CHP’li Polat’tan ‘İZBAN’ ve 'TCDD' için yeni kadro uyarısı: Atamalar liyakatla yapılmalı
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İZBAN ve TCDD’deki atanalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İZBAN ve TCDD’deki atanalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nün yeni görev ve yer değişikliği adı altında yaptığı sürgünleri Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Polat, AK PARTİ’nin sürgünler ile yeni bir kadrolaşma hareketi başlattığını vurgulayarak, “Ulaşımda yaşanacak yeni atamalar hayati bir önem taşıyor. Liyakatsizliğin bedeli ağır olabilir” dedi. Polat ayrıca, İZBAN, yük taşımacılığı ve şehirlerarası trenlerin aynı hattı kullandıkları bölgelerin olduğunu hatırlatarak, bu atamalar ile birlikte İzmir içinde bir tehlikenin olduğunu ifade etti.
SENDİKALAR CEZALANDIRILIYOR
AK PARTİ iktidarının bütün kurumlarda liyakatten uzak, sadece kadrolaşma üzerine atamalar yaptığını söyleyen Polat, “TCDD’de yaşanan atamalar yurttaşlarımız için tehlikelidir. Yapılan yeni atamalar hayati önem taşıyor. Liyakatsizliğin bedeli ağır olabilir. Yakın dönemde yaşadığımız tren kazalarıyla onlarca yurttaşımızı kaybetmişken, yeni atamalar yeni kazaları doğurabilir. Yapılan sürgünlerin içeride hem sendikayla hem de iktidarın kurum içerisinde yaptığı kadrolaşma hareketiyle hesaplaşmadır. Sendikalar, iktidarın diz çöktürme politikalarına karşı verdiği mücadeleden dolayı cezalandırılıyor. Bugün işçilerin iradeleri dışında liyakat ile alakası olmayan atamalar insanlık suçudur. Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı bu yanlıştan dönmesi gerekiyor” diye konuştu.
İZBAN UYARISI: KAMUDAKİ ATAMALAR LİYAKATLA YAPILMALI
Atamalardaki liyakatsizliğin İzmir içinde tehlikeli olduğu vurgulayan Polat, “Normalde olması gereken personel sayısı 38 iken 27 personel görev yapıyor. Yapılan görev değişikliklerine baktığımızda 3 trafik kontrolü çalışanının görev yerinin değiştiği, yerine gelen üç personelin ise daha önce trafik kontrolünde çalışmadığı ve deneyimsiz olduğu iddia ediliyor. İZBAN ile yolculuk yapan bir ay içerisinde milyonlarca yurttaşımız var. Şehir içi ulaşımda kullanılan İZBAN, yük taşımacılığı ve şehirlerarası trenlerin aynı hattı kullandıkları bölgeler var. Yapılan bu atamaların kentimiz için bir tehlike olduğunu görüyoruz. Bunun için karardan bir an önce dönülmesi gerekiyor. Ayrıca kamusal alanda bütün atama ve işlemlerde liyakat esas alınmalıdır. Sadakate yani, kadrolaşmaya dayalı verimsiz kamu yönetimi anlayışı terk edilmelidir. Kalite ve verimliliğin ancak liyakat esasına dayalı ilkelerin temel alınması ile ortaya çıkacağı unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'li Polat'tan Utku Gümrükçü'ye ziyaret: CHP'den...
Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir...
CHP'li Polat'tan 'yeni parti' açıklaması: Özgür Özel'in...
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı'nda Özgür Özel, yaptığı konuşma ile CHP grubuna veda...
İYİ Partili Kırkpınar'dan İZBAN'daki durak krizine tepki!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmada...
Manşet Haberleri
TümüKarşıyaka Uğur Mumcu'yu andı
Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...
Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak
Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak
Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....
AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...
AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...
Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...
Başkan İduğ, esnafı dinledi
Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...
TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor
"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...
Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti
Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...
İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam
İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.
AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...
Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim
Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...
CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...
Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...
