BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Pandeminin getirdiği yeni girişimcilik: Kiralık sandalye

Pandeminin getirdiği yeni girişimcilik: Kiralık sandalye

Salgın döneminde vatandaşların kalabalık ve kapalı ortamlar yerine park ve sahil kenarlarını tercih etmesiyle girişimciler de harekete geçti.

0Yorumlar
Pandeminin getirdiği yeni girişimcilik: Kiralık sandalye

Başta İstanbul olmak üzere çok sayıda parkta sandalye kiralama hizmeti sunulmaya başladı. 2 saatlik kiralamada ücretler 15 liradan başlıyor. Tüm gün için bu tutar en fazla 20 lira oluyor. Birden fazla kiralamada ise bu tutar daha da düşüyor. Özellikle arabası olmayan ve uzak noktalardan gelen vatandaşlar durumdan memnun.

Salgın döneminde dünyada pek çok alışkanlık gibi insanların sosyal aktivitelere olan bakış açısı da değişim göstermeye devam ediyor. Bu dönemde insanlar kalabalık ortamlar yerine sosyal mesafe kuralına uyabileceği ve daha az insanla temas ettiği ortamları tercih ediyor. Bu mekanların başında da sahiller ve parklar geliyor.

BÜYÜK ŞEHİRLERDE BAŞLADI

Parklara, korulara, ormanlara ve sahil şeridine giden vatandaşların bu süreçte yanından eksik etmediği en önemli eşya ise kamp sandalyeleri. Çoğu zaman yiyecek ve içeceğini de evde hazırlayıp yanında getiren tüketiciler bu sandalyelerle kendilerine gün boyu açık alanda keyifli bir ortam oluşturabiliyor. Ancak bu sandalyeleri taşımak her zaman kolay olmayabiliyor.

Hürriyet gazetesinden Emre Eser'in haberine göre, işte bu noktada da İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentlerde kimi girişimciler artan ilgiyi fırsata çevirerek bir girişimciliğe imza atıyor. Bu alanlarda vakit geçirmek isteyen vatandaşlara kamp sandalyesi kiralama hizmeti sunuluyor.

SAATİ 10 LİRA

Caddebostan, Maçka ve Abbasağa gibi parklarda tüketiciler bu hizmetten yararlanabiliyor. Bazı firmalar saati 10 liradan başlayan fiyatlarla hizmet verirken tüm gün kiralamalar için ortalama talep edilen ücret en fazla 20 lira. Genelde iki saatlik kiralamalar tercih ediliyor. Bunun da ücreti 15 lira. Ayrıca kiralanan sandalye sayısı arttıkça da toplam ödenen ücret düşüyor. Parklarda kiralama hizmetine her firma farklı saatte başlıyor. Genellikle öğleden sonra hareketliliğin artmasıyla beraber hizmet başlarken bu, gece saatlerine kadar devam ediyor.

UZAKTAN GELENLER MEMNUN

Son dönemde toplu taşıma araçlarında çok sayıda vatandaş sırt çantası taşır gibi bu kamp sandalyelerini taşıyordu. Arabası olmayan ve özellikle Beylikdüzü, Büyükçekmece gibi uzak semtlerden bu parklara gelen vatandaşlar bu hizmetten memnun olduklarını belirtiyor.

 

İLGİ İSTATİSTİKLERE DE YANSIDI

Son yıllarda çadır ve kamp malzemelerine olan ilgi giderek artıyor. Özellikle corona virüs salgınıyla beraber bu ilgi gittikçe daha da fazla yükselmeye başladı. Bu yaz, internet üzerinden yapılan kamp sandalyesi satışları geçen yıla göre ürün bazında 2-3 kat artarken yine çadır ve hamak gibi kamp malzemelerine olan ilgi de 2 kat yükseldi. İnternet üzerinden alışveriş maksadı ile yapılan kamp sandalyesi ve çadır gibi ürünlerin aramalarında da yüzde 100’ün üzerinde bir artış olduğu görülüyor.

Artan ilgi nedeniyle en düşük kamp sandalyesinin fiyatı 55 TL'den başlıyor. Ürünün kalitesine ve işlevselliğine göre fiyatlar 250 TL'ye kadar çıkabiliyor. 

5 YILLIK İŞ PLANI

İstanbul’da bu hizmeti vermeye başlayan firmalardan birinin sahibi olan Burak Gürbüz şunları kaydetti, “Önce bir iş planı hazırladık ve adım adım tamamlamaya başladık. Ciddi bir lojistik gerekiyor. Kullanıcılar ulaştıklarında hızlıca sandalyeleri teslim ediyoruz. 5 yıllık bir stratejimiz var. Başarılı bir startup olmak istiyoruz. Yazılım çalışmalarımızın tamamlanmasıyla daha fazla kişiye ulaşacağımız bir yapıya sahip olacağız. Pandemi döneminde bu şekildeki hizmetlere artan ilginin devam edeceğini düşünüyoruz. Hareketlilik genellikle akşam saatlerinde başlıyor.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...

İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...

1 gün önce

Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!

Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...

1 gün önce

Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...

1 gün önce

Cem Küçük adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...

2 gün önce

Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?

İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...

2 gün önce

Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...

2 gün önce

44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...

2 gün önce

52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!

Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...

2 gün önce

Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!

Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...

2 gün önce

Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...

3 gün önce

Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!

Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...

3 gün önce

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...

3 gün önce