BIST 100 11.333,27 %1,26 Altın 6.586,12 ₺/gr %0,15 Bitcoin - %5,43 Dolar 50,05 ₺ %0,00 Euro 56,25 ₺ %0,00 Sterlin 67,54 ₺ %0,00 Gümüş 83,44 ₺/gr %0,35 Ethereum $2.259,87 %6,07 İsviçre Frangı 61,45 ₺ %0,18 Kanada Doları 35,79 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,77 ₺ %0,08 Suudi Riyali 13,34 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,12 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,41 Çin Yuanı 7,53 ₺ %0,12
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Perinçek: Kadın-erkek eşitliği Taliban'dan gelecek

Perinçek: Kadın-erkek eşitliği Taliban'dan gelecek

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, “Afganistan'ın seçenekleri Amerika veya Taliban. Taliban'dan modernlik, çağdaşlaşma, kadın-erkek eşitliği gelecek. Oradaki süreçler, Afgan halkı getirecek” dedi.

0Yorumlar
Perinçek: Kadın-erkek eşitliği Taliban'dan gelecek

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın kadın-erkek eşitliğini sağlayacağını iddia etti.

Habertürk Televizyonu'nu canlı yayınına katılan Doğu Perinçek'e, Taliban'ın ülkenin kontrolünü sağlamasının Kurtuluş Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelesine benzetmesi soruldu.

Nagehan Alçı'nın “Ama İstiklal Savaşı'ndan sonra belli bir hayat tarzını kabul etmeyenleri yok eden, sokak ortasında infaz eden görüntü ortaya çıkmadı” sözlerine Perinçek, “Daha öyle bir görüntü ortaya çıkmadı. Öyle bir manzara gördüğümüz zaman değerlendireceğiz” karşılığını verdi.

Alçı'nın, “Ama bunun öncesi de var sokaklarda kadınları infaz ettiler” demesi üzerine Perinçek, “Birincisi bunlar bir istiklal savaşı verdi Amerika'ya, ben onu alkışlıyorum. Amerikan emperyalizmini dize getirdiler. Ben Türkiye'den bakıyorum. Amerika'dan baktığınız zaman endişeleriniz olabilir, tamamen haklısınız. Sizin işbirlikçileriniz tekerleklerin altında kalıyor havaalanlarında” diye konuştu.

Alçı'nın “Sizce ABD'ye karşı olmak diğer her şeyi önemsiz hale getirir mi?” sorusuna Perinçek, “Hayır ABD'ye karşı olmak değil. Ülkesinin bağımsızlığını sağlayarak, ülkesinin gelişme ve kadın-erkek eşitliği dahil, laiklik dahil her alanda ilerleme çağdaşlaşma için gerekli zemini yaratmak. Bağımsız bir ülke değilseniz ne kadın-erkek eşitliği olur ne kadını kurtarırsınız” ifadelerini kullandı.

'TALİBAN'LA TEMASIMIZ OLACAK'

Mehmet Akif Ersoy'un Taliban'la temaslar kurup kurmadıklarını sorduğu Doğu Perinçek, “Taliban ile temasımız olmadı ama olacak. Olmaması mümkün değil” şeklinde yanıtladı.

Alçı'nın “Kadınların tek başına sokağa çıkmasını yasaklayan, müziği yasaklayan, sokak ortasında infaz eden... Daha bugün tartaklanan kadınların görüntüleri var” sözleri üzerine Perinçek, “Ben onlara inanmıyorum. Size şunu söyleyeyim, kadın spikeri çıkardılar, onun önünde basın toplantısı yaptılar. Afganistan'ın seçenekleri ne, Amerika veya Taliban. Taliban'dan modernlik, çağdaşlaşma, kadın-erkek eşitliği, oradan gelecek. Oradaki süreçler, oradaki çelişmeler, Afgan halkı getirecek. Yoksa Amerika oraya çağdaşlık getiremez” dedi. (DUVAR)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Tüm Bel-Sen açıkladı: ESHOT'ta görev değişikliği...

ESHOT'ta şube müdürüyken rızası dışında uzman kadrosuna atanan sendika üyesinin açtığı davada,...

4 saat önce

Emeklilerden iktidara bütçe tepkisi: Kaynak var, tercih yok!

2027 bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sürerken Halkevleri İzmir Emekli...

6 saat önce

Başkan Tugay TCDD heyetiyle görüştü: Kente hızlı ulaşımı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)...

9 saat önce

Basmane Çukuru satışı meclis gündemine taşındı

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın Basmane Çukuru satışını TBMM gündemine taşıdı.  

11 saat önce

Eski Göztepelilere vergi şoku: Milyonluk borç ortaya çıktı!

Göztepe'nin eski futbolcuları Romulo Cardoso, Isaac Solet ve David Tijanic, Urla Vergi...

12 saat önce

Erdoğan'dan 'fon krizi' çıkışı: Bu mikrobu temizleyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fon soruşturmasıyla ilgili yürütülen süreçte hiçbir şekilde...

13 saat önce

Fon krizinde yeni gelişme: Fatma Betül Sayan Kaya...

Kamuoyunda “fon krizi” olarak bilinen soruşturmada eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma...

14 saat önce

İzmir Büyükşehir'den 20 milyonluk kavun alımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş merkezli bir kooperatiften 20 milyon 300 bin TL’lik kavun...

1 gün önce

'Uyuşturucu Davasında' Mahkemeden Sadettin Saran ve...

Mahkeme heyeti Ela Rümeysa Cebeci ile Sadettin Saran hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde...

1 gün önce

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran CHP'den İstifa Etti

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek...

1 gün önce

Gazeteci Abdullah Polat AXA Sigorta'ya isyan etti:...

Gazeteci Abdullah Polat, ailesine ait aracın seyir halindeyken bir traktörün römorkunun çarpması...

1 gün önce

TMMOB İzmir İKK Sekreteri Necmi Varlık gözaltına alındı!

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi ve TMMOB İzmir İl...

1 gün önce