Ünallar, Yerli Tasarım Ekipmanlarıyla Aydın’dan Türkiye’ye Açıldı
Tarım makineleri sektöründe Aydın'da 1976 yılından beri üretim yapan Ünallar, ar-ge, teknoloji, ve insan kaynağı yatırımlarıyla yurt genelindeki büyümesini sürdürüyor. Tamamen yerli sermayeyle Türk mühendislerinin imzasını taşıyan ekipmanlar ürettiklerini belirten Ünallar Genel Müdürü Yiğit Ünal, 2023 yılında Marmara, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde yeni bayilikler oluşturduklarını söyledi.
2022 yılında sipariş üzerine çalışan bir firmayken 2023 yılında seri üretime geçtiklerini dile getiren Yiğit Ünal, “Sürekli yatırım ve ar-ge odaklı çalışmalarımızla birlikte sektörde hedef büyüttük. Ar-ge birimimizi gerek insan kaynağı, gerekse yazılım ve teknik altyapı anlamında geliştirdik. Üretim tesislerimizde kurduğumuz bant sistemiyle seri üretime geçtik. Çalışan sayımızı 15’ten 60'a yükselttik. Geçtiğimiz yıla oranla üretim hacmimizi 10'a ciromuzu ise 5'e katladık. 2024 yılında ülke genelinde bayilikler oluşturmayı hedefliyoruz. 2025 yılında ise Balkan ülkelerine ihracat yapmak için şimdiden ürün ve pazar araştırmalarını yürütüyoruz. Yeni üretim sistemleri sayesinde ürünlerimizi yüzde 70 oranında kendi bünyemizde yapmaya başladık. Verimlilik ve sürdürülebilirlik ilkesiyle çiftçilerin kullanımına yeni ürünler sunuyoruz” diye konuştu.

3 YENİ ÜRÜN YOLDA
Patent başvurusunda bulundukları 3 yeni ürünü 2024 yılında piyasa sunacaklarını dile getiren Ünal, sözlerine şöyle devam etti: “Fabrikamızdaki ar-ge departmanında tasarladığımız 3 yeni ürünü önümüzdeki bahar aylarında sektörle buluşturacağız. Uzar bomlu ön yükleyici sistemiyle çiftçilere 5 metrenin üstünde istifleme yapma olanağı sunacağız. Dünyada ilk kez hem zincir dişli hem de piston uzatmalı sistemi bir arada kullandık. Bu prototiple KOSGEB'ten destek almaya da hak kazandık. Yeni üretim tesisimizle birlikte ürünlerimizi daha modern ve hızlı bir şekilde üreteceğiz. Kendi tesisimizi kuracak ar-ge gücüne sahibiz. Bu konuda personelimizi de sürekli eğitiyoruz. Makine parkurumuzu da güncelliyoruz. Ters yükleyici (arka kepçe) üretiminde Türkiye’de ilk sıradayız. Ön yükleyici ve portatif kazıcı üretiminde ilk beşteyiz. Üretim harici nitelikli ürün çıktısında iş makineleri sektörü geçmişimizin de kazanımlarıyla Türkiye’nin en sağlam, en mukavemetli, en yüksek kaldırma kapasiteli ve en uzun ömürlü yükleyicilerini üretiyoruz. Bu bizi sektördeki rakiplerimizden ayırarak bir adım öne taşıyor”
2025 YILINDA İHRACATA BAŞLAYACAK
Yurt genelindeki yapılanmanın tamamlanmasının ardından 2025 yılında ihracata başlamak için hazırlıkları sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Yiğit Ünal, “2 yıl içinde Balkan ülkeleri ağırlıklı olmak üzere; ürünlerimizi dünya pazarlarına sunmak için çalışıyoruz. Orta vadede üretimimizin yüzde 10’unu ihraç etmeyi, ülkemize döviz kazandırarak, yerli sanayi hamlesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen, eğitim yatırımlarıyla örnek gösteriliyor
Menemen Belediyesi, eğitim yatırımlarıyla örnek oluyor. Anaokulu sıralarından üniversite...
Bornova’da Reçel Festivali öncesi hijyen eğitimi ve...
Bornova Belediyesi, bu yıl Eylül ayında ikinci kez düzenlenecek Reçel Festivali öncesinde...
Tütün ihracatı 2026'nın ilk yarısında 489 milyon dolara...
Ege Tütün İhracatçıları Birliği, küresel ekonomide yaşanan belirsizliklere, artan maliyetlere ve...
Güncel Haberleri
TümüCem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
