BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.696,43 ₺/gr %0,26 Bitcoin $75.425 %3,20 Dolar 48,67 ₺ %0,05 Euro 56,19 ₺ %0,05 Sterlin 65,59 ₺ %0,06 Gümüş 99,40 ₺/gr %0,18 Ethereum $2.389,43 %5,00 İsviçre Frangı 59,40 ₺ %0,06 Kanada Doları 34,93 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,67 ₺ %0,07 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,09 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Netflix açıkladı: Hesap paylaşım devri son buluyor

Netflix açıkladı: Hesap paylaşım devri son buluyor

Netflix'ten yapılan açıklamaya göre, hesap paylaşımının önüne geçmek için aynı hesapta oturum açmış cihazların hesap sahibiyle aynı evde yaşayıp yaşamadığı IP adresi üzerinden tespit edilecek.

0Yorumlar
Netflix açıkladı: Hesap paylaşım devri son buluyor

Netflix, bu yılın temmuz-eylül dönemine ait bilançosunu açıkladı. Buna göre, şirketin yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 6 artışla 7,93 milyar dolara çıktı. Firmanın geliri, geçen yılın aynı döneminde 7,48 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Şirketin net karı ise üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 4 azalışla 1,39 milyar dolara geriledi. Netflix'in geçen yılın üçüncü çeyreğindeki net karı 1,45 milyar dolar olmuştu. Firmanın hisse başına düşen karı da aynı dönemde 3,19 dolardan 3,10 dolara indi.

Netflix'in abone sayısı ise yılın üçüncü çeyreğinde 2,41 milyon artış gösterdi. Bu yılın ilk iki çeyreğinde abone kaybı yaşan Netflix'in abone sayısının bu dönemde 1,09 milyon kişi artması bekleniyordu.

Netflix'in abone sayısı, 2022'nin ilk çeyreğinde 200 bin, ikinci çeyreğinde 970 bin kişilik azalış kaydetmişti. Böylece şirket, ilk kez iki çeyrek art arda abone kaybı yaşamıştı.Netflix’ten yapılan açıklamaya göre, 2023 yılının başından itibaren hesap veya parola paylaşımı tarih olacak.

Şirketin atacağı adımlar kapsamında, hesap paylaşımı yapan kişilerden, içerikleri izlemeye devam edebilmeleri için normal üyelik ücretlerinden daha düşük de olsa ek ücret istenecek. Bunun için artık "alt hesap" veya "ekstra üye" seçeneklerinin devreye sokulacağı belirtiliyor.

Aynı Netflix hesabında oturum açmış cihazların aynı evden kullanılıp kullanılmadığı, cihazların IP adresi, cihaz kimliği ve hesap etkinliği gibi bilgiler kullanılarak tespit edileceği ifade edildi.

Netflix’in açıklaması şu şekilde:

“Hesap paylaşımından para kazanmak için iyi düşünülmüş bir yaklaşım geliştirdik ve bunu 2023'ün başlarından itibaren daha geniş bir alana yaymaya başlayacağız. Hesap paylaşanlara, Netflix profillerini kendi hesaplarına aktarma ve paylaşanlara aileleri veya arkadaşları için ödeme yapmak istiyorlarsa cihazlarını daha kolay yönetme ve alt hesaplar (“ekstra üye”) oluşturma için olanak sunacağız. Daha düşük fiyatlı reklam destekli planımızın olduğu ülkelerde, hesap paylaşanlar için profil transfer seçeneğinin özellikle popüler olmasını bekliyoruz.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Erdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...

16 saat önce

Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...

16 saat önce

Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...

Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...

17 saat önce

MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...

MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...

18 saat önce

Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...

19 saat önce

Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey   Vershinin , İzmir’deki “...

20 saat önce

Buca’daki zeytinlik SGK tarafından satışa çıkarıldı

Buca Belediyesi’ne aitken belediyenin SGK’ye olan borçları kapsamında devredildiği ifade edilen...

21 saat önce

Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...

21 saat önce

İnciraltı planları komisyondan geçti: Gözler Ankara’da

İnciraltı ve Bahçelerarası’nda uzun süredir beklenen planlama sürecinde kritik bir gelişme...

21 saat önce

Seferihisar operasyonunda 47 şüpheli adliyede!

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheli,...

22 saat önce

Smart Solar’da sendikal mücadele sonrası mutabakat

Aliağa OSB’de işten çıkarmalar sebebiyle üretimi durduran Smart Solar işçilerinin dört günlük...

22 saat önce

Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...

1 gün önce