Bornova’da “Muhtarlar Günü” kutlandı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenen kahvaltıda muhtarlarla buluştu. Muhtarların Bornova’nın üçüncü gözü olduğunu belirten Başkan İduğ, “Göreve geldiğimizden bugüne sizlerin talepleri ve görüşleri doğrultusunda Bornova’nın geleceğine yönelik pek çok proje hayata geçirdik. Yaptığımız tüm yatırımların bedelini ödedik ve borçsuz bir belediyeyiz. Bu tablo hepimizin eseri” diye konuştu.
Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk koyma töreni ile başladı. Buradaki törenin ardından Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenen kahvaltıya geçildi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve siyasi partilerin ilçe başkanları başta olmak üzere Bornova protokolünün de yerini aldığı organizasyonda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Sizler Bornova’nın üçüncü gözüsünüz
Türkiye'deki 50 bin 278 muhtarın 911 belediye başkanı ile birlikte büyük bir güç olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ”Demokrasinin en önemli yapı taşlarından olan muhtarlar mahallelerin şehr-i emini, Bornova’nın üçüncü gözüdür. Bu nedenle ki; göreve geldiğimizden bugüne sizlerin taleplerini yerine getirmeye, projelerimizi sizlerin görüşleri doğrultusunda yerine getirmeye çalıştık” diye konuştu.
Bu tablo hepimizin eseri
Asfalt üretim tesisinden spor tesislerine, taziye evlerinden çocuk oyun ve aktivite merkezlerine, belediye kazandırılan mülklerden araç satın almada pek alanda yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan İduğ, “Bornova’nın geleceğine yatırım yaptık ve yaptığımız çalışmaların bedelini ödedik. Harcama kalemlerine dikkat eden satın almada rekabet gücü yüksek, borçsuz bir belediyeyiz. Bürokratlarımız, meclis üyelerimiz, siz değerli muhtarlarımız ve tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte oluşturduk. Katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Siyasallaşmamış çözüm merkeziyiz
Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı ve Rafetpaşa Mahallesi Muhtarı Recep Çakmakçı, ilk olarak Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde kurulan muhtarlık müessesesinin 193 yıldır Anadolu topraklarında varlığını sürdürdüğü hatırlatarak, “Muhtarlık Osmanlı’dan günümüze gelen ender kurumlardan biridir. Muhtarlıklarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı rol oynarken diğer bir taraftan devlet ve vatandaş arasında köprü vazifesi görmektedir. Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan muhtarlık kurumu siyasallaşmamış bir çözüm merkezidir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. Bugünü bize armağan eden Cumhurbaşkanımıza ve Gazi Meclisimize teşekkürlerimizi sunuyor, tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum. Bizleri bu özel organizasyonda bir araya getiren, her zaman uyum içinde çalıştığımız Bornova Belediyesi’ne ve Başkan İduğ’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’de muhtarların günü de emeği de unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kent genelinde görev yapan 1298...
Çiğli’de Muhtarlar Günü, Birlik ve Beraberlikle Kutlandı
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçede görev yapan...
Karşıyaka’da “Muhtarlar Günü” buluşması
Karşıyaka’da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı önündeki resmi törenle kutlandı. Törenin...
Yerel Haberleri
TümüUrla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı
Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...
32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...
Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...
Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...
Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.