"Türkiye'yi dünyaya rezil ettiler"
İki doz Sinovac ve bir doz BioNTech aşısı yaptıranlara dördüncü doz aşı hakkı tanımlandı. Prof. Dr. Adıyaman, “Türkiye’den başka dört doz aşı yapan ülke yok. Türkiye’yi dünyaya rezil ettiler” dedi.
Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşısının doz sayısı ve uygulandığı yaş grupları gibi konularda yeni kararlar aldı. Bu kapsamda 15 yaş üstündekiler ile kronik hastalığı bulunan 12 yaş üstündekilere Covid-19 aşı hakkı tanımlandı. Sağlık çalışanları ve öncelikli gruptakilere ise dördüncü doz aşı hakkı verildi. PCR testi pozitif çıkan kişiler, daha önce, hastalığı atlatmalarından 3 ay sonra aşı olabiliyordu. Yeni kararla bu süre 1 aya indirildi.
[ilgili-haber=58333]
Ayrıca, yurtdışına çıkışlarda bazı ülkeler tarafından iki doz BioNTech aşısı istenmesi nedeniyle, iki doz Sinovac ve bir doz BioNTech yaptıranlara dördüncü doz aşı hakkı tanımlandı. Bu kapsamdaki kişilerden isteyenler dördüncü doz aşılarını yaptırabileceği açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dördüncü doz aşı kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır” dedi. Koca, “Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur” ifadelerini kullandı.
[ilgili-haber=58329]
Bilim insanları, ise Sağlık Bakanlığı’nın uygulamasına eleştirilerde bulundu. Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, BirGün’e yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı dördüncü doz Covid-19 aşısı kararına tepki gösterdi. Sağlık Bakanlığı’nın dördü doz aşı kararıyla Türkiye’yi dünyaya rezil ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Adıyaman şunları söyledi: “İki doz Sinovac’tan sonra üçüncü doz aşı kararı alındı. Şimdide ikinci doz Sinovac aşısı olup üçüncü dozunu BioNTech aşısı olanlara dördüncü doz BioNTech aşı olunmasının önü açıldı. Sağlık Bakanlığı salgın nasıl yönetilemez ve bilim nasıl katledilir dersi veriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa etmelidir. Çünkü dördüncü doz kararı bir skandaldır. Hiçbir ülkede dördüncü doz aşı tartışması yok. Hiçbir ülkede dördüncü doz aşı uygulaması yok. Hatta birçok ülkede hâlâ üçüncü doz bile uygulanmıyor. Türkiye’de toplumla dalga geçiliyor. Salgını yönetemediklerini çok net olarak ortaya koyarak Türkiye’yi dünyaya rezil ediyorlar. Başından beri söylüyoruz, Sinovac aşısında ısrar etmek hataydı.”
SORU İŞARETLERİNE YENİSİ EKLENDİ
Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ise sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Tekrarlanan dozlar için şu anda dolaylı veriler dışında doğrudan kanıt yoktur” dedi. Prof. Dr. Kayıhan Pala “Veri/kanıt olmaksızın, bilimsel bilgiye dayanmayan düzenlemeler yapmak başka bir kötü yönetim örneği” derken, Prof. Dr. Derya Unutmaz “4. doz neden çıktı bulamadım” yorumunu yaptı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise, “Sağlık Bakanlığı ise bir gecede herkese 4. doz aşıyı açarak aşılamaya dair sorulara bir yenisini eklemiş oldu. Son dakika düzenlemeleri hangi veriler esas alınarak yapılıyor?” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Partili Saygılı’dan CHP’ye sert 'Buca' çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Buca Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyon sonrası...
Başkan Tugay'dan partililerine sitem: Suskun olmayı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, grev bitiminin ardından çarpıcı açıklamalarda...
Ümit Özdağ’dan Hafize Gaye Erkan’a tepki: “Devleti rezil...
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Merkez Bankası çalışanın, Başkan Hafize Gaye Erkan’ın...
Güncel Haberleri
Tümüİlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...
Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...
Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...
Folkart Terra'da yaşam başladı!
Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...
Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!
Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...
İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...
Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...
6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...
İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...
Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...
Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...
Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!
Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...
