BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Manşet Başkan Gürbüz iddianamesinde flaş gelişme: Başkanın irtib...

Başkan Gürbüz iddianamesinde flaş gelişme: Başkanın irtibatı var

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün ilçede bulunan bir esnafın bacaklarından vurulması olayıyla ifadesini alan savcılık yeni iddianameyi tamamladı

0Yorumlar
Başkan Gürbüz iddianamesinde flaş gelişme: Başkanın irtibatı var
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün ilçede bulunan bir esnafın bacaklarından vurulması olayıyla ifadesini alan savcılık yeni iddianameyi tamamladı. Savcı Osman Tufan Kayıran, Başkan Gürbüz’ün açıklamaları ve savunmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirtirken silahlı eylemi gerçekleştirenlerle irtibatı bulunduğunu ifade ederek cezalandırılmasını istedi. Savcılık ayrıca, 10 Ağustos’taki dava ile birleştirme talebinde bulundu.

İzmir’in Foça ilçesi’nde faaliyet gösteren bir esnafın ayaklarından sekiz kurşunla vurulması olayına ismi karışan CHP’li Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile ilgili süreç devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen olayda yaralanan esnaf İsmail Kılınç emniyet ve savcılığa yaptığı başvuruda kendisini Gürbüz’ün tehdit ettiğini belirtirken eylemi gerçekleştirenlerle irtibatının olduğunu iddia etmişti.  Kılınç kardeşlerin ardı ardına yaptığı başvuru sonrasında olaya karışanların bazıları tespit edilip tutuklanırken Başkan Gürbüz de emniyet ve savcılık ifadelerinde, “Benimle alakası yok, ben yaptırmadım” demişti.

Arjantin’te İnterpol polisi tarafından yakalanan Organize Suç Örgütü Lideri Serkan Kurtuluş ve Lider Camgöz’ün Gürcistan’daki bağlantılarını sağlayan isim olan (Binali) Deniz Camgöz silahlı eylemin ardından Başkan Gürbüz’ün telefonuna attığı mesajda, “Senin için yaptık” ifadelerini kullanmıştı. Kendisine kumpas kurulduğunu belirten Başkan Gürbüz, savcılığa söz konusu telefon kayıtlarıyla başvuru yaparak olayda bağlantılarının bulunmadığının altını çizmişti.

Cumhuriyet Savcısı Osman Tufan Kayıran bacaklarından vurulan İsmail Kılınç’ın kardeşi Yakup Kılınç’ın başvurusu ve ifadeleri üzerinden yeni bir iddianame hazırlayarak İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek duruşma öncesinde davaların birleştirilmesini isteyen savcılık Başkan Gürbüz’ün “müşteki” olan durumunu “şüpheli” sıfatına çevirdi.

Savcı Kayıran, yaptığı değerlendirmede Gürbüz’ün açıklamalarının hayatın olağana akışına aykırı olduğunu, silahlı eylemi gerçekleştirilen kişilerle mağdurların hiçbir iletişim ve bağlantısının bulunmadığını fakat Başkan Gürbüz’e mesajlar geldiğini, organize suç örgütünün üyelerinin telefonuna çağrılar ve aramalar bıraktığını anlattı.

Savcılık, Gürbüz’ün hakkında Ceza Muhakeme Kanunu’nun 170/1 maddesi gereği kamu davası açılmasını talep ederken Türk Ceza Kanunu’nun 53. Maddesi gereği de hapis cezası mahkumiyetinin sonucunda belli haklardan yoksun bırakılması talebinde bulundu.

İDDİANAMEDEN:




Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Manşet Haberleri

Tümü

Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı

Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...

6 ay önce

Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak

6 ay önce

Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....

1 yıl önce

AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...

3 yıl önce

Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...

3 yıl önce

Başkan İduğ, esnafı dinledi

Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...

3 yıl önce

TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor

"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...

4 yıl önce

Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti

Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...

4 yıl önce

İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.

5 yıl önce

AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...

5 yıl önce

Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim

Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...

5 yıl önce

CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...

Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...

5 yıl önce