Pehlivan'dan 19 Mayıs mesajı: Gençliğin yanında olmak, geleceğe sahip çıkmaktır
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Menemen'de gençlerin, öğrencilerin ve vatandaşların katılımıyla kutlandı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Milli ve manevi değerlerimizi asla ihmal etmeden, tam aksine layıkıyla yaşayarak geleceğe aktaracağız." dedi.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vatanımızın işgaline karşı mücadeleyi başlatmak adına Samsun'a çıkışının 107. yıl dönümü, Menemen'de ay yıldızlı bayraklarla kutlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için Menemen'de törenlerin adresi bu yıl da Cumhuriyet meydanı oldu. Törene Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz, Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay Zekeriya Tosun, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, kamu kurum ve kuruluşları ile STK'ların başkan ve yöneticileri, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, ilçe protokolü, gençler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Gösteriler büyük alkış aldı
Çelenk sunumu ve konuşmalarla başlayan törende Sabahat Akşıray Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından sergilenen Mehteran dinletisi büyük alkış aldı. Şiirlerin okunduğu törende modern ve geleneksel okçuluk gösterileri nefesleri keserken, gençler tarafından sergilenen kick boks, jimnastik, tekvando, muay thai, judo, ta wingtsun gösterileri de büyük bir ilgiyle izlendi. Spor dallarındaki gösterilerden sonra madalya töreni gerçekleştirilirken, törenin finalinde gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi de izleyenlerden tam not aldı.
"Gençlik varsa gelecek vardır"
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın önemine değinen Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Yurdumuzun işgalden kurtuluşunda bir işaret fişeği niteliği taşıyan bu kutlu günü, 107. yılı gibi değil, sanki dünmüş gibi aynı heyecanla kutluyoruz. Çünkü vatan sevgisi ve ecdada minnet, asla ama asla azalacak, unutulacak kavramlar değildir. Bu bayrak altında hür ve mutlu bir şekilde yaşıyorsak, sevgimizi, saygımızı göstermeyi asla ihmal etmeyeceğiz. Menemen Belediyesi olarak Atatürk'ün 'Bütün ümidim gençliktedir' diyerek işaret ettiği gençlerin önünü açmak, onları sporda, sanatta, eğitimde daha ileri bir noktaya taşımak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, yarınlarımıza dair en güçlü yatırımı yapıyoruz. Başka ilçelerde kurslar kaç para diye bir an bile düşünmeden 17 spor ve 18 kültür sanat olmak üzere toplam 35 branşta ekipmanları da dahil olmak üzere tamamen ücretsiz kurslarımızı sunuyoruz. Lise ve üniversite hazırlık kurslarımızı ücretsiz olarak gerçekleştiriyor, ilçe genelinde tüm 8 ve 12. sınıf öğrencilerimize ücretsiz olarak dershaneyi eve taşıyan dijital eğitim paketlerimizi dağıtıyoruz. Tüm bunlarla birlikte ilçemizin dört bir yanını tam donanımlı gençlik merkezleriyle donatırken, kaba inşaatlarını bitirdiğimiz Ege'nin en büyük iki kütüphanesini de ilçemize kazandırıyor olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs vesilesiyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Pehlivan'dan bayram mesajı
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı. Başkan...
Başkan Pehlivan'dan Menemen'e doğalgaz müjdesi
Menemen'de doğalgazı olmayan mahalleler için çok önemli bir adım atıldı. Menemen Belediye Başkanı...
Bornova’da Gençlik Haftası sahnesi yerel sanatçılara emanet
Bornova Belediyesi’nin 19 Mayıs Gençlik Festivali, 14-18 Mayıs tarihleri arasında Küçükpark...
Güncel Haberleri
TümüBaşkan Ünsal’dan ‘AKP transferi’ çıkışı: Seçildiğim...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, AKP’ye geçmeyeceğini belirterek, “Seçildiğim yerdeyim”...
Karşıyaka’da billboard krizi büyüyor: Ünsal’dan 'hukuka...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında bu kez reklam panoları üzerinden...
Şanlıurfa'da şiddetli deprem! Tüm bölgede hissedildi
AFAD, saat 10.40'da merkez üssü Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem...
Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...
Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...
Çeşme Otoylu ihalesine yeni talip: Oyak Grubu yakın ilgi...
Türkiye’deki iki köprü ile devlet otoyollarının 30 yıllığına özelleştirme ihalesine Fransız...
Buca’da okul kantinlerine sıkı denetim
Buca Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte ilçe genelindeki okul kantinlerinde...
Soyer'in avukatlarından yeni açıklama: Yedeğin yedeği...
Kooperatif davasından tutuklu yargılanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in...
Murat Bakan'dan hastane önünde açıklama: Önceliğimiz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...
İzBB'den 'iş makinesi' ihalesi: Detaylar belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası kredisinde ekskavatör, lowbed ve dozer alımı için...
Sayıştay'dan 9 Eylül raporu: Döner sermayede kritik bulgular
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2025 yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda, üniversitenin...
Sayıştay'ın Ege Üniversitesi raporu dikkat çekti: Sosyal...
Sayıştay’ın Ege Üniversitesi’ne ilişkin 2025 yılı denetim raporunda dikkat çeken bulgular yer...
Manisa'da okula saldırı: Yeni Parti İzmir milletvekilini...
YENİ Parti lideri Özgür Özel, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lise önünde meydana gelen...