Zayıflama kahvesi kabusu oldu: Genç kadın 1,5 ay hastanede yattı
İzmir’de yaşamakta olan Özge İkibaş, internetten aldığı zayıflama kahvesini 2 ay boyunca düzenli olarak kullanmasının ardından kalbi durdu. Hastanede 15 günü entübe olarak geçen hasta, tedavisi sonrasında sağlığına kavuştu.
Ödemiş ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki 3 çocuk annesi Özge İkibaş, 2 ay önce çalıştığı fabrikada rahatsızlandı. İkibaş'ın duran kalbi, Ödemiş Devlet Hastanesi acil servisinde çalıştırıldı. Ödemiş'ten Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine, sonra da Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilen İkibaş'ın kalbinin durmasının sebebinin genç kadının bir süredir internetten aldığı zayıflama kahvesini içtiği olduğu öğrenildi.
Hastanın vücudunda biriken toksik maddenin atılması için tedavi başlatıldı. İkibaş, 15 günü entübe olmak üzere 1,5 ay süren tedaviyle sağlığına kavuştu, taburcu edildi.
"KİMSE KULLANMASIN SONU KÖYÜ OLUYOR"
Kilo vermek amacıyla internetten aldığı zayıflama kahvesini 2 ay önce içmeye başladığını dile getiren İkibaş, şu ifadeleri kullandı:
"Fazla kullandım, bir anda kalbim durdu. İnternetten aldım ve doktor kontrolünde değildi. Aç karnına içiyorsunuz, zaten akşama kadar başka bir şey yedirmiyor. Kendimi şanslı hissediyorum. Yeni bir şans, yeni bir hayat. Tekrar böyle bir şey yapacağımı düşünmüyorum. Kimse kullanmasın, sonu kötü oluyor. Ölüm de olabilirdi. Çocuklarımı görememe, hayata devam etmeme ihtimalim olabilirdi. Hiç tavsiye etmiyorum. Kimse bilinçsiz bir şey kullanmasın. Sağlıklı bir şekilde diyet yapsınlar."
"KONTROLLÜ KULLANILMASI GEREKİR"
Hastanın tedavisini yürüten Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Pınar Ayvat ise İkibaş'ın hastaneye geldiğinde hayati tehlikesinin olduğunu ifade etti. Hastanın Ödemiş'ten hastaneye gelene kadar çok kere kalbinin durduğunu, kalbin müdahaleyle çalıştırıldığını ifade eden Ayvat, "Solunum cihazına bağlıydı. Bütün kardiyak fonksiyonu testleri düşmüştü. Kalbin kasılma gücü ve böbreğinin idrar çıkarma özelliği çok azalmıştı. Bütün parametreleri bozulmuştu. Önce diyalize almayı düşündük. Tolere edemeyeceğini fark ettik. Her gün kandaki oksijen ve karbondioksit değerlerine göre solunum cihazını ayarladık. Böbrek destek tedavisine devam ettik." şeklinde konuştu.
Ayvat, benzer vakalarla sık sık karşılaşıldığını şu ifadelerle dile getirildi
"Çeşitli ilaçlar ve maddeler kullanan gençlerimiz de geliyor, zayıflama ilaçları, çayları ve kahveleri kullanan hanımlarımız da geliyor. Bu maddeler ani kalp durmasına neden oluyor. Kalp fonksiyonlarını yavaşlatıyor. Ritim bozukluğu yapabiliyor bunlar. Pek çok yan etkileri var. Böbrekleri çok etkiliyorlar. Böbrek yetmezliğine sokuyor. Çok daha dikkatli, kontrollü kullanılması gerekiyor. Bunların Sağlık ile Tarım ve Orman bakanlıkları tarafından onaylı olup olmadığı incelenmesi gerekir."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Doğum sonrası ölüm soruşturmasında doktor tutuklandı
Şanlıurfa'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan sonra fenalaşan Edanur Yaman,...
Başkan Mutlu: Mutluluk Kahvesi’nin sayısını günden güne...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konaklıların yeni buluşma noktası olan ve ekonomik...
Genç Solist Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Rotary Bölge 2440 ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir sokakları turuncuya büründü
LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı Tarafından lösemiye dikkat çekmek ve toplumsal bilinci artırmak...
Polonya'da Vahşet Büyüyor: Saldırganın Evinden 3 Ceset Çıktı
Polonya'da 6 kişiyi katleden saldırganın evinde yapılan aramada 3 kişinin daha cesedi...
Başkan Yıldız 'peşkeş çekildi' demişti: Şirketten yanıt...
Çiğli Belediye Meclisi'nde 2021 yılında alınan ve bir şirkete 10 yıllık intifa hakkı...
Bağımsız Maden İş açıkladı: Madencilerin direnişi zaferle...
Manisa'nın Soma ilçesinde ödenmeyen maaşları ve birikmiş işçilik alacakları için direnişe geçen...
Manisa'da devrilen tanker alev aldı... 37 yaşındaki...
Manisa'nın Salihli ilçesinde karşı yöne geçen tanker devrilmesi sonucunda alev aldı. Kazada...
Dorukhan Büyükışık davasında 12 tahliye!
İzmir'de, 8 yıl önce inşaat şantiyesinde cesedi bulunan Dorukhan Büyükışık'ın (26) ölümüyle...
Fon soruşturmasında eski SPK Başkanvekili tutuklandı!
Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturması kapsamında 4...
Kültürpark Platformu'ndan Büyükşehir'e 'protokolü açıkla'...
Kültürpark Platformu, Basmane Çukuru'nun geleceğine ilişkin açıklama yayımladı. Üç ayrı...
Ela Rümeysa Cebeci sessizliğini bozdu, o iddiaları reddetti
Sadettin Saran ile yargılandığı davada beraat eden spiker Ela Rümeysa Cebeci, Mehmet Akif Ersoy...
11 üniversiteye yeni rektör atandı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 11 üniversiteye yeni rektör görevlendirildi.
Karşıyaka Stadı ve Opera Binası'na 1 milyar 600 milyon TL...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2027 yılı bütçesinde Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapımı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2027’de arsa satışından 5,5...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2027 yılı bütçesinde arsa satışlarından 5 milyar 500 milyon TL...