Süleymancı yurdunda çocuğa cinsel istismar: İmam tutuklandı
İstanbul'da Süleymancılara bağlı Özel Osmangazi Arifiye Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan 11 yaşındaki çocuk, 22 yaşındaki imamın kendisini istismara maruz bıraktığını söyledi. İddiaları reddeden imam, tutuklandı.
Tarikat ve cemaatlerde gerçekleşen cinsel istismar skandalı iddialarına bir yenisi daha eklendi.
İstanbul'da Süleymancılara bağlı Özel Osmangazi Arifiye Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu'nda 11 yaşındaki bir çocuğun sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı.
Çocuğun, yaşananları ailesine anlatması üzerine ortaya çıkan istismar skandalı sonrası 22 yaşındaki imam tutuklanırken, anne “İmamın tutuklanması yetmez, o Süleymancı yurdu kapanmalı" diyerek isyan etti.
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugün yayımlanan "Süleymancı yurdunda çocuğa tecavüz" başlıklı yazısında, istismarın detaylarını yazdı.
Saymaz, öğrenci Y.’nin, “Hoca beni yataktan kaldırıp odasına götürüp tecavüz ediyordu. Bu eylemi ilk olarak yaz tatilinden 6-7 ay önce başladı. Bana arkadan yaklaştı ve tecavüz etti. Eylemleri çok kez yaptı. Ne kadar yaptı, hatırlamıyorum” ifadesini aktardı.
Yazının ilgili bölümü şu şekilde:
"Y., ifadesinde, İ.S.'nin geceleri kendisini “Bilgisayarımı getir” diyerek yataktan kaldırıp tecavüz ettiğini ileri sürüyor.
“Gece ve gündüz fark etmeksizin yapıyordu. Eylemler sırasında kimse olmuyordu. Bir hoca gelince beni bırakıyordu” diyor.
Y., başından geçeni iki arkadaşına da anlattığını anlatıyor. “Bu zamana kadar daha kötüsü olabilir diye söylemedim” diye konuşuyor.
İMAM TUTUKLANDI
Y.'nin ifadeleri üzerine 22 yaşındaki imam İ.S gözaltına alındı.
İ.S., ifadesinde, tecavüz iddiasını reddediyor.
“Gece kaldırmadım, istismarda bulunmadım” diyor.
Birkaç kez Y.'den üçüncü kattaki muhasebe odasında bulunan bilgisayarını ve şarj aletini getirmesini istediğini söylüyor. Kendi öğrenci grubunda olmadığı halde neden Y.'den istediğini açıklayamıyor.
Çocukların yatsı namazından sonra uyuması gerektiğini ancak zaman zaman yastık savaşı ve kağıttan top oynadıklarını belirtiyor. Hocasına şikayet ettiği için Y.'ye film izlememe ve playstation oynama cezası verildiğini kaydeden İ.S., “Bu sebeple hakkımda isnatta bulunmuş olabilir” diyor.
İ.S. şöyle devam ediyor:
“Şifresini öğrenmiş, telefonumu karıştırmış. Y. kız arkadaşlarla oyun oynadığımı ve birbirimize fotoğraf gönderdiğimizi yaymış. Bu benim kulağıma geldi. Kızdım. Okuldan geldiklerinde çocuklara çay dağıtma cezası verdim. Bu yüzden iftira attığını düşünüyorum.”
Y.'nin, hocasının şifresini biliyor olması, özel bir yakınlaşmayı akla getiriyor.
İ.S., “Telefonumu açarken görmüş olabilir” diyor.
Hiç inandırıcı değil!
İ.S. tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
‘YURT KAPANMALI'
Y.'nin annesi G., “İmamın tutuklanması yetmez, o Süleymancı yurdu kapanmalı” diyor. Yurdun avukatları tarafından “Bir çürük elma için kurumu mu harcayacaksınız” denildiğini ifade eden G., “Hâlâ velilere haber vermediler” diye ekliyor.
Anne G., şunları söylüyor:
“Yurtta defalarca sorun oldu. Aşçı çocukları sıkıştırıyor, küfür ediyordu. Y. bana, ‘Hoca Instagram'da kadınlara bakıyor' diyordu. Nereden haberi oluyor, diye düşünüyordum. Oğlum, ‘Anne sana anlatacaklarım var' diyordu. Böyle olacağını düşünemedim.”
Failin tutuklamış olmasının dini yurtlar ve Kuran kurslarındaki istismar ve şiddeti önlemeye yetmediği, Ensar Vakfı'dan bu yana yüzlerce kez kanıtlandı. Soruşturma genişletilmeli, başka çocukların istismara uğrayıp uğramadığı ve yöneticilerin ihmali tüm boyutlarıyla araştırılmalı. Bir çürük elma, sepetteki diğer elmaları çürütmesin diye gerekirse yurt da kapatılmalı."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yaklaşık bin çocuğa ulaşılacak: Çocuk dostu İzmir için...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNICEF Türkiye ve Ege Sağlık Vakfı iş birliğiyle çocuk hakları...
Süleymancılar Cemaati'nde yeni skandal: 'Allah'a hizmet'...
İzmir'de Süleymancılar Cemaati'nin derneğinde meydana gelen cinsel saldırı davasında mağdur...
Etimesgut operasyonunda Erdal Beşikçioğlu ve 39 kişi...
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye Başkanı Erdal...
Güncel Haberleri
TümüÖdemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...
İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...
İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...
Etimesgut operasyonunda Erdal Beşikçioğlu ve 39 kişi...
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye Başkanı Erdal...
Yangına giden araçlar, gişe engeline takıldı!
Yurt çapında orman yangınları sürerken Muğla'da tepki toplayan bir haber gündeme geldi....
İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
