BIST 100 11.103,17 %1,04 Altın 6.399,71 ₺/gr %0,39 Bitcoin $81.683 %0,16 Dolar 49,74 ₺ %0,17 Euro 55,78 ₺ %0,06 Sterlin 66,65 ₺ %0,01 Gümüş 86,33 ₺/gr %1,00 Ethereum $2.407,26 %0,07 İsviçre Frangı 60,36 ₺ %0,23 Kanada Doları 35,58 ₺ %0,42 Avustralya Doları 34,98 ₺ %0,34 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,19 BAE Dirhemi 13,55 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,17 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,22
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel PTT makam araçlarına yıllık akaryakıt tahsisi 67 bin lira...

PTT makam araçlarına yıllık akaryakıt tahsisi 67 bin lirayı buldu

Sayıştay, PTT’nin makam araçlarının hafta sonu kullanımlarına işaret etti, Sertel GPS önerdi, genel müdür gerek duymuyoruz dedi.

0Yorumlar
PTT makam araçlarına yıllık akaryakıt tahsisi 67 bin lirayı buldu
Akaryakıta art arda gelen zamların ardından PTT’nin KİT Alt Komisyon toplantısında makam araçları için kullanılan yakıt miktarı tartışıldı. Önceki yıllarda PTT yönetim kurulu başkanı ve üyelerine tahsis edilen araçlarda sınırsız akaryakıt kullanılırken, Sayıştay’ın üç yıldır konuyu gündeme getirmesi sonucunda akaryakıt kullanımlarına yönetim tarafından sınırlama getirildi.

PTT Yönetim Kurulu başkan ve üyeleri, genel müdür genel müdür yardımcıları, iştirakler başkanı ile özel kalem birimine tanınan yıllık 6 bin litre, 4 bin litreye indirilmesine rağmen benzin ve mazotun litresinin 16 lirayı geçmesi nedeniyle parasal olarak her bir araç için 65 bin liranın üzerine çıktı. PTT daire başkanları için yıllık 3 bin litre, PTT Başmüdürleri için ise yıllık 2 bin 500 litre akaryakıt kullanım hakkı belirlendi. Böylece PTT’de üst düzey yöneticilerin kullandığı araçların yıllık akaryakıt masrafı üst sınırı bugünkü fiyatlarla 42 bin lira ile 67 bin lira oldu. 



YILLIK 1 MİLYON TL’DEN FAZLA TÜKETİM
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Atila Sertel, 2020 yılında PTT Yönetim Kurulu başkan ve üyeleri, genel müdür genel müdür yardımcıları, iştirakler başkanı ile özel kalem birimine tahsisli 49 araç için 64 bin 516 litre yakıt alındığını belirterek, “Bu sene de aynı litreyi tükettiklerini varsaysak bile şuan ki fiyatlarla 1 yıllık 1 milyon lirayı geçiyor. Üstelik Sayıştay makam araçlarının hafta sonu ve bayram tatillerinde de kullanılıyor olabileceğine ve bunun yönetici maaşlarından vergilendirilmesine işaret ediyor. Son gelen zamlarla birlikte üst düzey bir yöneticinin yıllık akaryakıt tüketimi içi ayrılan bedel 60 bin lirayı geçecek. Araçları olmasına rağmen birçok insan arabasına dahi binemezken bu pahalılıkta üst düzey yöneticilerin makam araçlarını özel işlerinde kullanmaları kabul edilemez. Bu yöndeki soru işaretlerini önlemenin tek yolu PTT’deki makam araçlarına GPS sistemi takılması ve sıkı bir denetim yapılmasıdır” dedi.

“GPS ÖNERDİ, GENEL MÜDÜR GEREK DUYMUYORUZ DEDİ”
Üst düzey yöneticilerin kullandığı makam araçlarının yıllık akaryakıt tüketiminin sınırsız olarak belirlenmişken Sayıştay’ın ısrarlı yazması sonucu önce 6 bin litreye düşürüldüğünü şimdi de 4 bin litreye çekildiğini belirten Atila Sertel, şöyle devam etti:
“Geçen yıl 6 bin litre benzin veya mazotun fiyatı 45 bin liraya geliyordu. Akaryakıt fiyatları iki kat artınca litre olarak 4 bine düşürülmesine rağmen şimdi 60 bin lirayı geçiyor. Makam araçlarına takılacak bir takip sistemi tam kontrolü sağlar ve kafalardaki soru işaretleri de giderilmiş olur. Örneğin; PTT’nin iştiraki olan PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş, kendi ürettiği araç takip sistemini kullanıyor. Kullanmakla da yetinmeyip bazı illerin Valiliklerine bu sistemi satıyor. Ama PTT’nin kendi makam araçlarında bu sistem yok. PTT başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki araçlarda takip sistemi zorunlu olmalı ve yakıt israfının önüne geçilmeli. Benzin ve mazotun litresinin 16 lirayı geçtiği şu günlerde kimsenin devletin aracını özel aracı gibi kullanmaya hakkı da yok. KİT Komisyonu toplantısında PTT Genel Müdürü Hakan Gülten’e de bu öneriyi getirdim. Kiralık araçların sözleşmelerinde GPS sistemi yer almadığını ve üst düzey yöneticilerin araçlarının takip edilmesine gerek duymadıklarını söyledi. Bu anlayışla hareket ettikleri takdirde ne araçların nasıl ve ne şekilde kullanıldığı denetlenebilir ne de artan yakıt sarfiyatı önlenebilir. GPS takmanın işini düzgün yapan, kendisine tahsis edilen aracı sınırları içerisinde kullanan yönetici için hiçbir zararı yok. GPS takmaktan imtina etmeleri hem anlamsız hem de kafalarda soru işareti oluşturuyor.”


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı

Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...

11 saat önce

Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi

Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.

11 saat önce

Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...

12 saat önce

Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!

Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...

12 saat önce

Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!

Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...

14 saat önce

Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...

15 saat önce

İzmir'de 29 Ekim'de toplu ulaşım ücretleri belli oldu

Cumhurbaşkanı imzasıyla yayınlanan kararla 29 Ekim’de İZBAN ücretsiz olacak.

16 saat önce

Seçimleri kazanan Şube Alpsoy: Önceliğimiz işçinin...

Sosyal projelerde liste başı olarak öne çıkan işyeri temsilcisi Şule Alpsoy seçimlerden zaferle...

16 saat önce

Transfer sonrası Başkan Tugay'dan iddialı çıkış: Yüz...

AK Parti'ye transferi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ilk resmi...

1 gün önce

Arabistan'da Bir Kez Daha Havalimanı Vuruldu

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Dammam kentindeki Kral Fahd Uluslararası Havalimanı'na...

1 gün önce

Balçova Belediyesi'nde iş bırakma kararı: 'Toplu sözleşme...

Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu iş sözleşmesinin...

1 gün önce

Ege Üniversitesi'nde sokak hayvanları krizi! Meclis...

Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu’nun bakımlarını üstlendiği köpekler kampüsten çevik...

1 gün önce