Öğretmenden Atatürk’e skandal sözler: Öğrenciler sessiz kalmadı!
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lisede meydana gelen skandal tüm şehri karıştırdı. Felsefe öğretmeni Ramazan A.'nın derste Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik “pedofili, sarhoş, karı kız düşkünü” ifadelerini kullanmasından rahatsız olan 11 öğrenci, öğretmeni okul idaresine şikayet etti.
Manisa Turgutlu'daki İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli felsefe öğretmeni Ramazan A., 10. sınıf öğrencilerine ders anlatırken Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik ağır hakaretler etti.
Sözcü'de yer alan habere göre, göre öğretmen, Atatürk hakkında "pedofili" ve "sarhoş" gibi kabul edilemez, çirkin ifadeler kullandı. Sadece sözlü tacizle yetinmeyen öğretmenin, öğrencilerin cep telefonlarına Atatürk’ü karalayan içerikler gönderdiği ve yazılı kanıtların öğrenciler tarafından okul idaresine sunulduğu öğrenildi.
ÖĞRENCİLER ATATÜRK'E HAKARETE KAYITSIZ KALMADI
Cumhuriyet'ten Taylan Gülkanat'ın haberine göre öğretmenin bu tavırları karşısında sessiz kalmayan 11 öğrenci, büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek okul yönetimine resmi şikayette bulundu. Henüz lise sıralarındaki bu gençlerin sergilediği cesur duruş, eğitim sendikaları tarafından takdirle karşılandı. Eğitim-İş Manisa Şube Başkanı Lale Kale, öğrencilerin bu hassasiyetinin çok değerli olduğunu belirterek, hiçbir baskıya maruz kalmamaları gerektiğini vurguladı.
İLK VUKUATI DEĞİLMİŞ!
Ortaya çıkan bilgiler, söz konusu öğretmenin sicilinin pek de parlak olmadığını gösteriyor. Daha önce de öğrencilere şiddet uyguladığı ve küfürlü konuştuğu iddia edilen Ramazan A. hakkında "ciddi bir tutum sorunu" olduğu belirtiliyor. Eğitimciler, okulların ideolojik nefret kusma yeri değil, bilimin ve cumhuriyet değerlerinin yuvası olması gerektiğinin altını çiziyor.
BU GERİCİ ÖĞRETMENİ KİM KORUYOR?
Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, skandalla ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. Özbay, bu kadar ağır iddialara ve somut şikayetlere rağmen öğretmenin hala görevine devam etmesini eleştirdi. Bu kişinin belirli çevrelerle olan yakın ilişkileri nedeniyle korunup korunmadığını soran Özbay, "Atatürk’e hakaret eden kadar, buna göz yumanlar da sorumludur," diyerek yetkilileri acilen göreve çağırdı.
Şimdi gözler, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlatacağı soruşturmaya ve öğretmenin görevden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmayacağına çevrilmiş durumda.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sessiz destek hayat kurtardı
İzmirli Nuran Şerife Kültem, sağır olduğu için hastanede doktorlarla iletişim problemi yaşayınca...
Konak'taki arsa iddialarına AK Partili Başdaş'tan sert...
AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'ya yönelik...
“Sessiz Çığlıklar Türkan” oyunu Bornovalı seyirciyle...
1984 yılında Bulgaristan’da uygulanan asimilasyon politikalarının en genç kurbanlarından biri...
Güncel Haberleri
TümüSüreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...
Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...
Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...
Buca Metrosu'nda sona doğru
İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...
Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...
İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...
YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!
YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...
CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...
CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...
Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!
Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...
Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!
İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...
İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...
Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...
İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...
