin Altay da diğer mahalleler gibi göz bebeğimizdir”

Bazı mahalle muhtarlarının başka ilçelere bağlanmak istemesi yönündeki talepleri değerlendiren Başkan Kınay, Karabağlar’daki tüm mahallelerin eşit önemde olduğunu vurguladı.

Kınay “58 mahallemizde hiçbirini ayırmadan, ötekileştirmeden hizmet yürütüyoruz. Fahrettin Altay Mahallemiz de diğerleri gibi bizim göz bebeğimizdir. Siyasi polemiklerle değil, hizmetlerle anılmak istiyoruz. Burası Karabağlar Meclisi. Hepimiz Karabağlarlıyız” dedi.

“Laftan çok işe ihtiyaç var”

Konuşmasını “laftan çok işe ihtiyaç var” sözleriyle tamamlayan Başkan Kınay, dayanışma ve eşit yurttaşlık vurgusu yaptı. Ve “Kaynaklarımızı doğru değerlendirerek, kimseyi ötekileştirmeden, dayanışma içinde çalışmaya devam edeceğiz. Gerçek cevabı halkımız verecektir” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...

Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...

12 saat önce

Çeşme Otoylu ihalesine yeni talip: Oyak Grubu yakın ilgi...

Türkiye’deki iki köprü ile devlet otoyollarının 30 yıllığına özelleştirme ihalesine Fransız...

13 saat önce

Buca’da okul kantinlerine sıkı denetim

Buca Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte ilçe genelindeki okul kantinlerinde...

15 saat önce

Soyer'in avukatlarından yeni açıklama: Yedeğin yedeği...

Kooperatif davasından tutuklu yargılanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in...

15 saat önce

Murat Bakan'dan hastane önünde açıklama: Önceliğimiz...

YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

1 gün önce

İzBB'den 'iş makinesi' ihalesi: Detaylar belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası kredisinde ekskavatör, lowbed ve dozer alımı için...

1 gün önce

Sayıştay'dan 9 Eylül raporu: Döner sermayede kritik bulgular

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2025 yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda, üniversitenin...

1 gün önce

Sayıştay'ın Ege Üniversitesi raporu dikkat çekti: Sosyal...

Sayıştay’ın Ege Üniversitesi’ne ilişkin 2025 yılı denetim raporunda dikkat çeken bulgular yer...

1 gün önce

Manisa'da okula saldırı: Yeni Parti İzmir milletvekilini...

YENİ Parti lideri Özgür Özel, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lise önünde meydana gelen...

1 gün önce

Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Yeni Gelişme! Ambulans...

Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun 2011 yılında cezaevinde hayatını kaybetmesine ilişkin...

2 gün önce

Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhan Özfatura...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, geçirdiği ani kalp...

2 gün önce

İZAH’tan avukatlar için ‘kooperatif’ projesi: Ekonomik...

İzmir Barosu Başkan Adayı Volkan Gültekin, avukatların artan ekonomik yüklerini hafifleyebilmek...

2 gün önce