BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.125 %0,40 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.624,41 %0,81 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Sendikalar arasında gerilim: Dağa kaldırma tehdidi karako...

Sendikalar arasında gerilim: Dağa kaldırma tehdidi karakola taşındı!

Karşıyaka Belediyesi’nde yaşanan maaş sorunundan kaynaklı bazı işçiler Belediye-İş Sendikası’na geçerken bu durum Belediye-İş ve Genel-İş Sendikası arasında gerginlik yarattı. Belediye-İş örgütlenme uzmanı, 30 Ekim’de Karşıyaka’daki bir kafede otururken bir Genel-İş yöneticisinin kendisine “Seni dağa kaldırırım” diyerek tehditte bulunduğunu iddia ederek polise şikayette bulundu.

0Yorumlar
Sendikalar arasında gerilim: Dağa kaldırma tehdidi karakola taşındı!

Karşıyaka Belediyesi’nin şirketlerinde süren maaş krizi sonrasında yükselen tansiyon şiddetlenerek tehdite dönüştü ve olay polise taşındı.

Ege'de Sonsöz'den Metehan Ud'un haberine göre, Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Personel A.Ş. ve Kent A.Ş.’de yaşanan maaş sorunları nedeniyle ilçede gerilim devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Genel-İş’in gerçekleştirdiği iş bırakma eylemleri, başta çöp toplama olmak üzere birçok belediye hizmetinin aksamasına yol açtı; bazı noktalarda çöp birikintileri oluştu.

Duruma müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın sahaya inerek büyükşehir ekipleriyle çöplerin kaldırılmasını sağlamasının ardından Tugay’ın Karşıyaka Belediyesi’ne yaptığı ziyarette, Genel-İş İzmir 10 No’lu Şube Disiplin Kurulu Başkanı Kalender Bolat ile tartışma yaşandığı iddia edildi. Tartışmada Bolat’ın Tugay’a “yalan söylüyorsun” dediği öne sürüldü; bu gelişmenin ardından şube yönetiminin Bolat’tan istifa etmesini istediği belirtildi.

Bir süre dayanma kararı alan Bolat’ın daha sonra Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası’na geçtiği öğrenildi. Belediye-İş Genel Merkezi yöneticilerinin İzmir’e gelerek işçilerle toplantılar yaptığı ve yetki almak için örgütlenme çalışması başlattığı kaydedildi.

Belediye-İş yöneticileri, işçilere sadece Karşıyaka Belediyesi’ne ait ayrı bir şube teklifinde bulunup, şube yönetimini kendilerinin belirleyeceğini ve sözleşme konusunda işçilerin onayı olmadan imza atılmayacağı taahhüdünde bulundu.

Belediye-İş Sendikası’nın örgütlenme çalışmaları sürerken dün her iki sendika yöneticileri arasında bir gerilim yaşandığı ileri sürüldü.

KARAKOLLUK OLDULAR

Egedesonsöz'ün ulaştığı ifadeye göre; Belediye-İş’in örgütlenme uzmanı olduğu belirtilen bir kişi, 30 Ekim 2025 tarihinde Karşıyaka Belediyesi karşısındaki bir kafede otururken Genel-İş yöneticileri tarafından tehdit edildiğini iddia ederek polise şikâyetçi oldu.

‘SENİ DAĞA KALDIRIRIM’

Örgütlenme uzmanının ifadesinde “Gitmezsen kafanı gözünü kırarım, seni dağa kaldırırım” sözleriyle kendisini tehdit ettiğini ve olay sonrası polise başvurduğunu açıkladı.

Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Eski Başkan Burhan Özfatura yoğun bakıma kaldırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Dr. Burhan Özfatura, gece saatlerinde geçirdiği...

16 saat önce

TOKİ'den Tarihi Kampanya! Yüz Binlerin Yararlanacağı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ),...

18 saat önce

Billboard krizine ilişkin Başkan Ünsal'dan açıklama:...

Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında billboard krizi patlak verdi; Büyükşehir...

18 saat önce

İzmirli taksiciler için kritik uyarı: Airbaglere dikkat!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, taksiler başta olmak üzere tüm...

20 saat önce

Meral Akşener Vakfı'nın kuruluşu tamamlandı!

Meral Akşener'in adını taşıyan vakfın kuruluşu tamamlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara...

1 gün önce

Girne faciasından bir acı haber daha: 554 metre...

Girne Limanı ile Taşucu Limanı arasında sefer gerçekleştirirken batan geminin enkazında bir...

1 gün önce

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'a ev hapsi!

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada...

1 gün önce

TPD'nin X hesabına erişim engeli talep edildi!

Türkiye Psikiyatri Derneği, “Ailem Güvende” soruşturması kapsamında derneğin X hesabına erişim...

1 gün önce

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden OVP ve özelleştirme çıkışı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile 8 otoyolun...

2 gün önce

Filipinler'de Okul Katliamı: 6 Öğrenci Öldürüldü,...

Filipinler'in güneyindeki bir lisede öğle saatlerinde düzenlenen kanlı silahlı saldırıda ilk...

2 gün önce

Tugay ile Ünsal arasında 'bilboard' krizi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında “bilboard savaşı” patlak verdi....

2 gün önce

Çanakkale Açıklarında 4.4 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'ın verilerine göre, Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası açıklarında saat...

2 gün önce