BIST 100 11.479,87 %1,29 Altın 6.529,61 ₺/gr %1,01 Bitcoin - %3,56 Dolar 50,07 ₺ %0,00 Euro 55,96 ₺ %0,00 Sterlin 67,20 ₺ %0,00 Gümüş 83,77 ₺/gr %0,05 Ethereum $2.233,19 %6,36 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,20 Kanada Doları 35,59 ₺ %0,39 Avustralya Doları 34,58 ₺ %0,37 Suudi Riyali 13,37 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,23 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,29 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,14
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Tutuklanan Aksoy'un 2.5 saatlik ifadesi ortaya çıktı

Tutuklanan Aksoy'un 2.5 saatlik ifadesi ortaya çıktı

'Zimmet' ve 'irtikap' suçlarından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan eski CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un nöbetçi mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı.

0Yorumlar
Tutuklanan Aksoy'un 2.5 saatlik ifadesi ortaya çıktı

Menemen Belediyesi’ne yapılan “irtikap ve zimmet” soruşturması kapsamında tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ifadesi ortaya çıktı.

Aksoy, ifadesinde şunları söyledi:

– Üç tane villamızı Mustafa İlhan’a vermiştim. “Bana peyderpey ödersin” demiştim. Mustafa İlhan, Teoman'a (Satın Alma Müdürü Teoman Tuna) “Al şu parayı Dilek Hanım’ın (Serdar Aksoy'un eşi) kredi kartını yatır” demiş. Teoman'ın da Tarkan (İYİ Parti Karabağlar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Tarkan Fikret Çalık) Bey ile arası iyi olduğu için parayı ona verip kredi kartına yatırmasını istemiş. Bunu daha sonradan öğrenip, kendisini arayarak teşekkür ettim. Bizim Tarkan Bey’le siyasi ilişkimiz vardı. Benim ödemeler, borçlar gibi kişisel verilerim Mustafa İlhan'dadır.

– Sosyal medyada, şantiyeyle ilgili sorunların olduğunu öğrendim. Akabinde bu arkadaşlarla sık sık görüşüp durum değerlendirmesi yaptık. Avukat M.Ç.’den bilirkişi statüsünde rapor istedim. M.O. “Koyundere şantiyesinde eksiklik var” diyordu. Nagihan Hanım (Muhasebe Müdürü) ise “Yok” diyordu.

– 31 Mart'tan itibaren bir profesöre belediyenin fotoğrafını çektirdim, eksiklikler nelerdir diye. Nisan ayı sonuna doğru 18 aracın kayıp olduğuna dair rapor geldi. Temel hata elimizde güncel bir demirbaş listemizin olmamasıydı. Demirbaşlarımızın nerede olduğunu bilmiyorduk. Ben bu olayın üzerine gittim. Rapor belediyenin sisteminde de vardı. M.Ç.'nin hazırlamış olduğu raporun bir anda CHP Genel Merkezi’nde dolaştığını öğrendim. M.Ç. ve meclis üyesi H.Ü., bu raporu dolaştırmıştır. Bu nedenle M.Ç. hakkında gerekli işlemleri başlattık ve savunmasını istedim.

– Belediyede kamu zararı olduğunu söyleyerek Nagihan Karaca, Mustafa İlhan ve Teoman Tuna’ya buna sebep olanları bulmaları talimatı verdim. Onlar da bana bir firmanın yapmış olabileceğini söylediler. 21-22-23 Şubat dönemlerinde görev verdiğim kişilerin temizlik yaparken de bazı şeyleri götürdüklerini ve kamu zararının oluştuğunu söylediler. Daha sonra avukatıma zararın giderilip giderilmediğini sordum. O da bana zararın giderildiğini söyledi. Gökhan Uzun'un neden bu konuya dahil edildiğini bilmiyorum. Benim için sürpriz oldu.

– Gazi Koşum’u (Fen İşleri Müdür Yardımcısı) tehdit ettiğim iddiası doğru değildir. Neden böyle bir iddiada bulundu bilmiyorum. M.Ç.'nin sisteme girmiş olduğu raporu isteyen benim. Verilen raporda 18 aracımızın kayıp olduğu yazıyordu. Bu komplo gibi bir şey. Arkadaşlarımın tamamını görevlendiren benim. Benim zaten maddi durumum iyidir. Göreve geldiğimde 171 tane gayrimenkulümüz başkalarının elindeydi. Bunları geri alabilmek için hukuk mücadelesi verdim.

– Ben kurulu düzene devam etmedim. Barkod sistemine geçmem Menemen Belediyesinde büyük bir olay oldu. Gamze Hanım’a (hurda alım işine aracılık eden İYİ Parti Karabağlar İlçe Yönetimi’nden Gamze Yıldız) verilen belge sahtedir. Hem içeriği hem imzası sahtedir. Bir yazı yazılacaksa Yazı İşleri’nden çıkmaktadır. Bu evrakın sahte olduğu aşikardır. E-belediyeciliğe geçmeden önce 8-9 ay boyunca klasik kaşe kullandım. Sonra e-imzaya geçtim. İmza kaşem, bilgim dahilinde makam katındakilerde vardı. İmza benziyor ama kesinlikle benim imzam değildir. Kriminal raporlarda da imzanın sahte olduğu belirtilmiş. İmza kısmı başka bir belgeden fotokopi ile alınıp bu belgeye yapıştırılmış.

– Şantiyenin karşısında bulunan beton şirketi ile görüşmedim. Bu beton şirketinin ruhsatında sıkıntı olduğu için başkalarını görüştürdüm. 31 Mart seçimlerinden sonra borç içerisinde bir belediyeye geçtik. 171 adet gayrimenkulün üçüncü şahıslara verildiğini gördük. Kimin ne iş yaptığı belli değildi. Bu süre zarfında belediyeye kurumsal bir kimlik kazandırmak istedim. Bir şeyleri temizlemeye çalıştık. Belediyede çalışan kişi sayısı fazla, belediye sıkıntılı idi. 18 aracın kayıp olduğunu öğrendikten sonra bunları bulun, sonuna kadar gidin dedim. Onlar devletin malı, halkın malı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Karşıyaka Stadı ve Opera Binası'na 1 milyar 600 milyon TL...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesinde Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapımı...

2 saat önce

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2027’de arsa satışından 5,5...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2027 yılı bütçesinde arsa satışlarından 5 milyar 500 milyon TL...

3 saat önce

İzmir Büyükşehir'in 2027 bütçesi belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesi belli oldu. 2026’da 110 milyar olan gider...

4 saat önce

Cemil Tugay'ın Başkan Olduğu Birlikten Kırşehir Ayrıldı

Kırşehir Belediyesi, meclis tarafından alınan oy birliği kararıyla Cemil Tugay'ın başkanlığını...

6 saat önce

Narlıdere Belediyesi'nden 425 milyon TL'lik ödenek talebi!

Narlıdere Belediyesi’nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu Nar-Bel’in SGK borçları ve...

8 saat önce

İzmir'de taksiciler Erdoğan'a seslendi: Cumhurbaşkanım...

İzmir’de korsan taşımacılığa karşı mücadelelerini sürdüren taksi esnafı, Cumhurbaşkanı Recep...

9 saat önce

Fatma Betül Sayan Kaya tutuklandı!

Fon krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Fatma Betül Sayan Kaya tutuklama talebiyle sulh ceza...

11 saat önce

Tüm Bel-Sen açıkladı: ESHOT'ta görev değişikliği...

ESHOT'ta şube müdürüyken rızası dışında uzman kadrosuna atanan sendika üyesinin açtığı davada,...

21 saat önce

Emeklilerden iktidara bütçe tepkisi: Kaynak var, tercih yok!

2027 bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sürerken Halkevleri İzmir Emekli...

1 gün önce

Başkan Tugay TCDD heyetiyle görüştü: Kente hızlı ulaşımı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)...

1 gün önce

Basmane Çukuru satışı meclis gündemine taşındı

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın Basmane Çukuru satışını TBMM gündemine taşıdı.  

1 gün önce

Eski Göztepelilere vergi şoku: Milyonluk borç ortaya çıktı!

Göztepe'nin eski futbolcuları Romulo Cardoso, Isaac Solet ve David Tijanic, Urla Vergi...

1 gün önce