BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Manşet EGEÇEP'ten Başkan Selvitopu'na Poligon Deresi ve Demokras...

EGEÇEP'ten Başkan Selvitopu'na Poligon Deresi ve Demokrasi Üniversitesi hakkında destek

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, sadece Karabağlar değil, İzmir için de büyük önem taşıyan ve her fırsatta dile getirdiği Poligon Deresi’nin yeşil alan kalması ve İzmir Demokrasi Ün

0Yorumlar
EGEÇEP'ten Başkan Selvitopu'na Poligon Deresi ve Demokrasi Üniversitesi hakkında destek
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, sadece Karabağlar değil, İzmir için de büyük önem taşıyan ve her fırsatta dile getirdiği Poligon Deresi’nin yeşil alan kalması ve İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin tamamının kampüs alanı olması yönündeki çabaları çevrecilerden de destek buldu. Ege Çevre Platformu(EGEÇEP) üyeleri ile bir araya gelen Başkan Selvitopu bu konularda hazırladığı dosyayı platform üyelerine sundu. EGEÇEP sözcüleri de her iki konuyu incelemeye alacaklarını ve takipçisi olacaklarını ifade ettiler.



Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçenin geleceğine yönelik önem taşıyan Poligon Deresi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi ile ilgili konuları Ege Çevre Platformu(EGEÇEP) yetkilileri ile paylaştı. EGEÇEP Eş Sözcüsü Alime Yalçın Mitap, Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ali Osman Karababa ve , Jeoloji Yüksek Mühendisi Erhan İçöz, Başkan Selvitopu’nun davetiyle bir araya gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Kent sahiplenirse daha güçlü ses çıkar

Görüşmede Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, EGEÇEP sözcülerine İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Poligon Deresi ile ilgili bilgilendirme dosyası da sundu.

Poligon Deresi ile ilgili mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin oybirliği ile iyi niyet kararı aldıklarını da hatırlatan Selvitopu, “Bu konulara sadece bizim sahip çıkmamız yetmez. Tüm İzmir seferber olmalı. Kent buna sahip çıkarsa daha güçlü ses çıkar” dedi.

Poligon Deresi konusu

Askeriye’nin taşınması durumunda Poligon Deresi’nin tamamının yeşil alan olması konusunda kararlı duruşunu yenileyen Selvitopu, “Burası yaklaşık 200 hektarlık alan. Fuarın tam 5 misli büyüklüğünde. Askeriye şimdiye kadar bu alanı koruyup bugünlere getirmiş. Söz konusu alanın askeri alan olarak kullanılmasında da herhangi bir sorun yok. Şayet alan boşaltılırsa Poligon Deresi’nin kesinlikle imara açılmasını istemiyoruz. Yeşil alan olarak kalmalı, rekreasyon olacak şekilde yasal düzenleme yapılmalı. İzmirlilerin nefes alacağı bir yer olarak kalmalı. Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız” dedi.

Demokrasi Üniversitesi

Bakanlığın, 80 hektarlık alanın 38 hektarını üniversiteye, 42 hektarını ise konut alanı olarak ayırmasının ardından Demokrasi Üniversitesi konusunda da önemli mesajlar veren Başkan Selvitopu, “Karabağlar’da yeni konut alanlarına kesinlikle ihtiyaç yok. Biz tüm planları yeniledik. 2050 yılına kadar konut ihtiyacına cevap verecek planlar yapıldı. Söz konusu alanın tamamı üniversite alanı olsun. Çünkü üniversite, Karabağlar’ın hem sosyal hem ekonomik yapısına büyük katkı sağlar. Geniş bir kampüs, ilçeyi rahatlatır” dedi.

Selvitopu, bu konu ile ilgili gerekli davaları açtıklarını, hukuki sürecin devam ettiğini hatırlattı. Ayrıca bu 2 konu ile ilgili mecliste komisyon kuracaklarını da sözlerine ekledi.

Bu konuların takibini sağlayacağız

EGEÇEP sözcüleri ise Başkan Muhittin Selvitopu’na hem Poligon Deresi hem de İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüs alanı konularında destek verdi. EGEÇEP Dönem Eş Sözcüsü Alime Yalçın Mitap, Başkan Selvitopu’na konuları sahiplendiği için tebrik ederken, bu konuda duyarlılık oluşması noktasında desteğe hazır olduklarını, konuları inceledikten sonra kamuoyu oluşması yönünde de çaba harcayacaklarını söyledi.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Manşet Haberleri

Tümü

Karşıyaka Uğur Mumcu'yu andı

Türk basınının özgür kalemi; araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında...

6 ay önce

Gülşah Başkanın ismi Bornova'da yaşayacak

7 ay önce

Seferihisar bağımsızlığı coşkuyla kutlayacak

Seferihisar Belediyesi, ilçenin 102'nci kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor....

1 yıl önce

AK Partili Çankırı Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarını ziyaret...

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Cumhuriyeti’nin...

3 yıl önce

Terra Madre Anadolu'da üzüm şöleni

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kapılarını açan Terra Madre Anadolu’nun ‘İzmir Sanat Bahçesi’...

3 yıl önce

Başkan İduğ, esnafı dinledi

Saha çalışmaları ile Bornovalılarla biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ...

4 yıl önce

TGC: Gazeteciler her gün biraz daha yoksullaşıyor

"Gazetecilerin Basın İş Sözleşmesi dışında imzalamaya zorlandıkları sözleşmelerin yarattığı hak...

4 yıl önce

Batıgöz'ün sahibi Dr. Söyler, Bakü'de hayatını haybetti

Batıgöz Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Mehmet Söyler (54), Azerbaycan'ın...

4 yıl önce

İzmirliler'e kötü haber: Ekmeğe yüzde 20 zam

İzmir'de ekmeğe yüzde 25 zam geldi.

5 yıl önce

AK Parti İzmir'den yerel yönetimler zirvesi

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlediği Belediye Meclis Üyeleri Eğitim...

5 yıl önce

Halil Arda: 55 bin liralık faturayı çıkarın istifa edeyim

Gaziemir Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü ve oy çokluğuyla kabul edildiği...

5 yıl önce

CHP'li Bakan'ın şehit isyanı: 5 yıl boyunca defalarca...

Irak'ın kuzeyindeki Gara'da yürütülen Pençe Kartal-2 Harekatı esnasında terör örgütü PKK...

5 yıl önce